#TBT: Merel Westrik

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Ladies Night nam met 136.000 kijkers afscheid van de Nederlandse televisie. Het ‘vriendinnenprogramma’ van Merel Westrik kon de verwachtingen moeilijk waarmaken. Daarom blikken we terug op de tijd dat Merel de kijkers wél van zich af moest slaan. 

Het waren bijzondere maanden voor Merel Westrik. De presentatrice verruilde haar desk van RTL Nieuws voor een contract bij Net5, waar ze een talkshow ging presenteren in plaats van nieuws lezen. Nu (voorlopig?) de laatste aflevering van Ladies Night is uitgezonden – de opnames zijn gestaakt wegens het coronavirus – kwam de waarheid weer pijnlijk aan het licht: 136.000 mensen schakelden in op de show. En ja: dat zijn er wel eens meer geweest voor Merel.

Merel Westrik bij AT5

We moeten dus wel even terug in de tijd om het kijkcijferkanon Merel te ontdekken. Ze begon haar carrière bij de Amsterdamse televisiezender AT5. Als onderdeel van haar studie Journalistiek ging ze stage lopen bij het Amsterdamse nieuwsbedrijf, waarna ze als verslaggever kon blijven hangen. Niet veel later zou ze ook andere programma’s presenteren.

(Lees verder onder afbeelding)

Merel Westrik | Beeld: AT5/Mannenzakenforum
Merel Westrik | Beeld: AT5/Mannenzakenforum

Merel Westrik en Eva Jinek

Na haar tijd bij de lokale omroep, kreeg Merel van Omroep WNL de kans bij de nationale televisie. Bij deze omroep staat vooral de samenwerking met Eva Jinek natuurlijk nog op je netvlies gebrand. Twee van de meest toonaangevende vrouwen in de televisiewereld, presenteerden in het verleden samen de ochtendshow Vandaag de Dag. 

(Lees verder onder afbeelding)

Merel Westrik en Eva Jinek bij WNL
Merel Westrik en Eva Jinek bij WNL | Beeld: Screencap WNL

Merel Westrik bij RTL Nieuws

Toch kwam ook voor Merel het welbekende keuzemoment voor elke succesvolle presentator/precentatrice van de NPO: kies je op een gegeven moment voor het geld van de commerciël*n of blijf je het ‘warme nest’ van de staatsomroep trouw? Voor Merel gold dat eerste: ze ging in 2017 het avondbulletin van RTL Nieuws presenteren. Daar ontmoette zij ook haar huidige partner Pepijn Crone.

(Lees verder onder afbeelding)

Merel Westrik | Beeld: RTL Nieuws
Merel Westrik | Beeld: RTL Nieuws

De ‘laatste’ Ladies Night

En toen kwam er dus een heel nieuw avontuur voor Merel: de late-night talkshow Ladies Night. Hoewel de presentatrice aangaf moeite te hebben met de overgang van het ‘feitelijke’ nieuws naar het ‘persoonlijke’ talkshowhostschap, leek het er toch op dat Merel steeds beter in haar rol kwam. De coronacrisis gooide echter roet in dat eten, volgens de programmaleiding van Net5. Daarom werd er (voorlopig) afscheid genomen van het programma. Daar had een geëmotioneerde Merel het even moeilijk mee aan het einde van haar laatste show.

Merel Westrik | Beeld: Net5
Merel Westrik | Beeld: Net5

Laatste nieuws

Foto: Knappe zangeres Mell (Melanie Jonk) pakt Beste Zangers-kijker helemaal in

Zangeres Melanie Jonk is zit bij de nieuwste lichting van deelnemers voor Beste Zangers. Deze knappe dame is nog niet héél bekend, maar daar brengt ze met dit soort foto's eigenhandig verandering in!

Foto: Zangeres Elize puilt volledig uit haar razend strakke topje

Zangeres Elize heeft wel vaker verleidelijke outfits aan, maar het pakje wat ze nu heeft aangetrokken is echt heel bijzonder. 

Foto: Marieke Elsinga laat zich diep in haar shirtje kijken op zonnig terras

Marieke Elsinga heeft even besloten om zich nergens meer zorgen om te maken en te gaan genieten van het warme zonnetje.