Marieke van de Zilver maakt Frans Timmermans belachelijk tijdens debat

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Toen de camera’s bij het RTL-verkiezingsdebat even uitstonden, pakte Marieke van de Zilver een momentje om even te lachen om Frans Timmermans…

Het is altijd een erg spannend moment; het eerste grote debat tussen de lijsttrekkers van belangrijke politieke partijen van ons land. Dit eerste debat ging tussen drie lijsttrekkers. Dilan Yesilgöz (VVD), Pieter Omtzigt (Nieuw Sociaal Contract) en Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA) waren aanwezig in de studio om te debatteren over hun standpunten namens de partijen. Alle drie de partijleiders proberen de kijkers ervan te overtuigen dat hun de grote drie zijn deze verkiezingen en er dus op hun moet worden gestemd.

Marieke van de Zilver steekt de draak met Frans Timmermans

Nu komen alle drie natuurlijk de laatste tijd veel in opspraak. Zo maakte Frans Timmermans, van Groenlinks-PvdA een bijzondere uitspraak tijdens zijn campagne. Zo probeerde, de al oudere, Frans Timmermans de jeugd te bereiken door het woord SWAG te benoemen. Helaas is dat al een hele tijd niet meer ‘stoer’ onder de jeugd, en hij sloeg dan ook volledig de plank mis. Hier maakt Marieke van de Zilver net voordat het debat begon een grap over. Zo is te zien dat Marieke achter één van de pilaren staat. Het is dan wel weer precies de pilaar van Timmermans waar ze achter staat. De brunette doet een dansje  met wat papieren in haar handen. Daaronder staat geschreven; ”We moeten onze SWAG hervinden.”. Hiermee maakt de verslaggeefster dus Frans Timmermans belachelijk om zijn voorgaande uitspraken. Het is slim van Marieke dat ze dit uiteraard deed voordat de camera’s aan het draaien waren.

Bekijk de video van Marieke van de Zilver hier.

Zo ging het eraan toe bij het RTL debat

Tijdens het RTL debat komen er natuurlijk bijzondere onderwerpen naar boven en het gaat er vaak hard aan toe tussen de partijen. Iedereen wil natuurlijk de kijkers overtuigen om op hun partij te gaan stemmen. Het debat werd gehouden vanuit debatcentrum Felix Miritis in Amsterdam. De presentatoren Daphne Lammers en Fons Lambie namen de leiding. Er was eerder ook al een soort debat tussen Frans Timmermans en Pieter Omtzigt omdat Omtzigt vindt dat er minder mensen bij een debat moeten zijn. Nu was het dit keer toch echt aan alle drie om hun standpunten in te nemen.

Volgens RTL Nieuws zijn deze drie gekozen vanwege de meest recente peilingwijzer. Een opvallend begin van het debat was dat Pieter Omtzigt nog steeds geen antwoord geeft op de vraag of hij wel premier zou willen worden. Zo geeft Omtzigt aan dat hij tien weken geleden niet had verwacht dat hij hier zou staan en praat eigenlijk met andere zaken om de vraag heen.

Frans Timmermans komt er wat meer alleen voor te staan

Het viel veel mensen op dat Dilan Yesilgöz van de VVD en Pieter Omtzigt van de NSC naar elkaar toe trokken op sommige punten tijdens het debat. Zo kwamen beide overeen over het verlagen van de vaste lasten. Timmermans stelt juist voorop dat het minimumloon naar zestien euro moet. Hier hebben de partijen dus andere meningen over.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Jutta Leerdam laat Jake Paul zweten met foto van opengeritst schaatspak

Jutta Leerdam laat iedereen zien wat ze precies aanheeft onder dat geel-zwarte schaatspak!

Wijdbeense Suzanne Schulting deelt uitnodigende foto op de bank

Suzanne Schulting heeft haar volgers getrakteerd op een nieuwe foto en die ziet er toch echt wel heel goed uit!

Ex-model Tanja Kok laat je heerlijk wakker worden bij Goedemorgen Nederland

Goedemorgen Nederland heeft een nieuw gezicht: Tanja Kok! Met deze blondine wakker worden is bepaald geen straf!