Nazorg nodig bij The Voice

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De Knock-outs zijn in volle gang bij The Voice of Holland. Dat betekent een aantal moeilijke keuzes voor de coaches de komende tijd. Aangezien het dit jaar de jubileum editie is worden vaste coaches afgewisseld door gast-coaches. Die extra hulp maakt het niet makkelijker. The Voice begint steeds meer te lijken op een emotionele roller coaster waar iedereen kapot gaat aan druk, spanning, blijdschap en verdriet. 

De druk onder de kandidaten is groot. Zo waren er deze aflevering meerdere kippenvel momenten en moesten sommige kandidaten het veld ruimen voor betere opties. Dat ging niet zonder slag of stoot. Zo beloofde de altijd sympathieke Chendo aan zijn opvolger: ‘Als je niet blijft zitten, dan kom ik je halen!’. Misschien is het eens tijd dat Chendo met iemand gaat praten. Maar een beetje nazorg bleek bij meer mensen nodig na deze aflevering. Zowel mentaal als fysiek. Van de ergste gevallen zijn inmiddels de medische dossiers bekend.

Dossier 1: het zitvlees trauma

De eerste patiënt van de avond was ‘bloemen gordijn’ Celine. Na gestolen te zijn van Kleine maakte ze nog een kans om door te mogen naar de finale. Celine is geen onbekende van gast-coach Marco Borsato, ze zijn elkaar al tegengekomen in een eerder seizoen. Toen was ze team Borsato. Hij heeft dan ook alleen lovende worden over haar: “Een tweede of derde stem. Je schudt het zo uit je mouw”. 

Dat klinkt allemaal goed toch? Nou, niet dus. Celine heeft nogal last van haar zitvlees. Haar zitvlees? Ja, dat wordt behoorlijk op de proef gesteld. De afgelopen 4 weken moest ze namelijk op de stoel zitten wachten. Nu ze eindelijk gestolen is door Waylon kon het arme kind een keer opstaan.

Na haar optreden moest Waylon toch zijn excuses maken. Haar zitvlees zou namelijk weer op de proef gesteld worden. Waylon wilde wel met haar door. Arme Celine, het vooruitzicht op nog drie weken zitten leek verschrikkelijk. Gelukkig niet voor lang, want even later mocht ze alsnog haar benen strekken en de studio verlaten. Een flinke portie fysio en goede rust moet haar zitvlees wel weer kunnen genezen. Gelukkig maar!

Dossier 2: Een hevige beroerte

De tweede patiënt van de avond was Sanne Hans (Miss Montreal). En haar toestand had alles te maken met kandidaat Stef Classens. Het is al snel duidelijk dat Sanne in de war is. Op de vraag ‘kennen jullie elkaar al?’ antwoordde ze dat Stef haar broer is.

Arme Sanne. Ook bezorgde Stef na zijn optreden Sanne bijna een beroerte. Sanne kent hem als een singer-songwriter met een vlotte babbel en een lekker gitaargeluid. Maar van die gitaar mist nu ieder spoor. Stef voelt zich in een hoekje gedreven door het label en heeft besloten tijdelijk afstand te nemen van zijn gitaar. De reactie van Sanne liegt er niet om. 

Het is duidelijk dat verandering niet goed valt bij de zangeres. Ook een andere kandidaat geeft haar even kortsluiting. Lieve Maaike komt over als een blok zenuwen met hertenogen. Maar ze produceert wel een gigantisch krachtig stemgeluid. Dat matcht niet goed in het hoofd van Sanne die voor de tweede keer op de avond een flinke beroerte krijgt. Hopelijk gaat inmiddels alles goed met haar.

Dossier 3: Emotioneel wrak

Het laatste en meest schrijnende dossier van The Voice gaat over coach Waylon. Als iemand een emotionele rollercoaster door maakte deze aflevering was hij het wel. Ten eerste moest hij de hele tijd dealen met gast-coach Marco Borsato. Marco’s tegeltjes-wijsheden waren niet alleen treffend en poëtisch, maar ook precies wat Waylon zou zeggen. Zo schopte hij telkens het gras weg onder Waylon’s voeten. Waylon, die normaal de meest gestructureerde en duidelijke feedback geeft, was nu genoodzaakt een ‘Kleine’ te doen en lief te knikken en Marco’s advies tot op de letter over te nemen.

Ondanks dat Marco dus eigenlijk al de keuzes maakte voor Waylon, vielen die keuzes nog steeds erg zwaar. Waylon kon het bijna niet over zijn hart verkrijgen om kandidaten weg te sturen. Met flink veel tegenzin wisselde hij kandidaten voor elkaar in.

Een van zijn adviezen in de aflevering was dat stem, en geest allemaal één moeten zijn. Hij bood zelfs aan een kandidaat daar later ooit nog mee te helpen. Maar misschien moet hij eerst zelf hulp zoeken. Zijn emoties sprongen namelijk over van passief agressief tot kippenvel en huilen. Zeker het optreden van Emma maakte Waylon emotioneel. De tranen vloeiden over zijn wangen. Marco omschreef haar stem als “de inkt waar je ziel mee schrijft”.

Dit was de laatste druppel. Waylon kon hier niet tegenop. De meltdown was compleet. Hij gooide zijn kladblok in de lucht en verliet het podium. Gelukkig voor Waylon mag hij volgende week een dagje vrij nemen om bij te komen. Dan neemt een gast-coach het van hem over. 

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Zien: dit is de bizar grote schoenencollectie van Memphis Depay

Memphis Depay heeft een compleet nieuwe collectie schoenen die...

Video: Famke Louise buigt diep voorover in supermarkt en laat haar beschuitjes zien

Famke Louise laat haar beschuitjes goed bekijken wanneer ze diep voorover buigt!

Jessie Jazz Vuijk prikt dwars door haar nieuwe spierwitte topje heen (video!)

Jessie Jazz Vuijk laat haar parels helemaal zien in doorzichtbare topje. Zelfs zo goed dat ze door het topje heen prikt!