Sportliefhebbers met eergevoel opgelet: doe de Bord Op Schoot-Quiz

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Krijg jij ook elke week op zondag rond 19.00 uur ineens last van een rusteloos gevoel? Alsof je iets mist? Geen paniek: dit is gewon het ‘bord op schoot’-syndroom. Een logisch gevolg van je hele mensenleven lang Studio Sport kijken op hetzelfde tijdstip. Sport op tv begint een mythisch iets te worden. Want wat snakken we ernaar. We zouden nu zelfs vrijwillig een volledige korfbalwedstrijd uitzitten, zo erg is het met ons gesteld. Maar wat nou als we je vertelden dat er tóch een manier is om op dit traditionele sporttijdstip ‘iets met sport’ te doen?

Het is vast angstvallig stil in de WhatsApp-groepen met je sportmaten. Geen VAR-momentjes om over te ruziën, geen discutabele rode kaarten om over te bakkeleien, geen verdedigende fouten om je samen dood aan te ergeren. Daar gaat nu verandering in komen! Stof dat sport-minded gedeelte van je brein af, en schrijf je samen in  voor de ‘Met Het Bord Op Schoot-Quiz’.

Redder in nood

Een groep redders in nood uit omgeving Utrecht zijn bij gebrek aan sportief vermaak op de zondag met een geweldig alternatief gekomen. Bekende sportfiguren als Raymond van Barneveld, Robin Haase, Hans van Breukelen en meer stellen in vooraf opgenomen videootjes quizvragen, die jij vervolgens zonder Google te gebruiken beantwoordt op een online formulier. Je kunt niks winnen – hoewel een tijdelijk break van verveling op dit moment echt een hoofdprijs is.

Nodig je sportmaten uit

De vragen gaan over meer dan allen voetbal, dus nodig vooral je sportmaten uit die op dit moment met een boel opgekropte kennis van bijvoorbeeld darten, wielrennen, hockey, tafeltennis, rugby of schaatsen thuiszitten. Ook je vrouwelijke wederhelft kan gewoon aanschuiven: er zitten zelfs vragen over de achterklap-kant van sport in de quiz verwerkt.

Trek een goudgele rakker open, nodig iedereen uit op Zoom, Google Hangouts of Skype, en je zult je ongeveer een uur lang weer eventjes ‘compleet’ voelen.

Erecode

Het mooie van de quiz is de erecode onder naar sport snakkende mannen. Geen haar op je hoofd die eraan denkt om zo’n schitterend lichtpuntje in een donkere, sportloze wereld te verpesten met vals spel. Deze strijd wordt uitgevochten met gelijke middelen. Digitale doping is voor losers. Het voelt namelijk heerlijk om dat mannelijke brein vol nutteloze sportkennis eindelijk weer eens aan het werk te zetten. Interesse in dit wekelijkse shotje dopamine? Inschrijven kan hier. De quiz begint elke zondag om 19.00 uur.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Op deze manier lokt Chantal Janzen haar man het bed in

Als de man van Chantal Janzen meer interesse heeft in haar tv-programma dan in Chantal zelf, komt ze met een slimme manier om haar man toch naar bed te lokken.

Victoria Koblenko duikt op na 10 dagen offline; liet zich vrijwillig opsluiten in ‘strafkamp’ voor vrouwen

Na tien dagen stilte is Victoria Koblenko weer online verschenen. Ze liet zichzelf een tijdje flink afmatten op een afgelegen locatie...

Jade Anna heeft plakkerige teentjes na hete nacht op festival (foto’s!)

Influencer Jade Anna heeft het er bij festival Coachella flink van genomen! De blondine eindigt de laatste avond zelfs met een kleverige substantie op haar teentjes...