Vergeet Jutta! Juich voor deze 3 Underdogs tijdens het schaatsen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Vrouwenschaatsen wordt meestal geassocieerd met Jutta Leerdam. En hoewel de fotogenieke sporter er zeker mag zijn, bestaat onze schaatstop uit zoveel meer talentvolle vrouwen. Hoog tijd om die even in het zonnetje te zetten. Want wie houdt er nou niet van een underdog?

De finale van de altijd spannende World Schaatsen staat weer voor de deur. En voor de Nederlanders is dat vrijwel altijd een feestje. Aangezien schaatsen er in Nederland met de paplepel wordt ingegoten, levert Nederland veel kampioenen aan. Meestal hoor je echter maar een paar verschillende vrouwelijke namen. Maar de Nederlandse schaatstop is meer dan alleen Jutta Leerdam. Dus vergeet Ireen Wüst en vergeet Jutta; zij winnen toch wel. Ga deze keer eens op de banken staan voor top 3 van het Mannenzaken Underdog podium!

Brons

Op brons in de underdog top 3 staat Antoinette de Jong. Deze robuuste schaatser met haar wilde rode haren begint steeds meer haar plek aan de top te bemachtigen. Vorig jaar pakte ze al winst op de 3000 meter en werd ze tweede op de 1500. Misschien is dit wel de dame die Jutta van haar troon stoot.

Zilver

Irene Schouten pakt het zilver in de underdog top 3. De afgelopen jaren greep ze vaak net naast het goud, al wist ze vorig jaar wel de massastart te winnen. Zo klimt Irene steeds dichter naar de top van de Nederlandse schaatswereld.
Goud

Maar wie pakt dan de absolute winst? Wie moet je straks het meest aanmoedigen tijdens de finale? Wie is de grootste underdog en verdient het om met een prachtig medaille naar huis te gaan?
Sanneke de Neeling komt uit een huis schaatsgezin. Haar moeder won in de afgelopen jaren diverse titels op de NK Masters. Maar zelf wilde het Sanneke allemaal niet zo lukken. In 2018 won ze bij de EK afstanden zilver op de teamsprint. Ze schaatste een aantal keer mee bij het WK, waar ze keurige resultaten behaalde, maar nog nooit won; iets wat ze bij de junioren altijd wel deed. Even leek het er op dat ze zou stoppen met schaatsen, maar training onder leiding van coach Henk Hospes gaf haar weer nieuwe moed.

Uit een succesvol gezin komen, bij de junioren nooit echt kunnen winnen en zelfs nadenken over stoppen met je passie: zoals je ziet heeft Sanneke alle bouwstenen voor een klassiek underdog verhaal. Dus hoog tijd om onze heldin uit haar dal te juichen bij de aankomende World . Wie weet, lukt het daar dan wel om een keer te winnen!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Jutta Leerdam knalt bijna uit haar extreem krappe sporttopje

Jutta Leerdam gedraagt zich ondeugend in de kleedkamer en maakt video waarbij ze een wel héél krap sporttopje draagt!

Lies Zhara schokt Nederland met heetste vakantiebeelden tot nu toe (Foto’s!)

Lies Zhara laat ons massaal watertanden met deze prachtige beelden tijdens haar zonnige vakantie. Je hebt zelf een lange vakantie nodig om van deze foto's bij te komen!

Sylvana IJsselmuiden moet handdoekje goed vasthouden in verlaten zwembad (foto’s!)

Sylvana IJsselmuiden gooit graag haar pluspunten in de strijd. Na een duik in het water is ze kletsnat en moet ze haar handdoekje goed vasthouden...