TIPS: Zo heb je nooit meer last van een kater

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

We kennen het allemaal wel: je hebt iets te veel biertjes naar achter getikt en wordt de volgende ochtend wakker als een uitgedroogde zombie. Dat is met deze 3 tips echter geheel verleden tijd!

1. Pak een paracetemolletje

Het is volgens velen dé tip tegen een kater: pak dezelfde avond nog een paracetemolletje voor het slapengaan en je wordt wakker zónder barstende koppijn. Belangrijk: pak geen aspirine! Daar zit namelijk acetylsalicylzuur in, dat niet bepaald lekker is voor je lever en nieren die het al zo zwaar hebben na een avondje doorzakken.

2. Pak een goed ontbijtje

Het is wellicht niet het eerste waar je aan moet denken als je al bijna over je nek gaat wanneer je even rechtop in bed gaat zitten, maar een goed ontbijtje doet wel wonderen op katergebied. Een stevig ontbijtje zorgt er namelijk voor dat je maagzuur niet elke keer omhoog komt én je krijgt er weer een dosis nieuwe energie bij. Wat je het beste kan eten? Je kan zure dingen, die je maag irriteren, maar beter achterwege laten. In plaats daarvan kan je beter iets met zuivel, ei en vet eten. Een omeletje bijvoorbeeld!

3. Héél véél drinken

Ja het ligt lekker voordehand, maar deze tip is misschien wel de belangrijkste tip van de drie. De grootste reden dat je je namelijk zo ellendig voelt, is het feit dat je lichaam uitgedroogd raakt door de alcohol. Door diezelfde avond én de ochtend daarna flink wat water te drinken, ben je de kater al voor!

Dus, mocht je binnenkort weer een work-out voor je lever op de planning hebben staan, denk dan even terug aan deze tips!

Laatste nieuws

Superstrakke Gaby Blaaser laat zich van top tot teen filmen in sportpakje

Gaby Blaaser laat zien dat ze graag sport, maar wel in super strakke merk outfits die haar ondersteunen in vele squats, deadlifts en andere oefeningen. Maar de outfit doet nog meer voor deze athlete.

Foto: Marlijn Weerdenburg staat met rug tegen muur in zeer gewaagde jurk

Marlijn Weerdenburg mocht zingen in Het Concertgebouw in Amsterdam. Dat betekent dat Marlijn een mooie jurk moest aantrekken. De blondine heeft een prachtige galajurk uit de kast getrokken die zelfs een tikkeltje gewaagd is!

Foto: Maan de Steenwinkel heeft het zwaar op bloedheet strand

Maan de Steenwinkel heeft het enorm zwaar in de hitte. De altijd levenslustige Maan wil niet ‘gewoon een beetje leven’, maar moet het vanwege de verzengende hitte deze keer houden bij slechts een ‘beetje leven’.

Gerelateerde berichten