Lieke Klaver breekt alle records!

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Lieke is een klavertje 4 voor de Nederlandse sportwereld. De atlete haalt de ene prestatie na de andere binnen. Daarmee is de jonge sporter er een om in de gaten te blijven houden.

Op haar negentiende werd Lieke Klaver al bekroond met talent van het jaar. De indoor sprinter breekt haar eigen records keer op keer en is continu bezig zichzelf te verbeteren. Lieke is erg streng voor zichzelf en neemt alleen genoegen met het beste van het beste. Als je naar Lieke’s lifestyle kijkt, valt ook goed te zien hoe ze zichzelf in topvorm houdt. Gelukkig is er tussendoor ook genoeg tijd om te ontspannen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lieke Klaver (@liekeklaver)

 Lees ook: Vivianne Miedema is superheld op én naast het voetbalveld

Recordhoudster

Lieke Klaver doet al sinds ze 8 jaar is aan atletiek. En sindsdien is ze alleen maar bezig geweest met het bereiken van de absolute top. En met resultaat, want Lieke is een recordbreker. In Wenen werd ze nationaal recordhouder op de 200 meter, waarmee ze de vorige recordhoudster na 33 jaar eindelijk van de troon stootte.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lieke Klaver (@liekeklaver)

 Heel even mocht zich ze ook houder van het Nederlands indoorrecord op de 400 meter noemen. Vier minuten later was haar trainingsmaatje Femke Bol echter alweer sneller, maar Lieke kennende zal ze niet lang van dat record kunnen genieten. Slechts een week later verbrak Lieke haar eigen records alweer in Frankrijk. Daarmee is Lieke een beetje de Nederlandse versie van the Flash, of een langere en vooral knappere Sonic the Hedgehog. Hoe krijgt ze dat toch voor elkaar?

Training Day

Het voornaamste antwoord lijkt training te zijn. Met haar ogen op de Olympische spelen moet ze wel blijven presteren. In Papendal wordt ze gedrild door Zwitserse toptrainer Laurent Meuwly en oud-atleet Bram Peters. “Meuwly is een perfectionist, terwijl Bram ook af en toe zegt: laat het los. Zij houden me in balans door de combinatie van het strenge en het menselijke.”

Voldoende slaap

Een andere belangrijke factor in het schema van Lieke is voldoende slaap. Daarom is de topsporter ook regelmatig in bed te spotten. Zonder voldoende slaap heeft al dat trainen namelijk ook geen zin. Het si dus belangrijk om af en toe je lichaam wat rust te gunnen. Lieke begrijpt dat als geen ander en daarom vindt ze het ook belangrijk om soms lekker in bed te blijven liggen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lieke Klaver (@liekeklaver)

Stress and relaxation

Lieke geeft toe enorm goed te presteren onder stress. Daarom zoekt ze soms stress op zonder het door te hebben. Een beetje stress is niet erg, maar ze is haar grenzen nog aan het opzoeken. Daar tegenover staat dat Lieke ook heel goed weet hoe ze moet ontspannen. Wist je bijvoorbeeld dat Lieke een enorme fan is van de zon. Ze is graag in zonnige oorden zoals Curaçao te vinden.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lieke Klaver (@liekeklaver)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lieke Klaver (@liekeklaver)

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Sylvie Meis pronkt met fabelachtig lijf op zonnig strand

Sylvie Meis loopt met een fabelachtig lichaam over het strand. Alle ogen zijn op haar gericht wanneer ze naar haar plekje terug loopt. Met zo'n lichaam is dat meer dan begrijpelijk. 

Foto: Emma Heesters is perfect cadeautje in laag topje

Emma Heesters is vroeg met cadeautjes uitdelen deze feestdagen! Er hoeft alleen een strikje losgetrokken te worden, en haar topje ligt op de grond!

Video: Babette van Veen kleedt zich uit tijdens pikante scène in GTST

De prachtige Babette van Veen laat niets meer aan de verbeelding over in deze pittige scène van GTST.