Ontmoet de kandidaten uit Op zoek naar Maria

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Op zoek naar… maakt een knallende comeback! Na vijf jaar begint er weer een Op Zoek Naar-reeks. Na Evita, Zorro, Josef en Mary Poppins is het nu de beurt aan Maria uit The Sound of Music. Tien zangeressen strijden om een plaatsje in de felbegeerde musical. Tijd dus om ze wat beter te leren kennen. 

Het heeft tien jaar mogen duren, maar de spannende afvalrace Op zoek naar… maakt  een comeback op de Nederlandse televisie. Lover of musicals Frits Sissing neemt de presentatie van dit zangfestijn op zich. De jury bestaat uit Pia Douwes, Richard Groenendijk, Jamai Loman en Carline Brouwer, de regisseur van The Sound of Music. Zij mogen in tegenstelling tot andere programma’s niet zelf kandidaten wegsturen, maar wel van advies voorzien. De kijker bepaalt elke week wie er afvalt. In het spannende zangprogramma strijden tien zangeressen om de hoofdrol in The sound of music. 

Lees ook: Sezina Kelsey slaat Waylon keihard knockout in The Voice

Veel muzikale ervaring

Waar de meeste talentenjachten bijna iedereen mee laten doen, dragen de zangeressen uit Op zoek naar Maria wel degelijk een flinke dosis muzikale ervaring met zich mee. Er zal dus sowieso van de meet af al goed gezongen worden, wat ook blijkt uit onderstaande video waarin alle kandidaten samen een medley zingen. Wel moeten ze zich tegenover de jury en de mensen thuis zien te bewijzen. Maar wie zijn de zangeressen die de komende weken strijden om die felbegeerde hoofdrol?

Willemijn Maandag

Willemijn studeerde aan Fontys voor Musicaltheater en heeft sindsdien altijd in musicals gestaan. In 2018 speelde ze in Evita en mocht ze één avond de rol van Evita op zich nemen. Afgelopen jaar stond ze in Anastasia en was ze de understudy voor de rol van Anya. Zulke hoofdrollen smaken naar meer en daarom doet ze mee aan deze spannende strijd. Ze wil een keer op de eerste plek staan in plaats van altijd de eeuwige tweede.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@willemijnmaandag)

Natascha Molly

Natascha heeft zowel klassieke muziek als musical gestudeerd en is dus een multi-talent binnen de groep. Door haar brede muzikale scholing kan ze zowel klassiek als moderne repertoires vertolken. Als je een fan bent van de Efteling dan heb je grote kans dat je haar in een van de vele theatershows hebt gezien. Nog een beetje groen achter de oren, maar wel super enthousiast. De underdog van de groep. Natascha is trouwens een echte gamergirl, ze omschrijft games als haar guilty pleasure.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Natascha Molly (@nataschaclaudia)

Anouk van Laake

Anouk speelt al sinds jong af aan in musicals. Van opera tot musical, ze heeft een breed inzetbare stem. Een dame met flink wat ervaring in zowel binnen-, als buitenlandse musicals. Anouk leeft in het moment en grijpt graag elk moment aan, vandaar dat ze mee doet aan Op zoek naar Maria. In haar vrije tijd is ze een beetje een creatieve geek. Zo speelt ze graag videogames, maar doet ze ook aan Dungeons and Dragons.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anouk van Laake (@anoukmila)

Valerie Curlingford

Valerie kan je nog kennen van het Junior Songfestival jaren geleden. Daarna is het hard gegaan met Valerie. Van zingend op een luxe cruiseschip de wereld over, naar het inzingen van een koor voor Martin Garrix. Ook valt ze op bij sterren als Rihanna, die een van Valerie’s posts deelde op Instagram. Verder speelde ze de afgelopen jaren natuurlijk in grote musicals. Ze staat bekend als een echt podiumbeest, dus dat beloofd nogal wat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@valeriecurlingford)

Renée de Gruijl

Ze werd ooit genomineerd als aanstormend talent. Dat schept ogal wat verwachtingen. Hopelijk kan Renée die verwachtingen in op zoek naar Maria waarmaken. Voor wie Renée bekend voorkomt, de zangeres deed mee aan seizoen 8 van The Voice of Holland. Ook speelt ze regelmatig in Nederlandse series, waarvan Flikken Maastricht, Mocro Maffia en Spangas de bekendste zijn. Zelf kan ze niet kiezen tussen musical of televisie, ze doet het liefste allebei. Of het nou op een podium of voor een camera is, Renée laat altijd haar beste kant zien.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Renée de Gruijl (@reneedegruijl)

Nandi van Beurden

Nandi was al een keer de understudy van Maria in The Sound of Music tijdens haar afstuderen. Jaren later probeert ze full circle te gaan door de rol nog een keer te bemachtigen. Behalve zangeres is Nandi vocalcoach voor kinderen, waardoor ze veel ervaring heeft met werken met kinderen, wat in The Sound of Music wel belangrijk kan zijn. Ook is ze net als de echte Maria een tikketje onhandig. Het is hopen voor Nandi dat ze daar niks van laat merken tijdens de talentenjacht.

Jolijn Henneman

Jolijn kwam er tijdens haar opleiding al achter dat ze meer wilde doen dan alleen maar in het theater staan. Musicals zijn leuk, maar er lag meer in het verschiet voor Jolijn. Na haar studie besloot ze als actrice aan de slag te gaan in het kindertelevisieprogramma Prinsessia van Studio 100. Daarna ging het snel. Naast rollen in alle Misfit films speelde Jolijn ook in grote musicals als Grease en MAMMA MIA!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JOLIJN HENNEMAN (@jolijnhenneman)

Tessa Sunniva

Tessa was als jong meisje al te bewonderen in The Sound Of Music. Na dit avontuur is ze te zien geweest in verschillende nationale en internationale hoofdrollen, waarvan The Little Mermaid misschien wel de bekendste is. Met haar ruime ervaring is Tessa een serieuze kanshebber op de rol van Maria. Tessa ziet zichzelf niets anders meer doen. Muziek is voor haar geen keuze, het is een noodzaak.

Sanne den Besten

Sanne heeft al een keer als Understudy meegedaan aan The Sound of Music, en wil zich nu bewijzen door in de schijnwerpers te staan. Ze heeft veel in het buitenland opgetreden, voornamelijk in London en New York en ze was te zien in het BNN programma Like ADAM. Op het podium komt Sanne helemaal los. In Op Zoek naar Maria mag ze bewijzen wat ze in huis heeft.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sanne den Besten (@sannedenbesten)

Sylvia Boone

Sylvia speelde 5 jaar lang de rol van Prinses Madeliefje in Prinsessia van Studio 100. Daarna vond ze het tijd voor een tweede studie en stortte zich op klassiek muziektheater om haar repertoire uit te breiden. Een echte go-getter en doorzetter die gaat voor wat ze wil. De enthousiaste Sylvia is dus een kandidaat om goed in de gaten te houden.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by S Y L V I A ON STAGE (@sylviaboone91)

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Zangeres S10 showt haar lijf op zeldzaam pikante foto in zwemtopje

Zangeres S10 mag dan zeer openhartig zijn over haar gouden keeltje, haar spectaculaire figuur houdt ze vaak verborgen. Maar daar komt verandering in.

Deze blondine is eerste vrouw sinds 5 jaar in F1-auto: “Ze moet Lance Stroll vervangen”

De eerste vrouw sinds vijf jaar die plaats mocht nemen in een Formule 1-auto? Dat moet natuurlijk even uitgebreid gevierd worden. 

Bizar: GTST-acteur beschoten met spijkerpistool en ontvoerd

Er is weer eens iets bijzonders gebeurd in medialand. Een acteur van GTST is namelijk flink toegetakeld met een spijkerpistool!