Leraren treden in voetsporen van Bronstige Boeren

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

6 november. Zet het in je agenda, want dan zal er binnen het politieke landschap van ons koude kikkerlandje weer wat reuring worden veroorzaakt. Neehéé, het zijn niet weer die lastige boze boertjes met hun trekkers. Die zitten dit jaar aan hun taks van maximaal toegestane protesten. Ditmaal zijn het de basischooljuffen- en juffinnen die hun beklag gaan doen. Wij hebben onze correspondent uit Timboektoe geraadpleegd voor wat verdere informatie inzake de staking.

423,5 miljoen ekkies

Tot vandaag had de overheid de tijd om gehoor te geven aan de claim van de basisschool vakbonden. Misschien dat sommige politici vandaag vergeten waren een ‘herinnering’ in hun agenda te zetten, maar tot op heden is er nog geen antwoord uit politiek Den Haag gekomen. De juffen en juffinnen voelen zich dus – net zoals de boze boertjes – óók niet gehoord en gezien. Daarom willen de boze docenten op 6 november gaan staken. Ze hadden maar liefst 423,5 miljoen euro geclaimd. Het opmerkelijke aan deze staking is dat het naar alle waarschijnlijkheid vooral op social media gaat plaatsvinden. Vakbonden hebben de juffen en juffinnen geadviseerd zich niet te verenigen op het Malieveld zoals de bronstige boeren dat wél deden. In plaats daarvan, worden ze aangemoedigd om zich vooral te laten horen via de platforms van social media.

Trekkerverhuur

Wij hebben een beetje moeite met het voorstellen van een effectieve staking via social media sinds de succesvolle staking met trekkers van de boeren. Wellicht kunnen ze wat schunnige feitjes boven water krijgen door de hackergroep Anonymous in te schakelen. Verder dan dat verwachten wij weinig spannends. Vandaar dat de boeren misschien de juffen en juffinnen wel een handje kunnen helpen. Aangezien er binnen nu en een paar jaar waarschijnlijk toch een paar werkloze boeren zullen zijn, kunnen ze zichzelf misschien alvast verzekeren van een pensioennetje. Als een paar van die boeren nou hun trekker verhuren aan wat boze jufjes, dan kunnen zij misschien ook nog wat afdwingen bij die deftige dames en heren van het Binnenhof. Het schijnt dat het karakter van politici schijnt te verdwijnen in het aanzicht van een plein vol trekkers.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Eurovisie-zanger Joost Klein harkt dankzij deze foto nú al de 12 punten van veel landen binnen

Joost Kleine weet wel hoe hij de gemoederen bezig moet houden. Met zijn nieuwe foto houdt hij mensen flink nieuwsgierig.

Video: Famke Louise laat haar verrukkelijke vormen zien in roze sportpakje

We hebben de mooie Famke Louise wel vaker gezien in een strak pakje, maar de video die ze nu heeft gedeeld krijgen wij het wel heel erg warm van.

Foto: Lesley Versprille (26) buigt voorover in piepklein pakje

Lesley Versprille laat zien hoe lenig ze is door eens flink voorover te buigen. Dit doet ze in een piepklein pakje...