Ontmoet de cast van Netflix Vikings opvolger Valhalla

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De opnames van Vikings: Valhalla zijn alweer even afgerond. Het eerste seizoen start zo’n honderd jaar na het verhaal van Vikings. De spinn-off belooft veel goeds, met een vet verhaal en een spectaculaire cast.

Er wordt nu al gewerkt aan het tweede seizoen van Vikings: Valhalla, de opvolger van het populaire Vikings. En dat is goed nieuws, want dat betekent dat er de komende jaren geen tekort is aan stoere mannen met baarden die elkaar te lijf gaan met hakbijlen.

Lees ook: De ‘echte’ Jack Sparrow in trailer The Lost Pirate Kingdom

100 jaar later

De serie speelt zich zo’n honderd jaar na Vikings af. Verwacht dus niet dat acteurs uit Vikings opeens op komen duiken. Misschien dat je een glimps van ze opvangt in een flashback of dat ze terloops worden genoemd, maar de sequel focust zich volledig op een nieuw verhaal met nieuwe personages.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VIKINGS (@historyvikings)

In het verhaal van Valhalla is het einde van de Viking-era dichtbij. Het koninkrijk Engeland besluit hard terug te vechten tegen de invasies uit Scandinavië. Om nog een beetje olie op het vuur te gooien is de huidige koning van de Vikingen net overleden en doen drie mannen een gooi naar de kroon. Daarmee belooft Valhalla een Game of Thrones-achtig sfeertje te krijgen vol harde knokpartijen en verraad.

Historisch genieten

Hoewel Ragnar en zijn zonen ten tijden van Valhalla onderdeel van de geschiedenisboeken zijn geworden, zijn er dus nieuwe historische figuren die een hoofdrol nemen in de serie. De meest belangrijke is de Viking Leif Eriksson, misschien wel de meest bekende Viking aller tijden. Hij staat bekend als de eerste Europeaan die zijn voet op Noord-Amerikaanse grond zette. bijna 500 jaar eerder dan Christoffel Columbus. Zowel liefhebbers van brute actie als liefhebbers van de Viking geschiedenis hebben dus voldoende om naar uit te kijken in deze serie.

Nieuwe cast

De hoofdrol is weggelegd voor Sam Corlett. Hij neemt de rol op zich van Leif Erikson. De beruchte Viking ontdekker die vocht voor waar hij in geloofde. Zo te zien kan Sam die gevaarlijke kant van Leif zeker naar boven halen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sam Corlett (@samcorlett)

Leif’s zus Frida wordt gespeeld door het Zweedse topmodel Frida Gustavsson. Frida zette een eigen kolonie op in Finland en leidde een slachting in Groenland waar ze nog altijd om bekend staat. Een dame waar je dus voor moet uitkijken. Nu hopen dat topmodel Frida haar naamgenoot eer aan kan doen in de serie.

Daarnaast is de rol van Emma van Normandië, een belangrijke dame in de Noorse geschiedenis, voor de Duitse Laura Berlin. Naast haar werk als fotomodel is Emma vooral te zien in veel Duitse televisieseries. Ze is de nieuwkomer van het stel en mag zich gelijk bewijzen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laura Berlin (@laura_berlin)

Nog even geduld

Hoewel het eerste seizoen dus al wel gefilmd is, is er nog niet bekend wanneer Vikings: Valhalla uitgebracht gaat worden. Het is alweer even geleden dat Vikings is gestopt dus de serie wordt ieder moment verwacht. Waarschijnlijk zal het veelbelovende vervolg dus ergens dit jaar nog op de streamingsite worden geplaatst. Je zal nog heel even geduld moeten hebben voordat je weer kan genieten van vette Viking actie!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Sterre Koning verleidt volgers met doorzichtig topje

Sterre Koning brengt haar volgers in extase met een nieuwe foto. De blonde zangeres poseert zowaar in een doorzichtig topje..

Foto: Jutta Leerdam laat broek bijna van heupen zakken in badkamer

Jutta Leerdam deelt wel vaker een prachtige foto van zichzelf, maar deze keer gaat ze nog een stapje verder. Haar broek lijkt bovendien langzaam naar beneden te glijden...

Foto: Juultje Tieleman begint vakantie zonder kleding

De altijd beeldschone Juultje Tieleman is weer op vakantie. Deze keer gaat het niet allemaal van een leien dakje; al haar kleding is foetsie! Hoe lost de blondine dat op?