Piets slecht weer bericht

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Piet Paulusma weerbericht

Op 30 december wordt noodweer voorspeld voor de Nederlandse televisiekijker. Piet Paulusma, het boegbeeld van de weersvoorspellingen in Nederland, mag namelijk zijn biezen pakken. Eind dit jaar is zijn laatste uitzending. Tijd voor een voorspelling van zijn slecht weer bericht.

Als we kijken naar het weer sinds februari, was er sprake van koud en kil weer tussen Piet Paulusma en werkgever SBS 6. Er was opeens veel neerslag in Piet’s carrière. Een frisse verjongingswind kwam aanwaaien en Piet mocht zijn warme jas aan doen en zich voorbereiden om in de kou te gaan staan.

Er is geen sprake van een hogedrukgebied of donderwolken tussen beide partijen. Piet verwachtte nog wel een lange periode zon en warmte, maar net als zijn weerberichten zat hij er daar óók helaas naast: “Er is geen conflict, het was niet mijn keuze, maar ze willen iets anders. Ik vind het jammer dat ik de 25 jaar niet vol heb kunnen maken”. Nu lijkt het of er toch wat ijs met flinke hagel wordt voorspeld.

Grijze wolken en opklaringen

De afgelopen weken trokken grijze wolken op met af en toe wat motregen. Voor de echte weer liefhebber natuurlijk geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Want de komende tijd breekt gelukkig de zon even door, met in verschillende steden periodes van opklaring. Piet gaat namelijk in december in alle grote steden afscheid nemen van het weerbericht. Nu maar hopen dat hij het droog houdt, anders had hij zijn paraplu mee moeten nemen.

Kans op neerslag en stortregen

30 december wordt een flinke stortregen aan tranen verwacht, gevolgd door een tsunami aan steunbetuigingen. Maar na regen komt zonneschijn. Omroep MAX-baas Jan Slagter zou moeten overwegen overwegen eindbaas Piet aan zijn zender te verbinden.

Piet blijft sowieso het weer doen. De Fries wil een site maken waarop de weersverwachtingen voor vakantiebestemmingen over de hele wereld worden gepubliceerd. Velen vermoeden dat dit online weerbericht wellicht nog vaker bekeken zal worden dan dat op de zender van John de Mol.

Dus als je wil weten wat het weer niet is in het land van bestemming check dan binnenkort Piets nieuwe site. Als je eindelijk wilt weten of je de paraplu mee moet nemen om niet zeiknat op je werk aan te komen, blijf dan gewoon het weerbericht kijken.

Als dat niets wordt, is een doorstart bij RTL misschien een idee. Momenteel zijn daar meerdere vallende sterren te zien en Piet zou perfect in het gat van de programmering kunnen springen. Naar verluidt is er nog een grote Villa beschikbaar, waarvandaan Piet mooi het weer zou kunnen gaan presenteren. Als dat geen top-idee is weten we het ook niet meer. Oant Moarn!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Beeldschone atlete Lieke Klaver duwt meer kilo’s de lucht in dan gemiddelde man (video)

Dat Lieke Klaver sterk is, kun je maar al te goed aan haar gespierde verschijning zien. Maar de gewichten die deze dame de lucht in kan smijten, laat menigeen schrikken..

Zit Jake Paul achter breuk tussen Jutta Leerdam en schaatsteam Jumbo? (video)

Jutta Leerdam en Jumbo gaan uit elkaar! Is Jutta's steenrijke vriendje Jake Paul stiekem de boosdoener? 

Pien Hersman daagt knappe collega Robin Groot uit voor heerlijk ritje op elektrisch monster (video)

Pien Hersman rijdt in de buitenlucht op haar nieuwe elektrische hengst. Ploeggenote Robin Groot is natuurlijk meteen jaloers!