Miljuschka: hamster je lokale boer helemaal leeg

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

We leven in gekke tijden. Waar vroeger de vakkenvullende supermarktmedewerker als een persoon met een bijbaan zagen, zien we nu een held in nood. Toch kunnen niet alle vakkenvullers ervoor zorgen dat het hamstergedrag van Nederlanders ophoudt. Daarvoor lijkt de angst te groot. TV-kok en Mannenzakenforumfavoriet

Natuurlijk is bij ‘helemaal kapot hamsteren’ enige nuance van toepassing. Nu het kabinet de sleutel op het horecaslot heeft gedraaid, voelen niet alleen restauranteigenaren het gemis. Ook voor de leveranciers van deze eetgelegenheden – denk aan lokale boeren bijvoorbeeld – raken hun voorraden maar lastig kwijt.

Het gevolg? Enorm veel eten dat weggegooid moet worden of naar de Voedselbank gaat. Dat laatste is natuurlijk goed voor de samenleving, voor de portemonnee van de Nederlandse ondernemer is het echter verre van ideaal.

Ongebakken aardappelen

Wanneer iemand iets weet van koken en restaurants, dan is dat natuurlijk onze Miljuschka. Deze televisie-kok heeft naast haar eigen show ook online een enorme achterban. Nu de verhalen vanuit de media rondom het hamsteren zijn overschreeuwd door de kalme toespraak van minister-president Mark Rutte (VVD), zorgt de curvy kokkin voor het nodige ‘besef jij je wel waar je mee bezig bent joh’.

Lees ook: Coronalul van de dag

Want het beeld van een leeg supermarktschap was in Nederland tot voor kort ondenkbaar, de mensen die in distributiecentra werken zijn dat niet gaan doen omdat ze zo’n talent voor topsport hadden, maar vooral: de lokale boeren hebben het nu helemáál lastig. Dat komt met name omdat de lokale boeren over het algemeen hoflevernacier zijn van het restaurantleven in een dorp of stad. Aangezien die leveringen nu door de overheid op slot zijn gedraaid, blijven zij met de ongebakken aardappelen zitten.

Lokale boeren steunen doe je zo

Miljuschka had daarom een idee. Via een website (supportlocals.nl) kun je deze boeren namelijk blijven steunen. Aangezien de agrarische sector sowieso niet de gemakkelijkste tijd heeft – de bronzige boeren staan je vast nog op het netvlies – is dit de volgende klap voor de landbouwers.

Lees ook: Bronzige boeren zijn wéér boos

Zo hoef je niet in de rij aan te sluiten bij de groenteafdeling van de plaatselijke supermarkt, maar zorg je er voor dat ook buiten de ‘normale’ wegen om, toch elke dag vers voedsel op je bord ligt én de schappen in de supermarkt ook gevuld blijven voor de mensen die dat nodig hebben. Dan krijg je een typisch gevalletje winner winner chicken dinner.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

GROOT NIEUWS! We hebben met een mooie groep mensen afgelopen 24 uur er keihard aan getrokken om te zorgen dat de smaak niet omvalt. Want ambachtelijke producten worden vaak op grote schaal geleverd aan restaurants. Die zijn nu dicht. Waardoor niet alleen de horeca onder druk staat maar ook de leveranciers. Om te zorgen dat de locale producenten achter deze producten niet omvallen lanceren we vanaf vandaag een box met producten die bomvol smaak zitten. Via www.supportlocals.nl kan je nu bestellen. Het helpt de producten, jij hebt heerlijk eten in huis en hun ambachtelijke smaak blijft staan. Win-Win lijkt me. Needles to say verdien ik niks op deze doos. Het is puur smaak-egoïsme wat hier spreekt. Want als we nu elkaar als foodies niet steunen hebben we straks geen smaakbeleving zoals we gewend zijn en verdienen. Deze box richt zich nu op amsterdam. Maar de komende dagen komen we met een guideline hoe je dit in jouw regio kan realiseren😘 #hetkomtwelfood #foodtussendedeur #wijzijnbezorgd

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

Laatste nieuws

Foto: Dionne Stax op tv vervangen door deze knappe blondine

Dionne Stax is één van de knapste blonde presentatrices van Nederland. Helaas heeft Dionne sterke concurrentie van andere blondines. Zo is Dionne Stax nu officieel vervangen bij haar oude omroep..

Foto: Nicolette Kluijver presenteert Expeditie Robinson in gevaarlijk kort broekje

De opnames van het nieuwe seizoen Expeditie Robinson zijn weer in volle gang. Nicolette Kluijver deelt al regelmatig wat spannende foto's van het nieuwe seizoen. Het ziet er naar uit dat het bloedheet is op het eiland want Nicolette draagt wel hele korte broekjes!

Foto: Boerin Annemiek Koekoek maakt optimaal gebruik van lekkerste plekje in melkstal

Boerin Annemiek Koekoek heeft het bloedheet met deze zomerse temperaturen. Gelukkig is de boerin slim genoeg om de beste plekjes op te zoeken van de boerderij waar het lekker koel is. Zo kan Annemiek in haar hemdje toch nog een beetje werken in de warmte!

Gerelateerde berichten