#ThrowbackThursday: Marielle Tweebeeke

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Elke donderdag kijken we terug op een babe waar we altijd nog een beetje heimwee naar hebben. Zelfs als ze nog geregeld op tv komen, zoals Mariëlle Tweebeeke. Toch stappen we graag even in de tijdmachine met deze mooie en kundige presentatrice. Het begon allemaal toen Mariëlle tien jaar geleden in de picture kwam dankzij Balkenendes stuntelige uitspraak ‘u kijkt zo lief’ tijdens een debat.

Mariëlle Tweebeeke Throwback Thursday
Beelden: NOS

Mariëlle Tweebeeke mag sinds de jaarwisseling een half uurtje eerder naar bed! De 48-jarige Nieuwsuur-presentatrice, die al sinds 2010 achter de desk zit bij het actualiteitenprogramma, heeft het dik verdiend. Al moeten de kijkers, maar ook Mariëlle zelf nog wel even wennen aan de nieuwe starttijd.

Honkvaste vakvrouw

Dat Mariëlle vooral zelf moet wennen aan het rooster van 2020 is zeer begrijpelijk. Ze werkt namelijk al sinds 2010 aan het gerenommeerde programma. En tien jaar lang vrijwel elke dag om 22.00 uur live gaan wordt op den duur gewoonte. Dat betekent absoluut niet dat er een bepaalde sleur in gekropen is. Mariëlle is nog net zo bekwaam, gedreven en messcherp als toen.

Eerste slachtoffer: Jan-Peter

Mariëlle Tweebeeke begon in 2001 haar tv-carrière bij het Amsterdamse AT5, waar ze economisch en politiek verslaggever was. Ook leidde ze hier al live discussies in goede banen. In 2007 werd ze ‘weggeplukt’ door RTL. Hier ging ze meteen aan de slag als anchor bij het RTL Nieuws, naast Rick Nieman. Daarnaast mocht ze ook af en toe een liveprogramma leiden, met als hoogtepunt het verkiezingsdebat in Carré in 2010.

In dat debat legde ze Jan-Peter Balkenende, die op een typische manier haar vragen ontweek, het vuur aan de schenen. Tot hij écht geen weerwoord meer had, en dat ene zinnetje uitsprak. “U kijkt zo lief.” Het maakte Mariëlle in één klap nationaal nieuws. Men had het niet meer over de politiek, maar over het kordate optreden van mevrouw Tweebeeke!

Mariëlle maakt transfer

Het momentje met JPB werd op het Televiziergala gekroond tot ’tv-moment van het jaar’. De CDA-frontman sloeg een modderfiguur, maar het leverde Mariëlle alleen maar positieve feedback op. Dat ze iets later dat jaar de transfer naar Nieuwsuur mocht maken kwam dus niet als verrassing.

Sinds 2010 heeft Mariëlle eindelijk een programma waar ze dagelijks mag doen waar ze zo goed in is: onderzoeksjournalist zijn, op een kritische manier misstanden aankaarten en gasten die het aandurven tegenover haar aan de desk te kruipen finaal door te zagen. En dat doet ze nu al tien jaar met succes. Reden tot stoppen is er niet. Mariëlle zit op haar plek. En als dat halve uurtje eerder betekent dat ze nóg alerter, scherper en kritischer voor de dag gaat komen, blijven we graag nóg tien jaar kijken!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Indigo Oord laat luchtig jasje openhangen met bijna niks eronder (video’s!)

De bloedmooie Indigo Oord, voornamelijk bekend van The Bachelor, lijkt een hoop talenten te hebben. In een zéér opvallende video duikt ze samen op met een bekende Nederlandse hiphopartiest...

Win: Gratis kaarten voor bioscoopfilm The Fall Guy

The Fall Guy is een ode aan de stuntman: de man die alle klappen opvangt, en eigenlijk nooit genoeg waardering krijgt. Tot nu! Met Ryan Gosling en Emily Blunt aan boord gaat dit sowieso een bioscoop-hit worden!

Video: Je gelooft nooit wat Roxy Dekker draagt in haar nieuwe videoclip

De videoclip van het nieuwe nummer van Roxy Dekker is uit. Roxy heeft een wel heel opvallende outfit aan in deze video!