Opvallend: Johan Derksen doet écht alles voor kijkcijfers Vandaag Inside

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het was weer eens feest in de studio van VI. Johan Derksen en gast Yves Gijrath schreeuwde over en weer. 

Als het aan Johan ligt mag Yves voortaan zijn onzin bij RTL Boulevard gaan verkopen. De bromsnor is helemaal klaar met de prietpraat die de mediazakenman loopt te verkondigen in VI. Volgens Johan is het allemaal sensatie zoeken wat Yves doet. Er ontstaat een verhitte discussie, waar de twee tafelgasten ook niet meer uitkomen. Het mag duidelijk zijn dat dit waarschijnlijk de laatste keer is dat Yves heeft aangeschoven bij de heren van VI. Dat Johan met zijn relletje net zo veel sensatie zoekt als Yves en daarmee de kijkcijfers flink omhoog schroeft, dat wordt even niet verteld. Johan weet precies wat hij doet en wat hij moet zeggen om die verhitte discussies aan te wakkeren en daarmee extra kijkers naar zijn programma te trekken.

Lees ook: Johan Derksen uitgescholden na goedpraten van wangedrag bij Ajax en The Voice

Waar gaat de discussie in Vandaag Inside over?

Er barstte opeens een pittige discussie los in VI tussen Johan Derksen en bargast Yves Gijrath. Die besloot namelijk even aan de tafel van Johan een doofpot te onthullen bij DPG Media. daar blijkt jaren terug ook een gigantische rel geweest te zijn over grensoverschrijdend gedrag en daar is toen niets over verteld. Yves vindt dat niet kunnen, aangezien DPG het bedrijf is achter kranten als AD, de Volkskrant en Nu.nl en dus continu berichten naar buiten brengt over #MeToo gevallen in de Nederlandse media wereld. Dat ze over hun eigen schandalen zwijgen getuigd van weinig klasse, volgens Yves. Johan vindt het vooral veel sensatie die zijn gast loopt te verkondigen en roept op om te stoppen met zijn onzinnige pleidooi. Ondertussen zit Wilfred Genee, die normaal het programma in goede banen moet leiden, stomverbaasd te kijken.

Johan wordt woest op Yves tijdens VI rel

Johan neemt het tijdens de rel bij VI vooral op voor de topmannen van DPG Media. Volgens hem was het onzinnig om in die tijd zulk nieuws zo op te blazen. Er is bij DPG destijds iemand ontslagen, met als waarschijnlijke aanleiding grensoverschrijdend gedrag. Na een rondje bellen schijnt iedereen er ook vanaf te weten. Yves is van mening dat deze persoon destijds groot aan de schandpaal genageld had moeten worden, in plaats van de situatie te verzwijgen. Johan deelt die mening absoluut niet. Hij haalt aan dat je bij personeelszaken ook te maken hebt met privacy en dat het voor een krant niet gebruikelijk is om te publiceren waarom je iemand hebt ontslagen. Dat ongewenste intimiteiten nu heel hot zijn in de media, betekent nog niet dat je alles in het publieke domein moet uitvechten. Dat is volgens Johan sensatie zoeken. Hij beschuldigt Yves er dan ook van een rel te willen veroorzaken om indruk te maken. Als het aan Johan ligt hoeft Yves dan ook niet terug te komen in het praatprogramma.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Sterre Koning knalt bijna uit haar uitpuilende shirtje

Zangeres Sterre Koning heeft een nieuwe reeks aan foto's online gezet en die zijn toch een partij mooi om te zien!

Foto: Atlete Lieke Klaver laat haar magistrale vormen zien in strak sportpakje

Atlete Lieke Klaver maakt het erg heet tijdens de koude dagen met haar magistrale vormen in een strak sportpakje...

Cabaretière Vera van Zelm kan meer dan alleen steengoede Dilan Yesilgöz-imitatie

De getalenteerde Vera van Zelm bestormt het internet met een geweldige Dilan Yesilgöz- imitatie. De blondine weet precies haar na te doen