Lesje oorlog voeren van Marco Kroon als taakstraf

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Marco Kroon flasht zijn gun in Nederland én Afghanistan.

De Nederlandse oorlogsheld Marco Kroon is deze week veroordeeld tot 100 uur taakstraf voor het geven van een kopstoot en het flashen van zijn ‘gun‘. We denken graag mee over een manier hoe deze taakstraf in te vullen.

In Amerika kwamen ze er deze week pas achter dat oorlog voeren niet hetzelfde is als een potje Call of Duty. De Washington Post berichtte dat de regering de bevolking jarenlang heeft voorgelogen over het verloop van de oorlog in de Afghaanse zandbak. De legertop had geen greep op de oorlog, dus ze besloot te doen wat op korte termijn het best zou werken: liegen.

Ruim 18 jaar en 2.300 doden verder komen de misstanden eindelijk boven tafel. Waar eerst gedacht was dat Bush en Obama al die jaren aan het winnen geweest waren, bleek nu dat hun kill/death-ratio toch een stuk minder fraai was.

Eén team, één taakstraf

Niet geheel ontoevallig verdiende Marco Kroon zijn Militaire Willems-Orde ook in Afghanistan (2005). Wat zou nou een betere invulling zijn voor de taakstraf van Kroon om het op het vliegtuig te zetten naar de VS, om hem daar zijn verhaal te laten doen hoe de oorlog nou écht in elkaar steekt?

Kroon kan in geuren en kleuren vertellen wat er allemaal gebeurd is in de zandbak. Hij kan vertellen hoe het was om te vechten tegen de Taliban, hoe het is om overal zand te hebben en hoe het is om tot het gaatje te moeten gaan.

Zijn wij hier in Nederland ook weer even van Kroon af. Want zijn veroordeling heeft in Nederland wel wat Afghaans stof doen opwaaien, zo blijkt uit een rondgang op Twitter. (tekst loopt door onder tweets)

Kroonjuwelen

Het enige aandachtspuntje is wel dat we ervoor moeten zorgen dat Marco zijn kroonjuwelen dit keer bij zich houdt. In het conservatieve Amerika zijn ze immers niet zo gediend van de Hollandse schaamteloosheid. En mocht dat Marco niet lukken, dan hebben onze collega’s van LuckyTV een gepast alternatief voor zijn werkstraf.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Juultje Tieleman laat broek zakken en showt doorschijnend setje

Juultje Tieleman heeft op Instagram haar broek omlaag gedaan en laat haar doorschijnende setje zien!

Lilian Marijnissen online uitgekotst na aankondiging zwangerschap met vreemdganger (foto’s)

Lilian Marijnissen heeft niet alleen maar felicitaties gekregen na het bekendmaken van haar zwangerschap. Ze zou zwanger zijn van een man die bestempeld wordt als stiekeme vreemdganger...

Real Madrid-speler Jude Bellingham heeft razend knappe Nederlandse vriendin (foto’s!)

Deze mooie Nederlandse meid blijkt de vlam van Real Madrid superster Jude Bellingham te zijn!