Let op deze dingen als je je sieraden wilt verkopen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De meeste mensen, vooral vrouwen, bezitten flink veel sieraden. Een groot deel ervan wordt niet vaak of nooit meer gedragen. Het is zonde om deze sieraden ongebruikt en diep verstopt in een donkere lade te laten liggen, terwijl ze wellicht van grote waarde zijn en je er dus geld voor kunt krijgen. Bovendien zou je er een ander nog een plezier mee kunnen doen.

Tweedehands websites

Het is dus interessant om uit te zoeken wat de waarde van je sieraden is en hoe je je sieraden kunt verkopen. De meest gangbare manier is natuurlijk om ze via internet te verkopen. Je kunt een sieraad bijvoorbeeld te koop zetten op een website voor tweedehands spullen. Nadat je hier een advertentie geplaatst hebt, is het wachten tot de eerste geïnteresseerden zich melden.

Social media

Tegenwoordig worden sociale media ook steeds meer ingezet om spullen te verkopen. Op deze platforms zien we ook steeds vaker sieraden aangeboden worden. Bied je jouw sieraden te koop aan via sociale media? Dan is er mogelijk iemand uit jouw eigen netwerk geïnteresseerd. Bij het verkopen van sieraden kan het namelijk voor veel mensen prettig zijn om van tevoren te weten aan wie je dat doet, gezien de omvang van het bedrag waar het om kan gaan. Je weet zelf wel ongeveer wat je ervoor betaald hebt. Zijn de sieraden onbeschadigd en erg gewild, dan kun je er een goede prijs voor vragen. Anders zul je wellicht de prijs iets lager moeten stellen en je tevreden moeten stellen met het feit dat de sieraden tenminste weer gewaardeerd en gedragen worden.

Gouden sieraden

Het wordt een heel ander verhaal als de sieraden van een edelmetaal, bijvoorbeeld goud, zijn. Betreft het een gouden sieraad, dan raden wij jou aan om deze niet via het internet te verkopen. Je krijgt vrijwel nooit een reële prijs voor jouw goud. Bovendien is het riskant om mensen op deze manier te laten weten dat je goud bezit. Zo lok je inbrekers naar je huis. Wil je goud verkopen? Dan kun je dus beter bij een goudexpert aankloppen.

Kies voor experts

Zo is het Goudwisselkantoor een betrouwbaar adres voor taxaties en het verkopen van goud. Daar werken experts die kunnen bepalen of jouw sieraden van echt goud zijn, van hoeveel karaat goud ze zijn en hoeveel gram goud ze bevatten. Zij bieden altijd een reële prijs en keren het bedrag direct uit als je het bod accepteert. Pas op voor goud experts die jou vragen om je gouden sieraden met de post op te sturen. Dit wordt ten zeerste afgeraden, omdat jouw goud zoek kan raken. Dan is het de vraag of je er ooit geld voor krijgt.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Kelly Piquet showt weinig verhullende zomerjurkjes in eigen slaapkamer

De bloedmooie Kelly Piquet heeft een hele nieuwe reeks aan kleding gehaald. En daarmee imponeert ze haar volgers vanaf haar slaapkamer. 

Foto: Heleen van Royen deelt foto in slaapkamer met vriend

Heleen van Royen is heel open wat betreft haar privéleven. Ook een foto met haar vriend vanuit de slaapkamer is voor de schrijfster niet te gek...

Foto: Kim-Lian van der Meij heeft last van te veel wild groeiend haar

Kim-Lian van der Meij heeft na een dagje strand wel heel erg last van een bad-hair-day. Maar de knappe presentatrice laat dat haar niet tegenhouden.