Sjinkie van Knegt naar Held

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Met de grote successen die Suzanne Schulting op het shorttrackijs beleeft, zou je bijna vergeten dat we nóg een wereldtopper hadden die razendsnel minirondjes kon schaatsen. Sjinkie Knegt moest echter begin 2019 een gedwongen dweilpauze van meer dan een jaar nemen. Komend weekend maakt hij zijn langverwachte rentree. Deze knettergekke held op schaatsen is terug, en hij heeft honger!

Sjinkie Knegt Suzanne Schulting shorttrack comeback Dordrecht
Foto: Instagram / teamnlinsta

Het is één van de meest opvallende sportverhalen van het afgelopen jaar. Shorttracker Sjinkie Knecht vloog tijdens het aansteken van zijn houtkachel in de fik. Roekeloos op de ijsbaan betekende in zijn geval helaas ook roekeloos met de spiritusfles.

Sjinkie raakte zwaar verbrand en moest lange tijd aan zijn herstel werken. De drukke waaghals, die ook graag in de modder crosst met zelf in elkaar gesleutelde auto’s, maakte voor het eerst in z’n leven pas op de plaats. En dat vrat hem op. De held moest een jaar lang gedwongen voor Knegt spelen. Wie het droog hield tijdens het NOS-interview waarbij een gebroken Sjinkie met rode ogen vertelde over z’n oliedomme actie is een ijskoude.

Sjinkie was hotter dan Suzanne

Voor het ongeluk kenden we Sjinkie als antiheld. Een drakendoder met een rauw randje. Hij was in de ijs-arena niet vies van een smerige duw, afsnij-actie of een middelvingertje hier of daar. Bovendien kon hij verschrikkelijk slecht tegen zijn verlies. Kortom: een heerlijke sporter om naar te kijken. Hij maakte het shorttracken al hot voordat Suzanne Schulting ten tonele verscheen. Sterker nog, Suzanne leerde veel van haar streken door als jonkie naar Sjinkie te kijken.

Deze ‘Sportman van het Jaar’ 2015 inspireerde de huidige generatie, maar hij is nog niet klaar om het stokje definitief over te geven. Knegt is de allerlaatste die zich door een bovenmaatse steekvlam richting pensioen laat duwen. Hij heeft eindelijk groen licht van z’n coach Jeroen Otter: komend weekend maakt hij op het ijs van Dordrecht z’n return in wedstrijdverband.

Nog steeds een pyromaan

Weinig sporters maakten mee wat Sjinkie overkwam. Toch zou je verwachten dat je als onverschrokken winnaar na zo’n trauma minstens een klein tikkie oploopt. Bij Sjinkie lijkt er echter weinig veranderd. In gesprek met het AD vertelt hij dat hij net zo gek is als voor de brand. Ondanks zijn brandwonden speelt hij nog steeds graag pyromaan, en die houtkachel bleef dan ook gewoon staan. Deze onverschrokken Knegt is nog altijd die held, alleen wel met een verschroeid randje aan z’n cape.

De manier waarop hij zijn fikkies stookt, is nu wel iets verstandiger. Die fles spiritus heeft plaatsgemaakt voor een pak aanmaakblokjes. Een stuk veiliger, maar het zorgt uiteindelijk voor net zo veel geknetter. En dat gaan we, als we Sjinkie mogen geloven, ook aankomend weekend weer op de baan zien. Met een klein beetje geluk maken zelfs die middelvingers een comeback

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Zo zag je Lilian Marijnissen nog nooit: ex-politica trekt alles uit voor heerlijke foto’s

Lilian Marijnissen heeft een nieuwe foto online gezet, waarin je de politica op een manier ziet die je nog nooit van haar gezien hebt. 

Rico Verhoeven vluchtte op ochtend na huwelijksaanzoek snel weg uit bed bij Naomy van Beem (video!)

Rico Verhoeven heeft een hele grote slag geslagen op de Malediven; hij vroeg zijn vriendin ten huwelijk. De ochtend erna sloeg Rico echter alweer vroeg op de vlucht uit bed bij zijn verloofde Naomy...

Hélène Hendriks scoort historisch laag met De Oranjezomer: deze twee enorme problemen zitten haar dwars

'Tina Nijkamp slaat alarm: Catastrofale kijkcijfers voor De Oranjezomer met Hélène Hendriks!'