Leraren treden in voetsporen van Bronstige Boeren

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

6 november. Zet het in je agenda, want dan zal er binnen het politieke landschap van ons koude kikkerlandje weer wat reuring worden veroorzaakt. Neehéé, het zijn niet weer die lastige boze boertjes met hun trekkers. Die zitten dit jaar aan hun taks van maximaal toegestane protesten. Ditmaal zijn het de basischooljuffen- en juffinnen die hun beklag gaan doen. Wij hebben onze correspondent uit Timboektoe geraadpleegd voor wat verdere informatie inzake de staking.

423,5 miljoen ekkies

Tot vandaag had de overheid de tijd om gehoor te geven aan de claim van de basisschool vakbonden. Misschien dat sommige politici vandaag vergeten waren een ‘herinnering’ in hun agenda te zetten, maar tot op heden is er nog geen antwoord uit politiek Den Haag gekomen. De juffen en juffinnen voelen zich dus – net zoals de boze boertjes – óók niet gehoord en gezien. Daarom willen de boze docenten op 6 november gaan staken. Ze hadden maar liefst 423,5 miljoen euro geclaimd. Het opmerkelijke aan deze staking is dat het naar alle waarschijnlijkheid vooral op social media gaat plaatsvinden. Vakbonden hebben de juffen en juffinnen geadviseerd zich niet te verenigen op het Malieveld zoals de bronstige boeren dat wél deden. In plaats daarvan, worden ze aangemoedigd om zich vooral te laten horen via de platforms van social media.

Trekkerverhuur

Wij hebben een beetje moeite met het voorstellen van een effectieve staking via social media sinds de succesvolle staking met trekkers van de boeren. Wellicht kunnen ze wat schunnige feitjes boven water krijgen door de hackergroep Anonymous in te schakelen. Verder dan dat verwachten wij weinig spannends. Vandaar dat de boeren misschien de juffen en juffinnen wel een handje kunnen helpen. Aangezien er binnen nu en een paar jaar waarschijnlijk toch een paar werkloze boeren zullen zijn, kunnen ze zichzelf misschien alvast verzekeren van een pensioennetje. Als een paar van die boeren nou hun trekker verhuren aan wat boze jufjes, dan kunnen zij misschien ook nog wat afdwingen bij die deftige dames en heren van het Binnenhof. Het schijnt dat het karakter van politici schijnt te verdwijnen in het aanzicht van een plein vol trekkers.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Win: Gratis kaarten voor bioscoopfilm The Fall Guy

The Fall Guy is een ode aan de stuntman: de man die alle klappen opvangt, en eigenlijk nooit genoeg waardering krijgt. Tot nu! Met Ryan Gosling en Emily Blunt aan boord gaat dit sowieso een bioscoop-hit worden!

Video: Je gelooft nooit wat Roxy Dekker draagt in haar nieuwe videoclip

De videoclip van het nieuwe nummer van Roxy Dekker is uit. Roxy heeft een wel heel opvallende outfit aan in deze video!

Rutger Castricum eindelijk open over verhouding met Hélène Hendriks: ‘Er groeit iets tussen jullie?’

Ondanks dat veel mensen denken dat Rutger Castricum zijn rol in het programma van Hélène Hendriks niet helemaal kan vinden, lijkt hij zich toch heel erg op zijn gemak te voelen bij haar. Bloeit er iets op tussen de twee?