Nintendo kondigt ‘nieuwe’ console aan

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Nintendo Switch Lite aangekondigd

Dat de mateloos populaire Nintendo Switch overal ter wereld verkooprecords verbreekt betekent natuurlijk niet dat de Japanse spellenfabrikant stil blijft zitten! Vandaag werd er namelijk ineens een ‘nieuwe’ Nintendo-console aangekondigd die al in september uit gaat komen!

Nintendo Switch ‘Lite’

Het gaat om de Nintendo Switch Lite, die je zou kunnen omschrijven als een ‘uitgeklede’ Nintendo Switch. Je kunt er dezelfde spellen op spelen, maar dan alleen in ‘handheld’-mode. Deze lichtere, ietsje kleinere ‘Lite’-versie is niet op de tv aan te sluiten, en de controllers (Joy Cons) zijn ook niet los te maken van het schermpje. Hierdoor is hij wel makkelijker mee te nemen, gaat de batterij een paar uur langer mee, en is hij bovendien goedkoper! Een reguliere Switch kost op dit moment zo’n 300 euro. De Switch Lite gaat vermoedelijk rond de 200 euro kosten. Ideaal voor onderweg dus!

Waar blijft de ‘Pro’ versie?

De vraag is nu natuurlijk: wanneer brengt Nintendo een ‘pro’ versie uit? Xbox en Playstation bewandelden dezelfde weg, dus vermoed men dat Nintendo binnenkort ook met een krachtigere versie van hun innovatieve console komt. Hierbij zal de focus hoogstwaarschijnlijk liggen op de ‘docked’-modus van de Switch: supersnel, in haarscherpe 4k op je tv gamen.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Robin Hamersteen (34) komt zeiknat zonder topje het water uit

Robin Hamersteen trakteert met heerlijke beelden! Het model komt op magistrale wijze het water uitgelopen...

Video: Yvonne Coldeweijer is overal afgevallen behalve bij haar enorme melkzakken

Yvonne Coldeweijer is sinds haar bevalling maar liefst 22 kilo afgevallen! Op een andere plek draagt ze zo te zien nog wél wat extra gewicht met zich mee...

Foto: Marlijn Weerdenburg blijkt zeer close met oplichter Wie Is De Mol?

Marlijn Weerdenburg heeft een intieme foto geplaatst met opvallend bijschrift over déze oplichter uit Wie Is De Mol?