Verzuipen of naar Limburg verhuizen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Overal in de wereld smelt het ijs in rap tempo. Zeven keer sneller dan gedacht, zo luidt het nieuwsbericht. Dat zal vast geen geheim voor je zijn aangezien er om de zoveel tijd iets over geschreven wordt. Dat gezegd hebbende, moeten we dus als Nederlanders rekening houden met een aantal mogelijke scenario’s!

Andere hoofdstad

Wij ‘Nederlanders’ zijn natuurlijk de grootste eindbazen ter wereld als het aankomt op het tegenhouden van water en ons kostbare landje beschermen tegen de krachten van Poseidon, God van de zee en het water. Maar ook wij zijn niet onschendbaar. En als al dat gesmelt zo doorgaat, dan kunnen we het idee van Amsterdam als hoofdstad wel vergeten. Geen Light Festival, geen Jordaan, toedeloe Johan Cruijf Arena. Vergeet ook al die techno feestjes maar. Amsterdam is Amsterdamned.

Tenzij we ervoor kiezen om net zoals de Italianen van Amsterdam een soort van Venetië te maken. Dan dopen we Amsterdam om tot ‘Nieuw-Venetië’. Klinkt meteen heel erg chic en het is waarschijnlijk ook nog eens heel erg goed voor het toekomstige toerisme. Tegen die tijd zal het klimaat wel wat droger zijn geworden en dan kan er nog eens genoten worden van een fatsoenlijk zonnestraaltje!

Een mogelijk toekomstbeeld

Limboland

Als de zeespiegel stijgt en het lukt ons niet – zelfs niet met Rico Verhoeven – om daar tegenop te boksen, dan zullen we moeten verkassen naar hoger gelegen gebied. Helaas hebben we daar niet zo veel van in Nederland, dus zit er maar weinig anders op dan een volksverhuizing richting Limburg.

Dat wordt een interessante inmenging van culturen. Alleen al qua muziekstijl. Gaat er een samenwerking ontstaan tussen de Lil’ Kleine van de randstad en Rowwen Hèze? Staat André Rieu met naamgenoot André Hazes straks samen op de Vrijthof te shinen?

Grootste duikschool ter wereld

Over kansen gesproken. Nederland is op zichzelf natuurlijk al een bezienswaardigheid. Mensen komen van over de hele wereld speciaal naar ons koude kikkerlandje voor de tulpen uit Turkije, de wiet uit Amsterdam en om te zien hoe vlak ons landschap is. Straks verdwijnt dat allemaal onder de oppervlakte van de Oceaan.

Dus willen we tegen die tijd nog een beetje inkomsten genereren, dan moeten we nu al na gaan bedenken over hoe we dat gaan doen. En wat zou nou een beter idee zijn dan de grootste duikschool ter wereld beginnen? Een duikschool genaamd Atlantis.

Laatste nieuws

Puck Moonen slaat keihard terug met veelzeggende foto: ‘Te dik?’

Puck Moonen heeft weer een flinke hoeveelheid mooie foto's online gezet om een echt statement te maken naar haar haters!

Schaatsster Joy Beune (24) maakt haar enorme fout goed met heerlijke foto’s

Joy Beune is een grote fout begaan, maar weet het toch wel weer aardig goed te maken met haar leuke foto's.

Foto: René van der Gijp geniet van ‘grensoverschrijdend’ momentje met Hélène Hendriks

René van der Gijp, oud-profvoetballer en voetbalanalist, heeft weer eens voor opschudding gezorgd. Deze keer in het populaire actualiteitenprogramma Vandaag Inside, waar hij co-host Hélène Hendriks trakteerde op een onvervalste smakkerd op de wang. Van der Gijp, bekend om zijn lak aan de 'woke' regeltjes, liet hiermee weer eens zien dat hij zich door niets of niemand de les laat lezen.