UITSLAG: Coronalul van Nederland

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Er waren niet één, maar twee toespraken van minister-president voor nodig om het Nederlandse volk in het gareel te krijgen. Het is daarom ook vrij logisch dat de VVD’er slechts een klein deel van de stemmen kreeg in de ‘Cornalul van Nederland’-verkiezing. Dat de meeste stemmen naar Gers Pardoel gingen valt ook vrij simpel te verklaren.

Gers Pardoel moet het sowieso niet van zijn literaire teksten hebben. De rapper heeft ongetwijfeld veel bagage op zijn -drager, maar daar zit dus weinig kennis van het coronavirus bij. Een paar dagen na de grote corona-uitbraak legde Gers ons uit hoe het virus bestreden moest worden.

‘Coronalul’ Gers Pardoel

Gers Pardoels vaccin voor het coronavirus was duidelijk: liefde. Hoe dit in de uitvoering op anderhalve meter afstand werkt, dat vertelde deze vrolijke vriend er echter niet bij. Toen Gers pardoes zijn (gebrek aan) medische kennis liet blijken waren er gelukkig weinig mensen die zijn advies in de praktijk gingen brengen. Veel won Gers dus niet met zijn uitspraak. Alleen een uitverkiezing tot ‘Grootste Coronalul’. Of hij daar blij mee moet zijn, laten we in het midden.

Best of the rest: Eric Wiebes

De leus ‘Eric moet wieberen’ wordt sinds de nieuwe maatregelen van het kabinet niet zo vaak meer gehoord, maar een deel van de Mannenzaken-lezers is het handelen van deze minister nog niet vergeten. Wiebes maakte zich allerminst populair met zijn uitspraken over ZZP’ers. Ondanks dat de rel inmiddels een beetje overgewaaid is, zal hij er ongetwijfeld later nog wel gelazer mee krijgen.

Messenger Shot: Mark Rutte

Het is één van de meest uitgesproken zinnen onder klantenservicemedewerkers: don’t shoot het messenger. Hoe gek het ook klinkt: ook voor minster-president Mark Rutte gaat die uitspraak op. De VDD’er moest aan het land uitleggen welke maatregelen er genomen werden in strijd tegen het coronavirus. Wanneer je een slecht-nieuws-bericht bezorgt, mag je best een kleine kickback verwachten.

Bibi Breijman breit er een eind aan

De genoemde politici hebben geen andere keuze dan onpopulaire maatregelen te nemen in strijd tegen het coronavirus. Dat geldt natuurlijk niet voor publieke personen zoals Gers Pardoel, en al zeker niet voor Bibi Breijman. De Mannenzaken-lezers vergeven Bibi voor haar mondkapjes-fiasco door de voormalig Oh Oh Cherso-deelnemer te ‘belonen’ met het minst aantal stemmen.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Angela Schijf kan voorgangers Do, Trijntje en Marlijn niet overtreffen in The Passion

Angela Schijf speelt Maria in The Passion 2024. Maar kan ze haar voorgangers Do, Trijntje en Marlijn wel overtreffen? Daar verschillen de meningen over.

Sophie Bouquet en Erik De Vogel misdragen zich achter de schermen bij GTST

Het gaat er af en toe heftig aan toe achter de schermen bij GTST. Vooral Sophie Bouquet en Erik de Vogel zouden zich flink misdragen.

Video: Suzanne Schulting haalt nachtje door in ziekenhuis met vriend in haar bed

Suzanne Schulting heeft haar enkel gebroken en onderging een operatie, waardoor ze een nachtje in het ziekenhuis moest verblijven. Gelukkig was haar vriend bij haar in bed om haar gezelschap te houden!