Teambaas Mercedes scheldt Max Verstappen-fans uit na GP van Oostenrijk: “Rot op, idioten”

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Heel Formule 1 land is in rep en roer, want de Nederlandse F1 fans hebben zich in Oostenrijk schandalig misdragen afgelopen weekend. 

Het regende klachten over het gedrag van de ‘oranje shirtjes-dragende’ F1-fans in Oostenrijk. Er waren duizenden Nederlanders op de thuisrace van Max Verstappens team Red Bull afgekomen, en zij maakten veel andere F1-fans het leven zuur. De véél te dronken groep fans zou Mercedes-fans uitschelden en pesten, maar ook vrouwen betasten, toezingen en uitjoelen. De maat bij Mercedes-teambaas Toto Wolff is vol. Hij besluit hard op te treden tegen alle Oranje Hooligans.

Lees ook: Foto: Amber Brantsen zorgt voor hoogtepuntje tijdens Formule 1 op Viaplay

Toto Wolff gebruikt harde woorden tegen horde F1-fans

Mercedes-baas Toto Wolff heeft genoeg gehad van de hordes vervelende Oranje fans die dit weekend de F1 in Oostenrijk terroriseerden met hun gedrag. Hij gebruikt vrij harde woorden: “Als je een F1-fan bent, van welke coureur of welk team dan ook, dan kun je niet homofoob, racistisch of sekstisch zijn. Want dan pas je er niet bij. Dan willen we je niet.” De boodschap van Toto is duidelijk. Hoor je bij dat groepje? Rot dan maar op en blijf weg. Want bij de race hoor je duidelijk niet thuis.

Mercedes petje had het heet te verduren

Helaas stopte het wangedrag van het Oranjeleger daar helaas niet mee. Een aantal fans vonden het nodig om een Mercedes petje in de fik te zetten en dat vervolgens te filmen. Ook dat schoot bij de organisatie, de teams en de coureurs in het verkeerde keelgat. Dit soort acties horen duidelijk niet thuis in de F1.

Max neemt afstand van grof gedrag fans

Zo’n beetje de gehele Formule 1 neemt collectief afstand van de acties en uitspraken van een groep fans het afgelopen weekend. Ook Max heeft er genoeg van gehad. Volgens hem kunnen dit soort mensen maar beter hun roes uitslapen in het hotel en niet naar de race komen. Daar worden ze in ieder geval niet met open armen ontvangen.

Vrouwen worden lastig gevallen door vervelende F1-fans

Verschillende vrouwelijke F1-fans die in Oostenrijk aanwezig waren hebben zich op social media al uitgelaten over het weekend. De Nederlanders die daar waren hebben zich tegenover vrouwen flink misdragen. Meisjes worden continu lastig gevallen door dronken mannen die als een roofdier op ze afstormen. Ondertussen worden er tegenover de meeste vrouwen nare dingen geroepen en gezongen. “Daar moet een … in” is een van de uitspraken die over de hele tribune te horen is. Natuurlijk hoort dit soort gedrag absoluut niet thuis bij de Formule 1 en er wordt aan alle kanten gekeken hoe dit in het vervolg kan worden voorkomen. De organisatie van de F1 belooft dat dit niet getolereerd wordt en dat er streng zal worden opgetreden.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Jutta Leerdam laat je dwars door nauwelijks aanwezig topje kijken (foto!)

Jutta Leerdam is nog geen half uur terug in Nederland of ze begint al weer mooie foto's te maken voor haar vriendje Jake Paul.

Maan de Steenwinkel laat zich filmen op afgelegen strand en heeft het overduidelijk koud (video!)

Maan de Steenwinkel heeft een video online gezet, waarin blijkt dat ze het duidelijk een beetje koud had. Alles valt namelijk te zien. 

Knappe schaatsster Femke Kok doet midden op straat aan zelfliefde (foto!)

Femke Kok heeft een nieuwe foto online gezet en al haar fans worden gelijk helemaal wild. Het plaatje heeft duidelijk het gewenste effect.