Roxane Knetermann irriteert zich kapot bij VI, René van der Gijp lacht haar uit.

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De ideeën die Roxane heeft om het wielrennen veiliger te maken worden niet serieus genomen door René van der Gijp.

Voormalig wielrenster Roxane Knetermann was vandaag te gast bij de talkshow Vandaag Inside. Roxane wordt wel vaker uitgenodigd om vanuit haar expertise het nieuws in de wielrenwereld te bespreken. Dat blijkt er alleen niet altijd even gezellig aan toe te gaan. Roxane werd duidelijk niet serieus genomen door René van der Gijp, toen ze haar ideeën voor een veiligere wielrensport probeerde te delen.

Roxane Knetermann wil de wielerwereld veiliger maken

Tijdens de talkshow werd een fragment afgespeeld van de wielerwedstrijd Parijs Roubaix van afgelopen weekend. Meerdere wielrenners missen de bocht en vallen hard in de greppel naast de weg. Dat levert ze niet alleen gekneusde, maar ook gebroken ledematen op.

Dat vallen is al langer een probleem volgens Roxane. Het probleem is dat het peloton steeds harder gaat en de wedstrijden gewoon op openbare wegen gereden worden, die daar eigenlijk niet voor gemaakt zijn. De wegen aanpassen gaat niet, maar Roxane heeft wel een idee om de impact van de val wat te verzachten. Al is het niet een heel voor de hand liggende.

Roxane Knetermann

René van der Gijp neemt Roxane niet serieus

De oplossing waar het om gaat is namelijk een wielrenairbag. Die blaast zichzelf op als een wielrenner valt, waardoor hij minder hard op de grond terecht komt. Zo vreemd als het klinkt, zo ziet het er ook uit. René van der Gijp kan het dan ook niet laten om hard te lachen als er een demonstratiefilmpje van zo’n airbag getoond wordt.

Daar is Roxane alleen niet van gediend. ‘Ik wist dat jij zou zo reageren René!’, roept de oud wielrenster gepikeerd. Bij René van der Gijp komt echter geen schuldgevoel naar boven. Ook het pleidooi van Roxane Knetermann over waarom veiligheid in de wielerwereld zo belangrijk is helpt weinig. ‘We lachen erom maar dit is echt een heel belangrijk thema in de wielerwereld. Het is wachten tot renners zich dood vallen’, zegt ze. Het is de vraag om René van der Gijp de woorden serieus neemt.

Meer zien van Roxane Knetermann op Instagram

Wielrenster Roxane Knetermann is niet altijd zo snel geïrriteerd. Op haar Instagram pagina laat ze vaak een vrolijkere kant van zichzelf zien.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Schaatsster Pien Hersman gaat helemaal los op privé foto’s met Robin Groot en Michelle de Jong

Pien Hersman weet wel hoe ze een feestje moet bouwen en gaat dan ook helemaal los. Zie hier de privébeelden van de knappe schaatsster en haar vriendinnen!

Noa Vahle tijdens De Oranjezomer geconfronteerd met uitgelekte beelden van kletsnat momentje (video!)

Noa Vahle wilde niet dat deze video uitgelekt werd, maar tijdens De Oranjezomer is dit toch gebeurd!

Hélène Hendriks slaat haar been om Noa Vahle heen op méér dan vriendschappelijke foto

Hélène Hendriks en haar collega-vriendin Noa Vahle hebben het wel héél gezellig achter de schermen bij De Oranjezondag!