Kim Kötter verkast naar Duivelseiland

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Kim Kotter blij dat ze mag blijven

De zesde aflevering van Expeditie Robinson was er weer een om je vingers bij af te likken. Bondjes werden gesmeed, een bloedstollend spannende proef met vuur, Rijk had het rijk voor zichzelf, mango’s, en misschien wel het hoogtepunt: verraad. Nadat de namen van Hugo, Fien en Akwasi vielen in de aflevering, was het uiteindelijk Kim Kötter die bij de Eiland-raad door haar kampgenoten weggebonjourd werd. Met wat aanmoedigende woorden van Nicolette mag ze nu op weg naar Duivelseiland om haar wraak te plotten.

Trojaans paard

Akwasi voorspelde het al een beetje: die Mariana kan nog wel eens onvoorspelbaar uit de hoek komen. Hij noemde haar een paard; een Trojaans paard om precies te zijn. Gelukkig voor hem en zijn mede-deelnemers uit voormalig kamp Zuid besloot Mariana echter om mee te gaan in hun snode plannetjes: het werd een exit voor Kim. Wellicht kwam het door Kims onverzorgde haar, of kon ze niet voldoen aan de hygiëne-eisen die Mariana -zelfs op een onbewoond eiland- duidelijk hoog in het vaandel heeft staan (wat bleek uit haar opruimactie na de herverdeling in aflevering 5). Wat in ieder geval zeker is: de ‘bosheks’ Kim Kötter kan op Duivelseiland haar wraak gaan uitdenken.

Tweede natuur

Het moet toch bijna vertrouwd hebben gevoeld voor Mariane. Na haar jarenlange ervaring als model, scout en natuurlijk jurylid van Hollands Next Top Model, is het wellicht bijna een tweede natuur geworden om andere modellen te dwarsbomen. Haar ijskoude blik toen duidelijk werd dat ze Kim eruit had gewerkt sprak boekdelen: Mariane is op oorlogspad. Of ze nieuwe vrienden heeft gemaakt met deze actie is nog maar de vraag, maar het lijkt duidelijk dat ze er twee nieuwe vijanden bij heeft: Calvijn en Tim zien hun dominante positie binnen kamp Zuid na de verloren proef in rap tempo afbrokkelen. Ze hebben niet alleen een trouwe bondgenoot verloren; ze hebben ook beiden een aantal extra stemmen ingezet die ze nu dus kwijt zijn. Iets wat Mariane vast niet in dank afgenomen wordt; dat belooft nog wat voor de komende afleveringen!

Kim ontploft van vreugde

Ondanks het hoogverraad dat gepleegd werd, leek Kim vooral heel opgelucht dat ze in ieder geval nog niet haar huis hoefde. Zelden hebben we een kandidaat zo blij gezien nadat er vakkundig een mes in haar rug gestoken werd door een medekandidaat. Wellicht kijkt ze er ook wel naar uit om een tijdje met Rijk op Duivelseiland door te brengen. Het is alleen nog maar de vraag wat ze uiteindelijk Kötter gaat vinden: omgaan met het verraad, of de psychologische marteling van Rijks gejammer. In ieder geval heeft ze nu tijd om een plannetje te bedenken waarmee ze wraak kan nemen. En mochten Kim en Mariane allebei het samensmeltingsdiner zien te bereiken, is het maar de vraag of het alleen maar boze blikken zijn die over de tafel geworpen worden.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Jutta Leerdam laat heel Instagram watertanden met uitstekend achterwerk

Jutta Leerdam heeft weer een nieuw sportpakje en dat moet de blonde schaatsster natuurlijk met al haar fans delen.

Genieten: je kunt dwars door het jurkje van Marijn Kuipers heen kijken (foto’s!)

Marijn Kuipers heeft een nieuw blauw pakje aangetrokken. En daarmee doet ze al haar volgers een enorm groot plezier. 

Jutta Leerdam nodigt Jake Paul uit voor een nachtelijk onderonsje in zwembad

Jutta Leerdam heeft een nieuwe foto online gezet en daarmee lijkt ze Jake Paul uit te willen dagen om bij haar in het zwembad te komen.