Lesje oorlog voeren van Marco Kroon als taakstraf

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Marco Kroon flasht zijn gun in Nederland én Afghanistan.

De Nederlandse oorlogsheld Marco Kroon is deze week veroordeeld tot 100 uur taakstraf voor het geven van een kopstoot en het flashen van zijn ‘gun‘. We denken graag mee over een manier hoe deze taakstraf in te vullen.

In Amerika kwamen ze er deze week pas achter dat oorlog voeren niet hetzelfde is als een potje Call of Duty. De Washington Post berichtte dat de regering de bevolking jarenlang heeft voorgelogen over het verloop van de oorlog in de Afghaanse zandbak. De legertop had geen greep op de oorlog, dus ze besloot te doen wat op korte termijn het best zou werken: liegen.

Ruim 18 jaar en 2.300 doden verder komen de misstanden eindelijk boven tafel. Waar eerst gedacht was dat Bush en Obama al die jaren aan het winnen geweest waren, bleek nu dat hun kill/death-ratio toch een stuk minder fraai was.

Eén team, één taakstraf

Niet geheel ontoevallig verdiende Marco Kroon zijn Militaire Willems-Orde ook in Afghanistan (2005). Wat zou nou een betere invulling zijn voor de taakstraf van Kroon om het op het vliegtuig te zetten naar de VS, om hem daar zijn verhaal te laten doen hoe de oorlog nou écht in elkaar steekt?

Kroon kan in geuren en kleuren vertellen wat er allemaal gebeurd is in de zandbak. Hij kan vertellen hoe het was om te vechten tegen de Taliban, hoe het is om overal zand te hebben en hoe het is om tot het gaatje te moeten gaan.

Zijn wij hier in Nederland ook weer even van Kroon af. Want zijn veroordeling heeft in Nederland wel wat Afghaans stof doen opwaaien, zo blijkt uit een rondgang op Twitter. (tekst loopt door onder tweets)

Kroonjuwelen

Het enige aandachtspuntje is wel dat we ervoor moeten zorgen dat Marco zijn kroonjuwelen dit keer bij zich houdt. In het conservatieve Amerika zijn ze immers niet zo gediend van de Hollandse schaamteloosheid. En mocht dat Marco niet lukken, dan hebben onze collega’s van LuckyTV een gepast alternatief voor zijn werkstraf.

Laatste nieuws

Foto: Suzanne Schulting laat zich afknellen in super strak topje

Suzanne Schulting heeft altijd super goed door welke outfits haar lichaam echt een plezier doen. Zo ook deze keer met dit strakke topje. 

Foto: Beeldschone actrice Carré Albers knalt bijna uit haar topje in speedboot

De beeldschone actrice Carré Albers heeft een foto geplaatst waar ze bijna spijt van kreeg. De knappe actrice knalt bijna uit haar topje. 

Video: Merel Ek schaamt zich dood na pikant filmpje bij Vandaag Inside

Merel Ek wordt weer heerlijk op de hak genomen door de heren van Vandaag Inside. Merel begint zich sterk af te vragen wat ze nog bij het programma doet.