Oranje Leeuwinnen naar halve finale!

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Vivianne Miedema WK Oranje Vrouwen

Dankzij Stefanie van der Gragt en Vivianne Miedema zet Nederland weer een stap richting de wereldtitel…

Vraag niet hoe, maar het is ze weer gelukt! De Oranje Leeuwinnen gaan naar de halve finale van het Wereldkampioenschap! Na een echte uitputtingsslag tegen het stugge Italië pakken ‘onze’ voetballende vrouwen een ticket voor de halve finale. Met deze overwinning kwalificeren de Leeuwinnen zich ook automatisch voor de Olympische Spelen. Wie nog geen genoeg had van deze groep ijverige meiden kan dus volgend jaar in Tokyo nóg een keer van ze genieten als ze voor goud gaan!

De wedstrijd begon stroperig en vrij slecht. De verschrikkelijke hitte in Zuid-Frankrijk hielp het spel ook zeker niet. Nederland creëerde nauwelijks kansen in de eerste helft, en mocht zelfs een aantal keer van geluk spreken dat de Italiaanse vrouwen hun vizier niet op scherp hadden staan. Met extra drinkpauzes en een donderspeech in de rust kwam het team van Sarina Wiegman als herboren de catacomben uit.

In de tweede helft volgde een wervelwind van aanvallen en schoten van de Leeuwinnen. De paal en de lat werden geraakt, maar uiteindelijk was het Vivianne Miedema die de score opende met een schitterende kopbal: 1-0. Niet veel later deed Stefanie van der Gragt precies hetzelfde. Met het hoofd knikte ze de beslissende 2-0 binnen. Kapot zijn ze, maar ze mogen trots zijn!

Vivianne Miedema

Het is de tweede keer dat Vivianne Miedema de belangrijkste speelster in Oranje is dit toernooi. Eerder besliste de spits van Arsenal al de groepswedstrijd tegen Kameroen met een mooie goal. Miedema, pas 22 jaar en nú al topscorer aller tijden van Nederland, begon haar carrière in Heerenveen. Op zeer jonge leeftijd werd ze door het grote Bayern München naar Duitsland gehaald. Daar werd de blonde aanvaller gevormd: ze groeide er uit tot absolute killer voor de goal (ze liep 1 op 2), maar leerde er ook haar huidige vriendin Lisa Evans kennen! Lisa is international van het Schotse elftal, en was tevens teamgenoot van Miedema in München. Het allermooiste detail is dat de twee uiteindelijk samen een transfer naar Arsenal maakten! Daar speelt het stel op dit moment nog steeds samen.

Teamspirit

Ze heeft het in Londen niet alleen met liefje Lisa heel leuk, maar ook Oranje-teamgenoten Daniëlle van de Donk, Sari van Veenendaal en Dominique Bloodworth verdienen hun boterham bij Arsenal. Geen wonder dat ze elkaar als Leeuwinnen ook zo goed kunnen vinden op het veld!

Miedema in topvorm

Na een superjaar bij de Londense club werd Miedema net als ‘collega’ Virgil van Dijk (die bij Liverpool speelt in de mannencompetitie) uitgeroepen tot speler van het jaar. Vivianne scoorde maar liefst 39 keer in 47 wedstrijden! Haar uitstekende vorm duurt ook tijdens dit wereldkampioenschap voort: ze heeft er nu in totaal drie gemaakt. Hopelijk kunnen we in de halve finale, en uiteindelijk de finale, ook bouwen op de scoringsdrift van onze topspits!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Famke Louise laat haar verrukkelijke vormen zien in roze sportpakje

We hebben de mooie Famke Louise wel vaker gezien in een strak pakje, maar de video die ze nu heeft gedeeld krijgen wij het wel heel erg warm van.

Foto: Lesley Versprille (26) buigt voorover in piepklein pakje

Lesley Versprille laat zien hoe lenig ze is door eens flink voorover te buigen. Dit doet ze in een piepklein pakje...

Foto: Robin Hamersteen (34) komt zeiknat zonder topje het water uit

Robin Hamersteen trakteert met heerlijke beelden! Het model komt op magistrale wijze het water uitgelopen...