Schokkend: dit is hoeveel centen prinses Alexia nu (niet) verdient

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Op haar achttiende verjaardag ontwaakte Alexia met een groot gevoel van verantwoordelijkheid op haar schouders. Waar haar oudere zus Amalia en haar vader Willem Alexander genieten van privileges, wacht Alexia een ander lot. 

Prinses Alexia moet voor eigen brood op de plank zorgen

Waar prinses Amalia naar verluid een uitkering ontvangt van in totaal 1.38 miljoen euro, ontvangt prinses Alexia helemaal nada. Dit is iets waar de prinses eenmaal mee moet dealen. Het klinkt wellicht oneerlijk, maar het is iets dat eenmaal vaststaat in het Wet Financieel Statuut van het Koninklijk Huis. Het is in ieder geval niet iets dat voor het eerst van toepassing is. Prinsen Friso en Constantijn ontvingen bijvoorbeeld ook geen koninklijke uitkering. Samen met haar jongere zusje Ariana, zal Alexia dus voor haar eigen inkomen moeten zorgen. Als het aan het Nederlandse volk ligt, hoeft Alexia zich geen zorgen te maken. Iedereen is gek op de mooie dochter van Wim-Lex. Zodra ze eenmaal een studie heeft gevonden die bij haar past, zal ze haar droombaan kunnen uitoefenen. Haar ambitieuze houding zal ongetwijfeld leiden tot een mooie carrière.

Prinses Alexia ontvangt een geschenk van oma Beatrix

Hoewel prinses Alexia niet de koninklijke uitkeringen geniet, heeft ze zeker niks te klagen. Toen ze op haar achttiende verjaardag op haar bankrekening keek, zal ze moeten zijn geschrokken. Geschrokken van blijdschap wel te verstaan, want het gaat om een bedrag van zes nullen. De afzender van het bedrag was haar oma Beatrix. Een bedrag van één miljoen euro kwam tevoorschijn op haar rekening. Dit geschenk was echter niet alleen voor de knappe prinses. Ook zus Ariana, en de andere kleinkinderen van Beatrix, zullen dit bedrag op hun achttiende verjaardag ontvangen. Het royaal trekken van de portemonnee is iets dat oma Beatrix dus al te graag doet voor haar eigen familie. Met deze buffer in haar achterhoofd, hoeft Alexia zich nooit zorgen te maken over haar financiën. Al met al een lekker startkapitaal voor Alexia om haar eigen boontjes te doppen.

Prinses Alexia geniet meer vrijheid dan zus Amalia

Waar de toekomst voor Amalia als troonopvolgster duidelijk vastligt, kan Alexia zelf meer vorm geven aan haar toekomst. Dit betekent dat ze meer vrijheid zal hebben en een stuk minder in de spotlights zal staan. Gezien haar manier van leven, waarbij ze soms negatief in het nieuws kwam, zal ze hier blij mee zijn. Een groot aantal verplichtingen zal niet voor haar gelden. Toch bestaat er nog steeds de kans dat Alexia koningin der Nederlanden wordt. Als ‘schaduwprinses’, is Alexia, de gekozen opvolgster van Amalia. Dit geldt bij eventuele kinderloosheid of het overlijden van haar zus Amalia. Toch is dit allemaal ‘eventueel’. Met haar internationale VWO op zak, is Alexia klaar voor haar volgende stap.  Momenteel geniet Alexia met volle teugen van haar tussenjaar. Ze gaf aan dat ze vooral veel zal gaan werken en reizen. Naar verwachting zal ze zich klaarmaken voor een studie in Groningen voor het nieuwe studiejaar. Wie weet is Alexia later dan wel te bewonderen bij de studentenvereniging Vindicat!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Actrice Bertrie Wierenga duwt haar eigen klaprozen flink tegen elkaar aan in zomers jurkje

Bertrie Wierenga weet haar grote troeven helemaal tegen elkaar aan te persen terwijl ze omringd is door bloemen en een zomers jurkje draagt!

Emma Heesters drukt in auto op knopje en krijgt hem zo omhoog (video!)

Emma Heesters drukt op haar knopje in de auto en zorgt hiermee voor flink wat beweging. Ze schrikt er zelfs een beetje van. 

EK Voetbal: Matthijs de Ligt hoopt dat hij na wedstrijden even langs mag wippen bij vrouw Annekee

Matthijs de Ligt en Annekee Molenaar zijn pas net getrouwd. Nu moet Matthijs meteen naar Duitsland voor het EK, maar hij hoopt wel even langs te mogen wippen bij zijn vrouw.