TIPS: Zo heb je nooit meer last van een kater

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

We kennen het allemaal wel: je hebt iets te veel biertjes naar achter getikt en wordt de volgende ochtend wakker als een uitgedroogde zombie. Dat is met deze 3 tips echter geheel verleden tijd!

1. Pak een paracetemolletje

Het is volgens velen dé tip tegen een kater: pak dezelfde avond nog een paracetemolletje voor het slapengaan en je wordt wakker zónder barstende koppijn. Belangrijk: pak geen aspirine! Daar zit namelijk acetylsalicylzuur in, dat niet bepaald lekker is voor je lever en nieren die het al zo zwaar hebben na een avondje doorzakken.

2. Pak een goed ontbijtje

Het is wellicht niet het eerste waar je aan moet denken als je al bijna over je nek gaat wanneer je even rechtop in bed gaat zitten, maar een goed ontbijtje doet wel wonderen op katergebied. Een stevig ontbijtje zorgt er namelijk voor dat je maagzuur niet elke keer omhoog komt én je krijgt er weer een dosis nieuwe energie bij. Wat je het beste kan eten? Je kan zure dingen, die je maag irriteren, maar beter achterwege laten. In plaats daarvan kan je beter iets met zuivel, ei en vet eten. Een omeletje bijvoorbeeld!

3. Héél véél drinken

Ja het ligt lekker voordehand, maar deze tip is misschien wel de belangrijkste tip van de drie. De grootste reden dat je je namelijk zo ellendig voelt, is het feit dat je lichaam uitgedroogd raakt door de alcohol. Door diezelfde avond én de ochtend daarna flink wat water te drinken, ben je de kater al voor!

Dus, mocht je binnenkort weer een work-out voor je lever op de planning hebben staan, denk dan even terug aan deze tips!

Laatste nieuws

Jutta Leerdam laat Jake Paul zweten met foto van opengeritst schaatspak

Jutta Leerdam laat iedereen zien wat ze precies aanheeft onder dat geel-zwarte schaatspak!

Wijdbeense Suzanne Schulting deelt uitnodigende foto op de bank

Suzanne Schulting heeft haar volgers getrakteerd op een nieuwe foto en die ziet er toch echt wel heel goed uit!

Ex-model Tanja Kok laat je heerlijk wakker worden bij Goedemorgen Nederland

Goedemorgen Nederland heeft een nieuw gezicht: Tanja Kok! Met deze blondine wakker worden is bepaald geen straf!