Sausage fest(ival)seizoen 2020

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De headliners van onder andere Pinkpop, Best Kept Secret en Rock Werchter beginnen binnen te druppelen. Wat opvalt, is dat voornamelijk mannen de podia zullen sieren.

De eerste namen

Het festivalseizoen in 2020 lijkt een waar sausage fest te worden. Best Kept Secret kondigde vandaag hun headliners aan: Massive Attack en The National. Rock Werchter kwam met Pearl Jam en Twenty One Pilots. Pinkpop kon zich ook niet houden en spuwde 10 namen in één keer uit: Twenty One Pilots, Anderson .Paak & The Free Nationals, Gojira, 5 Seconds Of Summer, Rag’n’Bone Man, Dermot Kennedy, Mabel, Frank Carter & The Rattlesnakes, The Marcus King Band en The Pretty Reckless. Inderdaad: daar staan twee vrouwelijke acts bij.

Wil je naar een festival voor vrouwelijk schoon, dan moet je vooralsnog naar het verre zuiden. Het Spaanse Mad Cool festival heeft namelijk Taylor Swift en Tove Lo gestrikt. Maar dat is ons te ver van huis. Dus wij stellen een nieuw festival voor. Eentje met de focus op vrouwelijke artiesten. Omdat ze zo’n mooie muziek maken, natuurlijk!

Ons festival

Hoe krijgen we al die zangeressen naar ons festival? Nou, we noemen het: Female Feminine Feminism! En dan hopen dat ze niet verder kijken dan hun neus lang is en denken dat het daadwerkelijk voor feminisme is. Zo krijgen we Beyoncé vast bereid voor een habbekrats voor ons op te treden. Anders doen we ons voor als een zekere Libische dictator. Dan komt ze ook wel.

Zo, onze headliner hebben we. Maar in ons eigen land hebben we ook genoeg vrouwelijk zangtalent. Dus breiden we het festival uit met een Nederlands podium. Genaamd: Neerlands Schoon. Jonge talenten Famke Louise en Maan mogen de dag aftrappen. Dan Shary-An Nivillac. Nu zij van het Expeditie Robinson-eiland af is, wil ze vast graag weer aan het werk. Daarna gaan we door met oudgedienden zoals Ilse DeLange en Glennis Grace. Elise van der Horst mag de avond afsluiten met haar beste nummer: het Tietenlied.

Andere headliners

De headliners van ons hypothetische festival baseren we niet op basis van wie de grootste heeft. (Dan wint Dolly Parton) Maar eerder wie de beste show geeft. Zo heeft Zweedse zangeres Tove Lo regelmatig een leuke verrassing voor haar publiek. Net als Anouk. Haar optreden op Pinkpop van 1998 staat nog in ons geheugen gegrift. Dat optreden mag ze bij ons wel dunnetjes over te doen.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Model Sylvia Geersen heeft er de kracht niet meer voor: “Ik kan het niet”

De knappe Sylvia Geersen is helemaal uitgeput. Ze heeft totaal geen kracht meer en kan het allemaal niet meer aan. Wat is er toch allemaal aan de hand?

Angela Schijf kan voorgangers Do, Trijntje en Marlijn niet overtreffen in The Passion

Angela Schijf speelt Maria in The Passion 2024. Maar kan ze haar voorgangers Do, Trijntje en Marlijn wel overtreffen? Daar verschillen de meningen over.

Sophie Bouquet en Erik De Vogel misdragen zich achter de schermen bij GTST

Het gaat er af en toe heftig aan toe achter de schermen bij GTST. Vooral Sophie Bouquet en Erik de Vogel zouden zich flink misdragen.