Tesla’s Cybertruck en echte auto innovaties

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Komen deze nieuwe 'sport'auto's binnenkort op de markt?

Het is een trend, die je zeker niet is ontgaan: (sport)automerken, die opeens al hun principes overboord gooien en zich massaal op de productie van ‘gewone’ straatauto’s gaan richten.

Nee, dit is niet het zoveelste stuk over de ‘mislukte’ presentatie van de Cybertruck van Tesla. Andere autofabrikanten gooiden al veel eerder hun strakke (sport)wagendesigns de deur uit om het he-le-maal anders te gaan doen.

Neem de SUV bijvoorbeeld. Zoals we natuurlijk állemaal weten staat SUV voor Sports Utility Vehicle. En nee, met ‘sports’ wordt niet gedoeld op het motorvermogen van de personenwagen op hoge poten. In SUV-termen slaat ‘sports’ meer op de veerkracht en de off-road-prestaties van de wagen.

Ciao principes

Eerlijk is eerlijk. Wanneer merknamen zoals Ferrari, Lamborghini en Aston Martin ons in de oren klinken, denken we nu niet bepaald aan off-road-rijden op hobbelige bergweggetjes. In tegendeel zelfs. Het enige dat men voor zich ziet zijn kilometerslange asfaltstroken in een wereld waarin alleen jij én je auto lijken te bestaan. Asfaltstroken waar je met gemak even de topsnelheid van de brute brullende motor test, die onder de perfect gevormde motorkap van het racemonster van je dromen ligt.

Wie dacht dat het vrouwelijk het mooist gevormde object op aarde was, heeft duidelijk nog nooit zicht gelegd op de rondingen van een Ferrari 488 GTB. Je weet wel, de opvolger van de 458 speciale, die ooit het stokje van de zeer geliefde Ferrari 360 overnam.

En ja, we begrijpen natuurlijk dat zélfs de aloude Italiaanse sportmerken zich aanpassen aan constant veranderende wensen en behoeften binnen de markt. Ook de auto-industrie is tenslotte kei harde business. Maar aan de andere kant moeten we onze zorgen ook uitspreken. Want ja, blijkbaar zijn zelfs de meest prestigieuze auto-creërders tegenwoordig niet meer vies van het overboord gooien van hun principes. Wij vroegen ons dan ook af welke ‘nieuwe modellen’ we in de toekomst dan wel niet zouden kunnen verwachten…

De Ferrari 45 speciale

Je zou het kunnen zien als een ode aan de mega-populaire Ferrari 458 Speciale: de Ferrari 45 Speciale. Met deze auto, of ja autootje, zou de Italiaanse renstal van het steigerende paard, zich voor eens en altijd profileren als een ’toegankelijk’ automerk. Wanneer dit concept doorgevoerd wordt, is één ding zeker: het oma-imago van de 45 km/h kar verdwijnt als sneeuw voor de zon. Of beter gezegd, als benzine in een V12. We nemen de mogelijke ‘specs’ even met je door.

 • Aanschafprijs vanaf € 109.995,-
 • Een acceleratie van 0 – 45 in 0,2 seconden.
 • Speciale carbon sportstoelen (meerprijs van € 35.000).
 • Een standaard V8 motor. Een V12 is ook mogelijk (meerprijs van € 65.000).
 • Verbruik 1/1.

De Lamborghini Bicicletta

Onder het mom van ‘milieubewustheid’ hebben we nog een pareltje van een concept-auto, ehh fiets. Alhoewel ‘Bicicletta’ klinkt als een monsterlijk snelle nieuwe sportauto, is niets minder waar. Bicicletta betekent namelijk letterlijk ‘fiets’ in het Italiaans. Ja ja, aan alles wordt gedacht!

Ben jij iemand die graag alle aandacht opeist? Dan is de ‘Bicicletta’ dé E-bike voor jou. Met deze superfiets gooi jij ongetwijfeld hoge ogen op de smalle stook asfalt, dat de naam ‘fietspad’ draagt. Ook bij dit model nemen we de ‘specs’ weer even met je door.

 • Aanschafprijs vanaf € 27.995,-
 • Een acceleratie van 0 – 100 in 3 seconden, dankzij het ultralichte frame.
 • Speciaal carbon zadel (meerprijs van € 5.000)
 • Optionele V12 geluidseffect (meerprijs van € 7.000)
 • Actieradius van 5 km.
De Lamborghini Bicicletta

De Fiat Multiplankgas

Bij het derde, en laatste ontwerp, zijn we even de andere richting opgegaan. Want, als sportautomerken ‘gewone’ auto’s kunnen maken, zouden ‘gewone’ merken zo maar eens sportauto’s kunnen gaan produceren. En ja, welk model is daar nu beter geschikt voor dan de wellicht meest bekende auto ter wereld: de Fiat Multipla.

Wij stellen voor dat Fiat dit lelijke eendje omtovert tot een prachtig pareltje van een racemonster. Wij zijn ervan overtuigd dat dit model de verkopen van Fiat een enorme boost zouden geven. Stel je voor, een aso in een dikke bak probeert je even rechts in te halen. Oh nee toch niet! Jij trapt gewoon effe op het pedaal van je V12 en rijdt hem het snot voor de ogen. Veel mooier dan dat wordt het niet hoor. Ook bij dit model nemen we de cijfertjes weer even door.

 • Aanschafprijs vanaf €49.995,-
 • Acceleratie van 0 – 100 in 1,5 seconden.
 • Standaard geleverd met een V12
 • Beschikt over een toeter die ‘nare verwensingen’ roept naar asociale weggebruikers.
De Fiat Multiplankgas

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Enzo Knol geeft half miljoen uit aan ‘smerige’ nieuwe auto (video)

YouTuber Enzo Knol heeft zichzelf getrakteerd op een indrukwekkende...

Olcay Gulsen laat monden wijd openvallen met gescheurde jurk op onhandige plek (foto’s)

Op het Cannes Filmfestival heeft Olcay Gulsen alle ogen op zich gericht met haar gedurfde outfit. Dit moet je echt even zien!

Emma Heesters schokt fans met foto van transformatie: ‘Heb jij helemaal niet nodig’

Emma Heesters is een nieuwe weg ingeslagen. De zangeres wil namelijk nog veel fitter worden. Haar fans vinden het niet nodig en maken zich zorgen.