Maak kennis met NOS verslaggeefster Iris de Graaf

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Je hebt haar misschien wel eens voorbij zien komen, of wellicht is Iris de Graaf een compleet nieuw gezicht voor je. In dat laatste geval is het duidelijk tijd om eens kennis te maken met deze leuke dame.

Iris de Graaf is een Nederlandse verslaggeefster die werkt voor de NOS. Ze is daar Rusland correspondente. Al het nieuws uit en over Rusland, daar weet Iris alles van af. Maar hoe krijgt zo’n leuke, jonge dame zo’n bijzondere baan? En zijn er nog meer leuke dingen te vertellen over deze blondine. Tijd om eens kennis te maken.

Lees ook: De mooiste foto’s van verslaggeefster Floor Bremer

Wie is Iris de Graaf?

Iris Larisa de Graaf, zoals de verslaggeefster volledig heet, studeerde Slavistiek en Ruslandkunde in Groningen. Iris heeft Russische roots. Ze heeft daar namelijk familie wonen. Ook spreekt ze de taal. Een studie Ruslandkunde kwam dus niet geheel uit het niets vallen. Ze was een tijd verbonden aan het Nederlands Instituut in Sint-Petersburg, waar ze werkzaam was. Na haar studie, die ze laude afrondde, vertrok ze gelijk richting Mother Russia om te kijken of ze daar een carrière kon opbouwen.

Dit is de vriend van Iris de Graaf

Helaas mannen, slecht nieuws. Je kent haar pas net, maar ze is nu al bezet. Iris heeft al jaren een relatie. Haar vriend is een echte hiphop- en R&B fan en bezoekt regelmatig festivals waar hij helemaal los gaat. Ook gaat het stel vaak op reis, bijvoorbeeld naar Guadeloupe. Het lijkt er niet op dat de twee snel uit elkaar gaan, maar wie weet. Iris is een aanstormend talent en roem doet rare dingen met een relatie.

Iris woonde in Turkije

Iris heeft tijdens haar studietijd een tijdje gewoond in Istanboel. Daar verdiende ze de kost als professioneel danseres en choreografe. Geen wonder dat ze zo’n prachtig heeft. Je moet namelijk best wel goed in vorm zijn wil je aan de bak als danseres. Het zou zomaar kunnen betekenen dat Iris over een paar jaar meedoet met een programma als Dancing with the Stars of Dance Dance Dance.

Iris bij de NOS

Nadat ze terug was in Nederland had ze een aantal uiteenlopende baantjes voordat ze uiteindelijk terecht kwam bij de NOS. Vanaf 2016 is ze daar werkzaam. Eerst als online verslaggever bij NOS op 3 en NOS Stories, later werd ze buitenlandredacteur en daarna als presentatrice en buitenlandverslaggeefster en tegenwoordig als correspondente vanuit Rusland. Ze heeft dus ook binnen de NOS een flinke groei meegemaakt. Vanuit Rusland houdt ze iedereen in Nederland op de hoogte van het laatste nieuws dat daar speelt. En dat doet ze altijd met een glimlach op haar gezicht.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Enzo Knol geeft half miljoen uit aan ‘smerige’ nieuwe auto (video)

YouTuber Enzo Knol heeft zichzelf getrakteerd op een indrukwekkende...

Olcay Gulsen laat monden wijd openvallen met gescheurde jurk op onhandige plek (foto’s)

Op het Cannes Filmfestival heeft Olcay Gulsen alle ogen op zich gericht met haar gedurfde outfit. Dit moet je echt even zien!

Emma Heesters schokt fans met foto van transformatie: ‘Heb jij helemaal niet nodig’

Emma Heesters is een nieuwe weg ingeslagen. De zangeres wil namelijk nog veel fitter worden. Haar fans vinden het niet nodig en maken zich zorgen.