Verzuipen of naar Limburg verhuizen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Het zou zomaar kunnen dat er door onze kleinkinderen in de toekomst een programma gekeken wordt op Discovery Channel met de titel: ‘The Dutch Atlantis’.

Overal in de wereld smelt het ijs in rap tempo. Zeven keer sneller dan gedacht, zo luidt het nieuwsbericht. Dat zal vast geen geheim voor je zijn aangezien er om de zoveel tijd iets over geschreven wordt. Dat gezegd hebbende, moeten we dus als Nederlanders rekening houden met een aantal mogelijke scenario’s!

Andere hoofdstad

Wij ‘Nederlanders’ zijn natuurlijk de grootste eindbazen ter wereld als het aankomt op het tegenhouden van water en ons kostbare landje beschermen tegen de krachten van Poseidon, God van de zee en het water. Maar ook wij zijn niet onschendbaar. En als al dat gesmelt zo doorgaat, dan kunnen we het idee van Amsterdam als hoofdstad wel vergeten. Geen Light Festival, geen Jordaan, toedeloe Johan Cruijf Arena. Vergeet ook al die techno feestjes maar. Amsterdam is Amsterdamned.

Tenzij we ervoor kiezen om net zoals de Italianen van Amsterdam een soort van Venetië te maken. Dan dopen we Amsterdam om tot ‘Nieuw-Venetië’. Klinkt meteen heel erg chic en het is waarschijnlijk ook nog eens heel erg goed voor het toekomstige toerisme. Tegen die tijd zal het klimaat wel wat droger zijn geworden en dan kan er nog eens genoten worden van een fatsoenlijk zonnestraaltje!

Een mogelijk toekomstbeeld

Limboland

Als de zeespiegel stijgt en het lukt ons niet – zelfs niet met Rico Verhoeven – om daar tegenop te boksen, dan zullen we moeten verkassen naar hoger gelegen gebied. Helaas hebben we daar niet zo veel van in Nederland, dus zit er maar weinig anders op dan een volksverhuizing richting Limburg.

Dat wordt een interessante inmenging van culturen. Alleen al qua muziekstijl. Gaat er een samenwerking ontstaan tussen de Lil’ Kleine van de randstad en Rowwen Hèze? Staat André Rieu met naamgenoot André Hazes straks samen op de Vrijthof te shinen?

Grootste duikschool ter wereld

Over kansen gesproken. Nederland is op zichzelf natuurlijk al een bezienswaardigheid. Mensen komen van over de hele wereld speciaal naar ons koude kikkerlandje voor de tulpen uit Turkije, de wiet uit Amsterdam en om te zien hoe vlak ons landschap is. Straks verdwijnt dat allemaal onder de oppervlakte van de Oceaan.

Dus willen we tegen die tijd nog een beetje inkomsten genereren, dan moeten we nu al na gaan bedenken over hoe we dat gaan doen. En wat zou nou een beter idee zijn dan de grootste duikschool ter wereld beginnen? Een duikschool genaamd Atlantis.

Laatste nieuws

Foto: Schaatsster Joy Beune maakt volgers wild met leren topje

De verleidelijke schaatsster Joy Beune weet iedereen te verleiden met een nieuwe foto van haar ongelooflijk strakke leren topje. 

Hélène Hendriks maakt vrouwen wild met nieuwe foto in strak shirtje

Hélène Hendriks, dé voetbalvrouw van Nederland steelt regelmatig mannenharten, maar deze keer gaat ze voor haar vrouwelijke aanbidders!

Video: Sophie Bouquet trekt jasje van lichaam voor pikante fotoshoot

Sophie Bouquet is misschien wel een van de knapste actrices van Nederland, maar met deze fotoshoot heeft ze zelfs zichzelf overtroffen!

Gerelateerde berichten