Leeuwin Jackie Groenen zet Donny van de Beek voor schut

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Vroeger waren alle voetballende jongens uit de omgeving al bang voor Jackie Groenen. Achteraf is dat helemaal terecht want inmiddels speelt de altijd vrolijke blondine sinds 2019 bij Manchester United. ESPN belde Jackie voor een interview: hoe gaat het nu met haar? Ziet ze clubgenoot Donny van de Beek wel eens? Uiteraard was er ook plek voor een geintje tussendoor…

Interview ESPN met Jackie Groenen

In het interview met ESPN geeft Jackie Groenen aan dat ze regelmatig contact heeft met Donny Van de Beek, die ook onder contract staat bij Manchester United. Al gaat dat tegenwoordig wat lastiger dan normaal. “We trainen op hetzelfde complex, maar het is nu gescheiden vanwege het coronavirus natuurlijk.” Van de Beek kent een stroeve start bij United, maar Groenen denkt dat het allemaal wel goed gaat komen met de voormalig Ajax-middenvelder. Ze grapt op ESPN richting Donny van de Beek: ‘Ik heb al meer op Old Trafford gespeeld dan jij!’

Lees ook Mikky Kiemeney en Frenkie de Jong geven niks om negatieve reacties

Nummer 14

Jackie Groenen is niet meer weg te denken uit de basis bij de Oranje Leeuwinnen. Als kleindochters van oud-Willem II-speler Sjef Groenen ademden Jackie en haar anderhalf jaar oudere zus Merel al vanaf hun kleutertijd voetbal. Groenen is een ‘pieler en pingelaar,’ zoals ze zelf zegt. Ze wil doen wat ze goed kan: de bal drie keer, vier keer, vijf keer raken, tegenstanders uitspelen, steekpasses geven, tiki-taka spelen. De Nederlandse nummer 14 was haar grote idool en is dat tot op heden nog steeds. Daarom speelt ze ook altijd met nummer 14, als eerbetoon. Sinds januari maakt ze als ambassadeur onderdeel uit van de Johan Cruyff-Foundation.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Angela Schijf kan voorgangers Do, Trijntje en Marlijn niet overtreffen in The Passion

Angela Schijf speelt Maria in The Passion 2024. Maar kan ze haar voorgangers Do, Trijntje en Marlijn wel overtreffen? Daar verschillen de meningen over.

Sophie Bouquet en Erik De Vogel misdragen zich achter de schermen bij GTST

Het gaat er af en toe heftig aan toe achter de schermen bij GTST. Vooral Sophie Bouquet en Erik de Vogel zouden zich flink misdragen.

Video: Suzanne Schulting haalt nachtje door in ziekenhuis met vriend in haar bed

Suzanne Schulting heeft haar enkel gebroken en onderging een operatie, waardoor ze een nachtje in het ziekenhuis moest verblijven. Gelukkig was haar vriend bij haar in bed om haar gezelschap te houden!