Outlander seizoen 5 nu op Netflix!

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het heeft even mogen duren, maar nu is het dan eindelijk zover. Seizoen 5 van de populaire Netflix serie Outlander is te bekijken op de streamingsite.

De reden dat je zo lang hebt moeten wachten op een nieuw seizoen is dat de makers goed de tijd nemen om jou de best mogelijke show te geven. En dat loont, want het nieuwe seizoen van Outlander is een hit!

Lees ook: De trailer van bloedstollende Sky Rojo

Het verhaal

Waar gaat Outlander eigenlijk over? In Outlander, gebaseerd op de boekenserie van Diana Gabaldon, is Claire Randall in 1945 samen met haar man Frank op reis naar de Schotse hooglanden. Tijdens hun tweede huwelijksreis besluit Claire om een dag in haar eentje op pad te gaan. Vervolgens hoort ze een opmerkelijk geluid bij een stenen cirkel. Als zij de grote steen in het midden aanraakt, maakt ze een reis door de tijd en komt ze terecht in het Schotland van 1743. Een compleet andere wereld voor Claire, die moet zien te overleven in deze nieuwe omgeving.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Outlander (@outlander_starz)

Bekijk de trailer!

Het nieuwe seizoen is dus nu te kijken op Netflix. Mocht je nog nooit Outlander gezien hebben en je twijfelt of het wel de serie voor jou is? Kijk dan snel hieronder de trailer van het nieuwe seizoen en oordeel zelf. Met 5 seizoenen valt er voorlopig genoeg te zien, dus mocht het wat voor je zijn, dan staat er een mooie binge-sessie op je te wachten. Seizoen 5 is wel wat aan de korte kant met maar twaalf afleveringen, maar dat is in ieder geval beter dan niets.

Nieuwe spanningen

Het vorige seizoen eindigde in 2019, dus het kan zijn dat het verhaal even is weggezakt. Het valt dus aan te raden om de serie weer even te bingen voor je aan het nieuwe seizoen begint. Seizoen 5 gaat namelijk meteen verder waar seizoen 4 is gestopt. De Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog staat te gebeuren en de Britten hebben grote moeite om de onrust de kop in te drukken. Claire en Jamie proberen hun nieuwe thuis te beschermen en hopen dat het niet nodig zal zijn om het Fiery Cross aan te steken. Het Fiery cross is een oud Schotse oproep om te wapen te gaan. Een seizoen vol spanning dus!

seizoen 6 in aantocht

Bang dat je na het zien van het nieuwe seizoen nooit meer kan genieten van Outlander? Wees gerust. Outlander is namelijk al verlengd voor een zesde seizoen. Elk seizoen is gebaseerd op een ander boek in de reeks. En aangezien er momenteel aan het negende boek wordt gewerkt is er nog flink wat materiaal voor toekomstige seizoenen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Outlander (@outlander_starz)

Wel zal je even moeten wachten op het nieuwe seizoen. Die zal namelijk waarschijnlijk pas over een jaar uitkomen. Wel zijn de opnames van het nieuwe seizoen in februari officieel begonnen. Een tikkeltje aan de late kant, maar beter laat dan nooit. Eigenlijk zouden de opnames in de lente van 2020 al van start gaan, maar toen kwam de wereld net in de corona pandemie terecht.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Katja Schuurman tuit roze lipjes op intieme foto

Katja Schuurman is helemaal happy en beloont haar volgers met een lieve foto. De actrice tuit haar gestifte lippen enthousiast voor de camera.

Foto: Jaimie Vaes poseert in roze onderbroekje voor spiegel

Jamie Vaes is weer helemaal in haar element met het plaatsten van foto's in niets verhullende outfits. Dit keer maakt Jaimie haar volgers helemaal gek in een heel klein roze onderbroekje...

Vet: Rico Verhoeven mag sparren met legendarische acteur

Rico Verhoeven mocht een potje sparren met een van zijn grote helden en legendarisch Hollywood-acteur Jason Statham.