‘Messi van Darts’ blijkt mens

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De Nederlandse darter Michael van Gerwen liet na zijn wedstrijd op het WK Darts een sterk staaltje menselijkheid zien. De Lionel Messi van het darten barstte in janken uit nadat hij landgenoot en voormalig beste vriend Jelle Klaasen versloeg.

Van Gerwen is een legende binnen de dartwereld. Door de Brabantse pijltjesprikker kon Raymond van Barneveld, een beetje de Johan Cruijff van de sport, een boek vol zelfmedelijden schrijven. Naast Barney maakte Van Gerwen het ook andere darters knap lastig om nog een titel een winnen. Zijn talent om dubbels en tripples te raken, blijkt ook tijdens het WK Darts van 2019 onveranderd groot.

Om te janken

Dat er emoties bij de overwinning op landgenoot Jelle Klaasen zat, heeft echter niets te maken met het spelletje. Sportsterren maken, net als zangers en andere entertainers, maken nog wel eens een bouncer. Dat gebeurt in elke tak van sport: een aantal jaar geleden kwam voetbalspeler John Terry (Chelsea) in opspraak omdat hij de vrouw van zijn voormalig teamgenoot Wayne Bridge op haar rug legde. Het leverde niet alleen een grote rel op in de Engelse pers; ook bij de wedstrijden tussen Bridge en Terry liepen de spanningen hoog op. Zo weigerde Bridge zijn voormalige vriend de hand te schudden voorafgaand aan de wedstrijden tussen hun clubs.

Reden van ruzie

De oplettende kijker van zag gisteren dat Van Gerwen dezelfde tactiek als Wayne Bridge destijds toepaste. Sterker nog: hij leek hem te verafschuwen. Tijdens de wedstrijd kon de Messi van het Darten zich nog inhouden, maar nadat Van Gerwen Klaasen versloeg, rolden de tranen over de wangen van Mighty Mike. Dat heeft een reden, vertelde Van Gerwen even later.

Ooit waren hij en tegenstander van gisteren Jelle Klaasen goede vrienden. Dat veranderde op het moment dat Klaasen werd veroordeeld voor het versturen van naaktfoto’s naar een minderjarig meisje. Dat leverde Klaasen in 2012 een taakstraf van zestien uur en een boete van 400 euro op. Hij verloor ook een vriend in de kwestie: Michael van Gerwen, die na de wedstrijd op het WK Darts bekent maakte dat het meisje in kwestie familie van hem was. Het ging om het zusje van zijn vrouw, vertelde hij na afloop.

De oplettende televisiekijker voelde al nattigheid tijdens de wedstrijd. Het viel dartfans al langer op dat Klaasen en Van Gerwen elkaar niet langer konden luchten of zien, maar de reden bleef altijd in het midden. Nu Van Gerwen een boekje open heeft gedaan over de verstoorde relatie tussen de twee voormalig beste vrienden, lijkt dat mysterie dus geslecht.

Motivatie voor de volgende ronde

De vraag voor de volgende ronde blijft: hoe gaat Michael van Gerwen zich motiveren tegen de volgende tegenstander? Voor iemand die alles gewonnen heeft, kan een monopolie op de dartwereld een negatieve factor hebben. Maar toch: wanneer je Sensi Lowe tot je fans kan rekenen, heeft zij wel een manier om Might Mike naar de volgende wereldtitel te ‘flashen’. Aan de andere kant: dat sportman Van Gerwen deze menselijke kant van zichzelf laat zien, is wellicht nog meer waard dan zijn te winnen wereldtitel.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Zo zag je Lilian Marijnissen nog nooit: ex-politica trekt alles uit voor heerlijke foto’s

Lilian Marijnissen heeft een nieuwe foto online gezet, waarin je de politica op een manier ziet die je nog nooit van haar gezien hebt. 

Rico Verhoeven vluchtte op ochtend na huwelijksaanzoek snel weg uit bed bij Naomy van Beem (video!)

Rico Verhoeven heeft een hele grote slag geslagen op de Malediven; hij vroeg zijn vriendin ten huwelijk. De ochtend erna sloeg Rico echter alweer vroeg op de vlucht uit bed bij zijn verloofde Naomy...

Hélène Hendriks scoort historisch laag met De Oranjezomer: deze twee enorme problemen zitten haar dwars

'Tina Nijkamp slaat alarm: Catastrofale kijkcijfers voor De Oranjezomer met Hélène Hendriks!'