Televisiekijkers smullen van terrorisme-expert Beatrice de Graaf

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Alhoewel ze één van de meest bekende vrouwelijke terrorisme-experts van Nederland is, weten we toch nog niet zo veel van deze vrouw. Wie is de blonde Beatrice de Graaf eigenlijk en waarom zien we haar zo graag op tv? 

Beatrice de Graaf is dé vrouwelijke terrorisme-expert van Nederland. Zo is de blondine vaak te zien bij programma’s als Jinek, Beau, Op1 of zelfs Humberto als het ergens in de wereld weer even goed mis lijkt te gaan. De avondklokrellen in Nederland of de bestorming van het Capitool in Amerika, Beatrice de Graaf legt de Nederlandse televisiekijker uit waarom mensen zo kunnen radicaliseren.

Waarom we zo gek zijn op Beatrice

Het is voor velen een heuse verademing dat Beatrice de Graaf bijna gepromoveerd lijkt te zijn tot vaste criminaliteitsdeskundige van programma’s als Jinek. Al dat nieuws over nare gebeurtenissen, als de avondklokrellen, horen we toch wel liever van de blonde Beatrice dan haar mannelijke collega’s Peter R. de Vries of John van den Heuvel.

Het ‘dubbelleven’ van Beatrice de Graaf

Waar televisiekijkend Nederland Beatrice de Graaf vooral kent als die leuke blonde terrorisme-expert bij Jinek, staat ze bij een groot aantal Utrechtse studenten bekend als ‘juf Beatrice’. De blondine is namelijk ook nog eens hoogleraar Geschiedenis van de internationale betrekkingen aan de universiteit van Utrecht.

Een voorliefde voor criminaliteit

Alhoewel Beatrice graag lesgeeft, ligt haar passie toch wel bij de criminaliteit. Zo vertelde ze in een interview: ”Ik hou me altijd erg bezig met de actualiteit, met het duiden, verklaren waarom mensen radicaliseren, wat terroristen drijft. Maar soms is dat zo onoplosbaar en naar, dat ik even terugga naar de geschiedenis. Dat geeft rust, troost. Je weet dat dát in elk geval is afgelopen.’’

Wil je meer zien van deze terrorisme-expert? Neem dan eens een kijkje op de forumpagina van Beatrice de Graaf!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Maan de Steenwinkel floept bijna uit haar topje tijdens wild optreden

Maan de Steenwinkel is een prachtige zangeres met een geweldig lichaam. Soms zit een ongeluk echter in een klein hoekje. 

Foto: Zomers geklede Jutta Leerdam geeft showtje weg tijdens vakantie

Jutta Leerdam is momenteel aan het genieten van een welverdiende vakantie.Ze besluit haar volgers te trakteren op een leuke show. 

Foto: Hélène Hendriks geniet van spuitende topsportster

terwijl iedereen naar de tour de France kijkt, focust Hélène zich op de vrouwelijke wielrensters, die de Giro D’Italia voor vrouwen rijden.

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten