KIES: Wie is de leukste lijsttrekker van Nederland?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Zet je politieke voorkeur opzij! We willen niet weten wie de beste, maar wie de leukste lijsttrekker van Nederland is!

[yop_poll id=”1″]

Je ontkomt er als politicus niet meer aan tegenwoordig: goed voor de dag komen. Als er geen live interviews op tv gepland staan, moeten lijsttrekkers meewerken aan podcasts, YouTubefilmpjes, livestreams of reclamespotjes. Kortom: ze komen de hele tijd in beeld. Er moet dus niet alleen op de inhoud gelet worden, maar ook op het uiterlijk. Dit jaar zijn we gezegend met een recordaantal vrouwelijke lijsttrekkers, dus is het hoog tijd om een alternatieve verkiezing te houden. Gooi je politieke voorkeuren uit het raam! Wie is de leukste lijsttrekker van Nederland?

Sigrid Kaag

Wie valt voor carrièrevrouwen heeft waarschijnlijk een oogje op Sigrid Kaag. De D66-lijsttrekker werkte bij de Verenigde Naties, spreekt 6 talen vloeiend en is ook minister geweest. Deze dame ademt professionaliteit, en dat is ook waarom D66 het de laatste tijd weer aardig doet. Wat we ons stiekem afvragen is of Sigrid ook leuk is op feestjes…

Femke Merel van Kooten-Arissen

Femke Merel van Kooten-Arissen is wat je in het voetbal een ‘clubhopper’ noemt. De politica is sinds ze in 2017 de Tweede Kamer binnenkwam al bij vier verschillende politieke partijen actief geweest! De blondine lijkt haar plek eindelijk gevonden te hebben als lijsttrekker van splinterpartij Splinter. Ze is net als Lilian Marijnissen nog zeer jong, dus kunnen we waarschijnlijk nog járen van Femke Merel genieten in de Tweede Kamer!

Lilian Marijnissen

Lilian Marijnissen is de lijsttrekker van de SP, en ook de jongste vrouwelijke lijsttrekker van Nederland. Dat ze ooit de voorvrouw van deze partij zou worden stond in de sterren geschreven: haar vader Jan Marijnissen was jarenlang SP-leider en heeft achter de schermen nog steeds veel invloed. Lilian is uit hetzelfde politieke hout gesneden, maar heeft één belangrijk voordeel ten opzichte van haar pa. We kijken namelijk wél graag naar Lilian!

Esther Ouwehand

Na lange tijd in de schaduw van Marianna Thieme – ook een hele leuke lijsttrekker – te hebben gestaan is Esther Ouwehand sinds 2019 eindelijk zelf de fractievoorzitten van de Partij voor de Dieren. Ze kreeg geen eenvoudige taak: Thieme wás die partij, veel mensen kenden Esther niet eens! Toch heeft de 44-jarige dierenvriend zich inmiddels goed in de kijker gespeeld.

Lilianne Ploumen

Onlangs werd bekend dat er schrikbarend weinig politici uit het hoge noorden of diepe zuiden van Nederland komen. Limburger Lilianne Ploumen is wat dat betreft dus al vrij uniek! De 58-jarige lijsttrekker van de PvdA heeft een lange politieke carrière achter de rug, maar zit ‘pas’ sinds 2017 in de Tweede Kamer. Deze kleine maar fijne dame uit Maastricht trekt haar in verval geraakte partij nu uit het slop: ze staat op een dikke plus in de peilingen.

Sylvana Simons

Hoewel Sylvana Simons misschien niet bepaald de populairste vrouw van Nederland is, hoeven we ons daar bij deze verkiezing gelukkig geen zorgen om te maken. Deze pittige tante al bijna haar hele volwassen leven in de spotlights. Voor ze lijsttrekker van BIJ1 werd was ze danseres en één van de postergirls van jongerenzender TMF. Daarna kwam ze regelmatig op tv als presentatrice bij RTL 4. Tussendoor stond ze ook een aantal keer in evakostuum in tijdschriften!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Jada Borsato deelt zomerse foto met doorschijnende broek en omhoog kruipend truitje

Jada Borsato is helemaal klaar voor de zomer en laat de rest van Nederland meegenieten van haar heerlijke zomerse outfit. Ze heeft een prachtige doorschijnende broek aan en een piepklein topje!

Rico Verhoeven sleurt vriendin Naomy van Beem mee de natuur in en geniet er keihard van (foto’s)

Rico Verhoeven weet zijn vriendin Naomy van Beem mee te nemen in de natuur en hij geniet hier overduidelijk van!

Puck Moonen verpest foto van perfecte cappuccino met enorme modeflater (zien!)

Onze wielrenster Puck Moonen verbaasd iedereen met deze slechte keuze. De perfect gemaakte cappuccino kan de foto zelfs niet meer redden!