Merel Westrik weg bij RTL Nieuws

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Merel Westrik stopt RTL Nieuws

Eerst raken we Dionne Stax kwijt, en nu volgt ook Merel Westrik… Hoe moeten we nu aan ons nieuws komen?

Ze doen het niet slecht hoor, Rob Trip, Winfried Baijens, Jeroen Overbeek of Antoin Peeters. Maar of ze ook maar in de búúrt komen van Dionne Stax en Merel Westrik? Wat ons betreft niet! Een paar weken geleden werd al bekend dat Dionne binnenkort met het NOS Journaal gaat stoppen, en tot onze grote schrik kwam deze week naar buiten dat ook Merel stopt als nieuwslezer. Bij wie kunnen we nu nog terecht voor onze dagelijkse portie nieuws?

Opmerkelijke transfer

Het nieuws is van zichzelf vaak al depressief genoeg, je kunt het ons dan ook moeilijk kwalijk nemen dat we ook graag iets leuks om naar te kijken hebben terwijl we over aanslagen, rampen en politiek horen. Merel, die via AT5 en WNL bij RTL terechtkwam, zorgde altijd voor precies genoeg positieve afleiding tussen alle ellende. Haar blik verraadde vaak al hoe ernstig, serieus of juist luchtig het volgende item ging worden. Een geboren anchorwoman dus!

Dat maakt haar transfer des te opvallender. Ze wordt namelijk niet ‘weggekocht’ om ergens anders het nieuws te gaan verzorgen, maar om voor het Net5 van Talpa een talkshow te gaan presenteren! Wie de doorslag gaf? Linda de Mol. Zij heeft de touwtjes in handen bij de vrouwenzender, die komend tv-seizoen nieuw leven wordt ingeblazen. Daar heb je grote namen voor nodig, en Merel, die afgelopen jaar nóg bekender werd door haar deelname aan Wie Is De Mol?, is wat dat betreft een uitstekend begin.

Opvolgers staan in de rij

Nu twee van de meest populaire vrouwelijke nieuwslezers wegvallen, beginnen we alvast een beetje rond te kijken naar eventuele ‘opvolgers’. Bij de NOS richten we onze pijlen op Amber Brantsen. Mooie verschijning, goede stem, en ze houdt ontzettend van autosport! Die kom je niet vaak tegen! Bij het RTL Nieuws hoeven ze ook niet héél ver te kijken: de zus van Merel, Kirsten Westrik, is wat ons betreft de ideale opvolger. Ze lijkt niet alleen qua uiterlijk op Merel – hun carrières komen namelijk ook overeen. Op dit moment werkt ze als nieuwslezer voor AT5. De vraag is niet óf RTL haar daar wegplukt, maar wanneer het gaat gebeuren!

Laatste nieuws

Puck Moonen slaat keihard terug met veelzeggende foto: ‘Te dik?’

Puck Moonen heeft weer een flinke hoeveelheid mooie foto's online gezet om een echt statement te maken naar haar haters!

Schaatsster Joy Beune (24) maakt haar enorme fout goed met heerlijke foto’s

Joy Beune is een grote fout begaan, maar weet het toch wel weer aardig goed te maken met haar leuke foto's.

Foto: René van der Gijp geniet van ‘grensoverschrijdend’ momentje met Hélène Hendriks

René van der Gijp, oud-profvoetballer en voetbalanalist, heeft weer eens voor opschudding gezorgd. Deze keer in het populaire actualiteitenprogramma Vandaag Inside, waar hij co-host Hélène Hendriks trakteerde op een onvervalste smakkerd op de wang. Van der Gijp, bekend om zijn lak aan de 'woke' regeltjes, liet hiermee weer eens zien dat hij zich door niets of niemand de les laat lezen.