Miljuschka: hamster je lokale boer helemaal leeg

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

We leven in gekke tijden. Waar vroeger de vakkenvullende supermarktmedewerker als een persoon met een bijbaan zagen, zien we nu een held in nood. Toch kunnen niet alle vakkenvullers ervoor zorgen dat het hamstergedrag van Nederlanders ophoudt. Daarvoor lijkt de angst te groot. TV-kok en Mannenzakenforumfavoriet

Het gevolg? Enorm veel eten dat weggegooid moet worden of naar de Voedselbank gaat. Dat laatste is natuurlijk goed voor de samenleving, voor de portemonnee van de Nederlandse ondernemer is het echter verre van ideaal.

Ongebakken aardappelen

Wanneer iemand iets weet van koken en restaurants, dan is dat natuurlijk onze Miljuschka. Deze televisie-kok heeft naast haar eigen show ook online een enorme achterban. Nu de verhalen vanuit de media rondom het hamsteren zijn overschreeuwd door de kalme toespraak van minister-president Mark Rutte (VVD), zorgt de curvy kokkin voor het nodige ‘besef jij je wel waar je mee bezig bent joh’.

Lees ook: Coronalul van de dag

Want het beeld van een leeg supermarktschap was in Nederland tot voor kort ondenkbaar, de mensen die in distributiecentra werken zijn dat niet gaan doen omdat ze zo’n talent voor topsport hadden, maar vooral: de lokale boeren hebben het nu helemáál lastig. Dat komt met name omdat de lokale boeren over het algemeen hoflevernacier zijn van het restaurantleven in een dorp of stad. Aangezien die leveringen nu door de overheid op slot zijn gedraaid, blijven zij met de ongebakken aardappelen zitten.

Lokale boeren steunen doe je zo

Miljuschka had daarom een idee. Via een website (supportlocals.nl) kun je deze boeren namelijk blijven steunen. Aangezien de agrarische sector sowieso niet de gemakkelijkste tijd heeft – de bronzige boeren staan je vast nog op het netvlies – is dit de volgende klap voor de landbouwers.

Lees ook: Bronzige boeren zijn wéér boos

Zo hoef je niet in de rij aan te sluiten bij de groenteafdeling van de plaatselijke supermarkt, maar zorg je er voor dat ook buiten de ‘normale’ wegen om, toch elke dag vers voedsel op je bord ligt én de schappen in de supermarkt ook gevuld blijven voor de mensen die dat nodig hebben. Dan krijg je een typisch gevalletje winner winner chicken dinner.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Jutta Leerdam huilt uit bij Jake Paul tijdens bloedheet tripje

Jutta Leerdam heeft het maar zwaar. De blondine is na het verlies in Calgary gelijk naar Puerto Rico gevlogen. 

Foto: Chantal Janzen krijgt extreem brutale vraag van volger na ijskoud bad

Chantal Janzen reageert op een nogal vreemde vraag van een van haar volgers en dat werd zeer bijzonder. Lezen we dit wel goed?

Foto: Omstreden model Rikkie Kollé blijft jaar langer Miss Universe Nederland

Rikkie Kollé mag haar titel Miss Universe Nederland één jaartje langer vasthouden...