Miljuschka veroorzaakt epidemie met ‘slettenbondje’

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Terwijl Wie Is De Mol?-deelnemers zich de afgelopen jaren vaak vastklampten aan één medekandidaat, heeft Miljuschka Witzenhausen het veel beter bekeken. De kookgoeroe weet dat een goed smakend brouwsel meer dan één ingrediënt heeft. Ze vindt het daarom bij het smeden van ‘bondjes’ erg lastig om monogaam te blijven. Beginnen die Chinese tekens daarom zo veel op een ‘piemel met een SOA’ te lijken?

Miljuschka Wie is de Mol Slettenbondje
Beeld: AVROTROS

Het zijn bekende momentjes in Wie Is De Mol? – kandidaten nemen elkaar even apart voor een tactisch overleg. Hierbij wordt vaak gelogen en bedrogen, dus sluiten veel onzekere deelnemers een ‘bondje’. Een soort exclusieve afspraak over het eerlijk delen van informatie. In plaats van haar hart uit te storten bij één gewillige luisteraar, ‘shopt’

(Tekst loopt door onder foto)

WIDM Miljuschka slettenbondje
‘De lusten zijn voor mij, de lasten zijn voor jou. Deal?’

De ‘’ van de groep

Het is bij Wie Is De Mol? helemaal geen schande om de ‘ van de groep’ te zijn. Alleen is Miljuschka Witzenhausen er wel heel eerlijk over. En trots! Ze onderhoudt microrelaties met meerdere kandidaten, en slurpt dankbaar alle ins en outs naar binnen. Iedereen mag bij haar ‘stage lopen’, maar verwacht vooral niet te veel van haar kant.

Hoedenman Rob DeKay laat zich al snel inpakken. Vanachter haar ronde mollenmontuurtje legt Miljuschka uit. De strekking van haar verhaal: ‘Oké, ik heb hiervoor tegen je gelogen, maar wil nog wel informatie van je. Maar niks monogaams. Een slettenbondje.’ Geen exclusiviteit, veel vergiftigde informatie, en veel kruisbestuiving. Als er één plek op de wereld is waar je met zulke dingen op moet passen, is het China…

Druppeltjes informatie

Johan, die in het laatste spel aan Miljuschka gekoppeld wordt, is haar volgende potentiële slachtoffer. Tijdens het ontcijferen van Chinese tekens zien ze de gekste dingen in die sierlijke karakters. Gek, maar niet vergezocht. Of is het puur toeval dat het teken op haar kaartje verdacht veel op een ‘piemel met een SOA’ lijkt? Miljuschka, schuldbewust, wil er niks van weten: ‘Nee, het is een paddenstoel’, zegt ze. Alsof zij niet verantwoordelijk is voor al die lekkende informatiekranen in de groep…

(Tekst loopt door onder foto)

WIDM Miljuschka SOA
Die ‘lekkende informatiekraan’ op dat kaartje komt arme Johan héél bekend voor…

Corona’tje?

Wisten de kandidaten veel dat er maanden na de opnames van Wie Is De Mol? een besmettelijk en mogelijk dodelijk virus uit zou breken in de regio waar zij rond hadden gewandeld. Met die kennis waren ze misschien iets voorzichtiger geweest. Hoewel, met een toch al lekgevoelig seizoen hadden ze beter kunnen weten.

Er is een reden dat veel mensen in China met een mondkapje op door het leven gaan. Onze groep ‘partnerruilende’ Nederlanders doet daar niet aan. Het begint met een onschuldig kuchje, loopt uit op een druiper en eindigt als gevaarlijke ziekte. Zijn we te laat, of heeft het nog zin om Miljuschka als patient zero in quarantaine te plaatsen?

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Schaatsster Robin Groot deelt heerlijk hapje met vriendin Pien Hersman

Robin Groot en Pien Hersman hebben een bijzondere band. Dat merk je wel uit de foto's van de twee schaatssters.

Video: Kelly Piquet laat Max Verstappen links liggen voor andere liefde

Kelly Piquet verlaat Max Verstappen vlak voor eerste raceweekend en dat doet ze voor déze andere liefde van haar...

Foto: Heeft Songfestival-deelnemer Joost Klein een vriendin?

Joost Klein gaat als een speer. Sinds bekend is dat hij Nederland gaat vertegenwoordigen bij het Songfestival is er één vraag die iedereen bezig houdt.