TIPS: Zo heb je nooit meer last van een kater

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

We kennen het allemaal wel: je hebt iets te veel biertjes naar achter getikt en wordt de volgende ochtend wakker als een uitgedroogde zombie. Dat is met deze 3 tips echter geheel verleden tijd!

1. Pak een paracetemolletje

Het is volgens velen dé tip tegen een kater: pak dezelfde avond nog een paracetemolletje voor het slapengaan en je wordt wakker zónder barstende koppijn. Belangrijk: pak geen aspirine! Daar zit namelijk acetylsalicylzuur in, dat niet bepaald lekker is voor je lever en nieren die het al zo zwaar hebben na een avondje doorzakken.

2. Pak een goed ontbijtje

Het is wellicht niet het eerste waar je aan moet denken als je al bijna over je nek gaat wanneer je even rechtop in bed gaat zitten, maar een goed ontbijtje doet wel wonderen op katergebied. Een stevig ontbijtje zorgt er namelijk voor dat je maagzuur niet elke keer omhoog komt én je krijgt er weer een dosis nieuwe energie bij. Wat je het beste kan eten? Je kan zure dingen, die je maag irriteren, maar beter achterwege laten. In plaats daarvan kan je beter iets met zuivel, ei en vet eten. Een omeletje bijvoorbeeld!

3. Héél véél drinken

Ja het ligt lekker voordehand, maar deze tip is misschien wel de belangrijkste tip van de drie. De grootste reden dat je je namelijk zo ellendig voelt, is het feit dat je lichaam uitgedroogd raakt door de alcohol. Door diezelfde avond én de ochtend daarna flink wat water te drinken, ben je de kater al voor!

Dus, mocht je binnenkort weer een work-out voor je lever op de planning hebben staan, denk dan even terug aan deze tips!

Laatste nieuws

Foto: Dionne Stax trekt broek extreem hoog op

Dionne Stax heeft voor elk programma een nieuwe outfit nodig. Deze keer gaat ze voor lekker casual. Toch lijkt haar broek niet helemaal comfortabel te zitten...

Foto: Lenige Marieke Elsinga gaat diep door haar knieën

Het is een wonder dat Marieke Elsinga haar lijf nog in dit soort uitdagende poses kan wringen!

Video: Emma Wortelboer is bont en blauw na flinke klap in gezicht

Emma Wortelboer heeft onlangs een ongeluk gehad en laat haar volgers op Instagram schrikken met deze schokkende beelden.

Gerelateerde berichten