Rik van de Westelaken onthult per ongeluk dat WIDM doorgestoken kaart is

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Rik van de Westelaken laat het doek vallen rondom Wie is de Molen onthult dat de hele serie eigenlijk doorgestoken kaart is.

In plaats van spanning en sensatie leverde de halve finale van het programma Wie is de Mol? alleen een hoop kritiek op. Iedereen maakte zich vooral zorgen over hoe de winkeliers wiens kleden op straat gesmeten werden voor Nederlands entertainment hun kleden schoon terug zouden krijgen. Maar Rik van de Westelaken, de voorman van WIDM, komt met tekst en uitleg. Die gaat alleen misschien nog veel meer kritiek opleveren dan het oplost. Volgens de presentator is namelijk het hele spelletje een doorgestoken kaart.

Lees ook: Emotionele Elize deelt historische video met WIDM-deelnemer Thomas van Luyn

Mollen was op deze foto nog nooit zo makkelijk

In de promo van de aflevering kan je het al horen. Mollen was nog nooit zo makkelijk. En dat klopt wel, aangezien alles toch al doorgestoken kaart is. In de opdracht Carpet Diem  moesten de kandidaten zo veel mogelijk straten bedekken met vloerkleden. En dat ging ze aardig af. Alleen vroeg iedereen zich wel af hoe al die tapijten weer terug gegeven gingen worden. De kleden zijn van tevoren gemarkeerd, zodat ze makkelijk teruggebracht konden worden naar de eigenaren. Maar als alles zo van tevoren is afgesproken, en de Mol die weet dat, dan is het heel makkelijk om even achter de rug van productie te gaan praten met de verschillende marktkoopmannen en ze te overtuigen om geen tapijt mee te geven. Of om toevallig naar de winkel te lopen die geen toestemming heeft gegeven. En dan heel hard je best doen om alsnog ‘nee’ te horen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wie is de Mol? (@wieisdemol.avrotros)

In Wie is de Mol? geldt ’trust nobody’, zelfs niet het productieteam

Van tevoren is er dus heel veel afgesproken al tussen de winkeleigenaren en het productieteam. En dat maakt de opdracht toch wel een stukje minder spectaculair. Rik denkt misschien met zijn uitleg de mensen een beetje bedaard te hebben, maar hij heeft wel een groot deel van de magie van het programma weten te slopen. En dat is zonde, want nu ga je toch bij jezelf na welke opdrachten nog meer doorgestoken kaart hadden kunnen zijn. Wat is nog echt in Wie is de Mol? en wie kan je vertrouwen? Niemand eigenlijk, blijkt nu dankzij Rik. Niet alleen de kandidaten, maar blijkbaar ook niet het productieteam.

Er is ook nog goed nieuws gelukkig voor WIDM-fans

Het is gelukkig niet helemaal een uitzichtloze situatie. Voor de winkeliers was het namelijk een hartstikke voordelige dag. Niet alleen mochten ze meedoen aan een van de meest spannende programma’s die ze ooit gezien hebben, ook werden er veel meer kleden verkocht dan normaal dankzij de aanwezigheid van de ploeg van WIDM en alle toeristen die dat aantrok. Al met al een prima dagje dus om kledenverkoper te zijn.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Lenige Marieke Elsinga gaat diep door haar knieën

Het is een wonder dat Marieke Elsinga haar lijf nog in dit soort uitdagende poses kan wringen!

Video: Emma Wortelboer is bont en blauw na flinke klap in gezicht

Emma Wortelboer heeft onlangs een ongeluk gehad en laat haar volgers op Instagram schrikken met deze schokkende beelden.

Foto: Geraldine Kemper zet tanden in smakelijke bal

Geraldine Kemper staat over het algemeen bekend als een hele charmante dame, maar soms moet ze even ergens haar tanden in zetten.