Tips voor huidverbetering

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De huid wordt constant blootgesteld aan de buitenwereld. Je huid beschermt je tegen alle structuren en organen in het . Door invloeden van binnenuit (genetisch) kan je huid gaan verouderen. Het liefst willen we onze jonge huid behouden; het is belangrijk om je huid te voorzien van alle basisbehoeftes. Onder andere vocht en voeding zijn belangrijke onderdelen voor het voeden van je huid. Je onderhoud de functie en eigenschappen van je huid; dit heet huidverzorging. Wij geven jou graag een aantal tips om je huid te verbeteren.

Gebruik parfumvrije producten

In vele producten zitten parfum verwerkt. Parfum is één van de grootste allergenen en zorgt voor een snellere veroudering van je huid. Met name voor je gezicht verouder je heel snel. Gelukkig maken steeds minder merken geen gebruik meer van parfum in hun huidverzorgingsproducten. Als je voorheen producten met parfum gebruikte, dan is ons advies om daar per direct mee te stoppen. Als je stopt met het smeren van de geparfumeerde producten op je gezicht, dan zie je je huid al snel vooruitgaan.

Zonbescherming

Een belangrijke huidverbeteraar is de zonnebescherming. De zon levert een grote bijdrage aan jouw huidveroudering. Als je zonder bescherming het zonlicht treft, dan verouderd je huid snel. Ook wanneer de zon niet duidelijk schijnt; het blijft bijdragen aan de veroudering van je huid. Naarmate je ouder wordt, neemt de kans op pigmentvlekken ook toe. Je hoeft echt niet dagelijks factor 50 aan te brengen op je gezicht, maar factor 10 is zeker geen overbodige luxe. Wanneer de zon fel schijnt, dan raden wij jou aan om een hogere factor te gaan gebruiken.

Exfoliëren

Dit is een manier om je huidcellen van de bovenste laag van je huid te verwijderen. Het scrubben lijkt redelijk op exfoliëren, omdat je de dode huidcellen verwijderd tijdens het scrubben. De scrubkorrels kunnen schadelijk zijn voor je huid. Je kunt beter kiezen voor een peeling; dit noemen we ook wel exfoliëren. Bij een vette of gevoelige huid zijn enkele procenten salicylzuur aan te raden. Voor een droge huid raden we enkele procenten glycolzuur aan. Na het reinigen van je huid breng je exfoliant aan. Dit zorgt ervoor dat de cellen op de huid zich sneller loslaten. Na een aantal keren exfoliant te gebruiken, word je frisse huid snel zichtbaar.

Stop met roken

Roken levert een slechte bijdrage aan je huid. Door het roken vernauwen de bloedvaten in je . Dit wordt zichtbaar in je huid; je krijgt een grauwe huid, snelle veroudering en meer oneffenheden. Wanneer je stopt met roken, dan zie je al snel verbetering in je huid. Zowel de leeftijd als de teint van je huid, gaan er positief op vooruit. Daarnaast scheelt het een hoop centen in de portemonnee als je stopt met roken.

Collageen

Collageen is een belangrijk supplement voor je gezondheid. Het helpt niet alleen bij het verbeteren van je huid, maar zit ook in je botten, spieren en kraakbeenderen. Een collageen supplement, drankje of collageen poeder is gemakkelijk in te nemen. Het draagt bij aan de elasticiteit van je huid. Vanaf ongeveer je dertigste levensjaar verlies je ongeveer 1% collageen per jaar. Het is dus belangrijk om je te helpen bij de collageenproductie.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

PSV’er Joey Veerman hoopt dat zijn vriendin deze stiekeme video van Ibiza-trip niet te zien krijgt

PSV-speler Joey Veerman heeft wat uit te leggen aan zijn vriendin. De middenvelder kon zijn handen namelijk niet thuishouden tijdens het kampioensfeestje op Ibiza..

Jutta Leerdam verwent haar razend knappe zus Merel tijdens dagje uit (video)

Jutta Leerdam is een echt familiemens. Ze heeft vooral een zwak voor haar beeldschone zusjes. Vandaag is Merel Leerdam de gelukkige - ze wordt flink in de watten gelegd door haar beroemde zus!

Suzanne Schulting laat zich van onderkant filmen tijdens diepgaande workout (video’s)

Suzanne Schulting is hard aan het sporten voor het herstel en geeft een mooi beeld van de onderkant aan ons!