NieuwsMannen opgelet: zo bak je de perfecte biefstuk met...

Mannen opgelet: zo bak je de perfecte biefstuk met Kerst

-

Mannen opgelet: zo bak je de perfecte biefstuk met Kerst

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

[rt_reading_time label="Leestijd: " postfix="minuten" postfix_singular="minuut"]

Het is bijna alweer zover, de feestdagen komen er weer aan! Nu we te horen hebben gekregen dat de restaurants dicht moeten blijven deze Kerst, is het aan ons om vrienden en familie toch nog een heerlijk stuk mals vlees voor te schotelen!

Wij mannen zorgen voor het vlees!

Als het aankomt op het kerstdiner is er toch wel één ding dat we graag liever zelf doen: het zorgen voor een perfect gegaard stuk vlees. Hoe perfect de groenten ook klaargemaakt zijn, iedereen heeft het naderhand over dat sappige biefstukje – dáár stelen we dan ook het liefst de show mee.

Vlees online bestellen: geen last van alle kerstdrukte

We begrijpen dat jij of vrouwlief tijdens deze hele coronatoestand niet zo’n zin heeft in parkeerstress, nauwe supermarktgangen en hoestende mede-shoppers in drukke winkels. De oplossing: je kan vers vlees van uitstekende kwaliteit gewoon gemakkelijk online bestellen bij StoerVlees.com. Zij geven de Mannenzaken-lezer zelfs 10% korting op hun hele assortiment met de kortingscode: BIEFSTUK. Deze code kun je invullen als je naar je winkelmandje gaat.

Bestel jouw vlees

Tips voor de perfecte biefstuk

Heb je jouw vlees voor de kerstdagen inmiddels besteld? Dan hebben we hier nog een aantal tips om het perfect te bereiden!

Tip 1: Kies je juiste temperatuur en baktijd

Voor een biefstuk van ongeveer 100 gram geldt:

  • Rare: 3 minuten bakken of kerntemperatuur 50-55 graden
  • Medium: 5 minuten bakken of kerntemperatuur 55-60 graden
  • Well done: 7 minuten bakken of kerntemperatuur 65-70 graden

Tip 2: bak je vlees niet in boter!

Het is een fout die wel vaker gemaakt wordt: het bakken van biefstuk in boter. Door de hete temperatuur van de pan verbrandt de boter en krijgt het een bittere, verbrande smaak. In plaats daarvan kan je jouw biefstuk beter afblussen met boter. Dit betekent dat je de boter pas in de pan doet als je klaar bent met garen. De romige botersmaak blijft dan behouden!

Tip 3: Snijd het vlees op de draad

Wist je dat je ook na het bakken en rusten je biefstuk nog kan verpesten? Door je biefstuk verkeerd te snijden, kan je hem namelijk alsnog om zeep helpen. Zorg daarom dat je de biefstuk op de draad snijdt en niet met de draad mee!

Gerelateerde berichten

Artikel delen:

Foto updates

Laatste nieuws

Rico Verhoeven sleurt vriendin Naomy van Beem mee de natuur in en geniet er keihard van (foto’s)

Rico Verhoeven weet zijn vriendin Naomy van Beem mee te nemen in de natuur en hij geniet hier overduidelijk van!

Puck Moonen verpest foto van perfecte cappuccino met enorme modeflater (zien!)

Onze wielrenster Puck Moonen verbaasd iedereen met deze slechte keuze. De perfect gemaakte cappuccino kan de foto zelfs niet meer redden!

Davina Michelle probeert nieuwe standjes uit met vrouw: bekijk de privé video!

Davina Michelle heeft een keer zin in iets nieuws. Dus ze probeert allerlei verschillende standjes met een andere vrouw! Bekijk nu de privé video.

Geef je mening