Miljuschka Witzenhausen haalt keihard uit met rauwe eerlijke foto

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Miljuschka Witzenhausen gaat online flink los over de Nederlandse pers. Deze hebben verslag gedaan van het Met Gala. Waar ze vooral gewichtsverlies hebben gepromoot.

Miljuschka Witzenhausen is naast tv-chef ook nog eens gezondheids-goeroe. Je zou verwachten dat zij dus juist afvallen zou promoten. Maar niks is minder waar. De gezonde Miljuschka wil juist dat iedereen zich goed in zijn of haar vel voelt, ongeacht welk gewicht je bent. Online geeft de goeroe de Nederlandse pers er dan ook flink van langs. In hun rapportage van het Met Gala lijken ze alleen maar de dunste en fitste vrouwen te promoten. Volgens goeroe Witzenhausen is dit juist het probleem. Gezondheid draait niet alleen om afvallen. Wanneer je dit als pers niet toont dan “triggert” dit volgens haar behoorlijk. Ze is dus diep, maar dan ook diep teleurgesteld.

Tv-chef versus de NOS

Op met mega gala vertelt Kim Kardashian voor de camera trots dat ze heel snel 8 kilo moest afvallen voor haar jurk die ze draagt op het Met Gala. Een soort crash dieet dus. De Nederlandse pers, en vooral de NOS, laat stukjes uit haar Met Gala interview zien en bij Miljuschka schiet dit behoorlijk in het verkeerde keelgat. Geen enkel model of celebrity die net even wat steviger is wordt getoond bij de NOS en hiermee verheerlijken ze het al bestaande beeld dat je fit en dun moet zijn om mee te tellen op zo’n gala. Terwijl dit volgens Miljuschka dus helemaal niet waar is. Ze stopt niet bij een enkele reactie, maar gaat nog veel verder tijdens haar anti-afvalcampagne online.

Miljuschka creëert verhalen

Wat na haar eerste post volgt is een hele lange boze reeks stories waarin ze allerlei #eerlijkefotos deelt met haar volgers. Om hen, maar ook iedereen die naar de NOS kijkt, te overtuigen van haar gelijk. Het statement is dus duidelijk. Dun zijn is oké, maar het is geen voorwaarde voor geluk. Sterker nog, volgens Miljuschka maakt het juist ongelukkig soms. Zo ook bij haar.

Dunne tv chef-kok ook geworsteld

Miljuschka haalt speciaal voor haar anti-NOS campagne een oude foto van stal. Daarin vertelt ze dat ze op die foto wel een stuk dunner was, maar ook erg ongelukkig. De tv chef zit nu een stuk beter in haar vel dan toen die foto genomen werd. Ze wil vrouwen en mannen behoeden voor het verkeerde beeld van “dun is beter” en ziet zichzelf dus als perfect voorbeeld. Ook natuurlijk omdat ze haar eigen magazine heeft is ze het perfecte rolmodel. Waarin gezondheid en een positief zelfbeeld, naast gerechten van allerlei soorten en maten, centraal staan.

Afvalcoach sluit af

Wanneer Miljuschka eenmaal genoeg online heeft gegooid sluit ze haar reeks posts af met haar eigen lengte en gewicht. Zodat iedereen weet waar ze het over heeft en om aan te tonen dat ze niks te verbergen heeft. Dat is nog eens eerlijk. De boodschap is duidelijk: laat je niet ’triggeren’ door dit soort nieuwsberichten. En eet wat je lekker vindt, en vooral gezond. Miljuschka Witzenhausen’s boeken en filmpjes met gerechten zijn de ideale combi tussen lekker en gezond, maar wijselijk houdt ze die verborgen tijdens haar tirade. Er is geen tijd voor zelfpromotie of productpromotie. Eerst moet de wereld gered worden van de NOS. Die verkoop komt daarna wel.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Je hoeft niet te raden waar de piercing van Marijn Kuipers zit

Marijn Kuipers heeft een nieuwe, prachtige foto online gezet en haar fans smullen daar natuurlijk wel even van mee. 

Zien: dit is de bizar grote schoenencollectie van Memphis Depay

Memphis Depay heeft een compleet nieuwe collectie schoenen die...

Video: Famke Louise buigt diep voorover in supermarkt en laat haar beschuitjes zien

Famke Louise laat haar beschuitjes goed bekijken wanneer ze diep voorover buigt!