The Ripper op Netflix: een kijkje in het brein van een maniak

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Alle series op Netflix ‘uitgespeeld?’ Hun documentaires zijn ook de moeite waard, en absoluut niet saai. Integendeel: The Ripper houdt je langer wakker dan de spannendste film op de streamingservice…

Ben je zo iemand die denkt dat docu’s saai zijn? Gooi dat vooroordeel het raam uit, en laat je verrassen door The Ripper op Netflix! We verzekeren je: deze true crime-docu gaat je meer slapeloze nachten opleveren dan de ziekste horrorfilm. In de serie wordt één van de meest ongrijpbare moordenaars in de geschiedenis van de Britse misdaadbestrijding besproken: The Yorkshire Ripper. Spoiler alert: die man was een maniak.

Lees ook: Nieuwe Netflixserie Lupin gaat keihard

The Ripper: vrouwenhater die z’n gang mocht gaan

In The Ripper worden de motieven van Peter Sutcliffe, de echte naam van deze moordenaar, blootgelegd. Hij had een bloedhekel aan vrouwen, zijn slachtoffers waren vooral dames van lichte zeden. In totaal heeft hij meer dan twintig vrouwen aangevallen, waarvan hij er twaalf vermoordde.

Sutcliffe ging niet bepaald subtiel te werk – hij ging op pad met schroevendraaiers en messen en liet regelmatig een bloedbad achter. Toch wist hij jarenlang uit de handen van de politie te blijven. Dat komt deels op het conto van Sutcliffe zelf, maar de docu laat ook zien hoe pijnlijk vaak de Engelse politie in de fout ging bij het uitpluizen van de moordzaken. The Ripper kon op die manier z’n gang gaan, terwijl vrouwen in Yorkshire en Manchester doodsangsten uitsloegen. Bloedstollend, walgelijk en interessant tegelijk! Kijken dus!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Max Verstappen kijkt verlekkerd naar Kelly Piquet op zomerse kiekjes

Max Verstappen is inmiddels een nationale held geworden vanwege zijn vele prestaties op de racebaan. Maar ook hij verdient even een vakantie. 

Foto: Jackie Groenen showt bijzonder luchtkussen in zwembad

Voetbalster Jackie Groenen moest een paar weken geleden nog flink presteren, maar kan ondertussen gewoon genieten van haar luchtkussen.

Foto: Puck Moonen deelt smerig kiekje na nat avontuur

Puck Moonen heeft geen zin om te stoppen met trainen, zelfs als het weer zo gek doet. Dat is bewonderingswaardig, maar levert rare foto's op.