Mark Rutte tegen Feyenoord-fans: ‘bek houden’

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Hoewel hij zelf claimt een Feyenoord- en ADO Den Haag-fan te zijn, snoert onze minister-president de fans van deze clubs op agressieve wijze de mond…

Er mogen weer wat meer mensen naar het voetbalstadion. Da’s leuk, zeker met de zon op je kop en een biertje in de hand. Maar zingen en schreeuwen, dát mag nog niet. Op dat vlak ging het afgelopen weekend flink mis in de Nederlandse stadions. Vooral bij Feyenoord en ADO konden de fans moeilijk stil blijven. Minister-president Mark Rutte had een harde boodschap voor deze fans: bek houden!

Lees ook: Wie is de mooiste spelersvrouw?

Mark Rutte veroordeelt ‘domme fans’

Hoewel het kabinet ‘ja’ heeft gezegd tegen voetbalfans die dolgraag hun club weer in levende lijve willen zien, willen ze wel dat deze fans zich in het stadion stil houden. Schreeuwen en zingen is namelijk niet coronaproof. Dat dit tijdens de afgelopen speelronde tóch gebeurde in sommige stadions vindt Mark Rutte verschrikkelijk: “Je moet het gewoon niet doen. Het is heel dom, want zo krijgen we het virus niet onder controle. Vandaag lopen de aantallen ook weer op.” Vooral in de stadions van Feyenoord en ADO Den Haag was er afgelopen weekend veel geluid van de tribunes te horen.

Mark Rutte komt met oplossing voor schreeuwers

Op de vraag of het wel realistisch is om te verwachten dat voetbalfans hun mond dichthouden tijdens een potje voetbal heeft Mark Rutte een duidelijk antwoord: “Ja hoor, gewoon je bek houden als je er zit. Gewoon de wedstrijd kijken en niet schreeuwen. Dat is te doen”. Of Feyenoord- en ADO-fans iets met deze wijze raad doen, zullen we volgend weekend horen…

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Angela Schijf kan voorgangers Do, Trijntje en Marlijn niet overtreffen in The Passion

Angela Schijf speelt Maria in The Passion 2024. Maar kan ze haar voorgangers Do, Trijntje en Marlijn wel overtreffen? Daar verschillen de meningen over.

Sophie Bouquet en Erik De Vogel misdragen zich achter de schermen bij GTST

Het gaat er af en toe heftig aan toe achter de schermen bij GTST. Vooral Sophie Bouquet en Erik de Vogel zouden zich flink misdragen.

Video: Suzanne Schulting haalt nachtje door in ziekenhuis met vriend in haar bed

Suzanne Schulting heeft haar enkel gebroken en onderging een operatie, waardoor ze een nachtje in het ziekenhuis moest verblijven. Gelukkig was haar vriend bij haar in bed om haar gezelschap te houden!