Katwijkse Kattencommotie en andere lokale lastigheden

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

In een huis in de Zuid-Hollandse kustplaats Katwijk werd door de Dierenbescherming een opmerkelijke ontdekking gedaan: het huis zat vol met katten. Bij elkaar werden er meer dan 500 kattenlevens gered. Dat zijn achtenvijftig katten. In Katwijk. Toeval of niet?

Katten in Katwijk: het klinkt als een versje dat je vroeger hoorde. Maar dit nieuws is niet voor de poes. Het huis was zwaar vervuilt en de katten maakten het slecht. Inmiddels zijn alle beestjes overgeplaatst en is de woning schoongemaakt. Maar dit nieuws zet ons aan het denken. Als er bijna 60 katten in een huis in Katwijk zitten, wat gaan we dan aantreffen in andere steden, dorpen en wijken van Nederland?

Appel, Gelderland

Een buurtschap dat Appel heet en in de provincie Gelderland ligt. Verdere uitleg is eigenlijk niet nodig. Het zal niemand verbazen dat de plaats Appel bestaat uit een heel aantal boerderijen, veel weilanden en bos. De enige manier waarop de Gelderse plaats ooit in het nieuws zal komen, is wanneer Apple besluit er een marketing-campagne op los te laten en alle huizen voor minstens 4x hun waarde te gaan verkopen.

(tekst loopt door na de afbeelding)

via MEME

Trutjeshoek, Gelderland

Nóg een buurtschap in Gelderland! Trutjeshoek bestaat uit een paar boerderijen, waar de trutjes vrijuit door de weides kunnen galopperen. Zie je het al voor je? Een rustig plaatsje in het noorden van Gelderland, waar types zoals Britt Dekker, Yvon Jaspers, Marianne Thieme en Lilian Marijnissen gezellig met hun geitenwollen sokken voor een haardvuurtje zitten om over hun issues te praten. Arme kerel, die daar ooit met autopech strandt.

(tekst loopt door onder de afbeelding)

Kleuter, Brabant

Wellicht wel de geboorteplek van alle Brabanders. Het buurtschap Kleuter ligt vlakbij Uden, en als de naam en de inwoners enigszins overeenkomen, zou het in ieder geval geen plek zijn die wij snel zouden bezoeken. Geen winkel, café of restaurant te bekennen waar geen kleine bengels rond aan het rennen zijn: een waar horrorscenario. Een verbod op volwassenen is er in deze Kleuter overigens niet. Kans lijkt wel groot om het neefje van Marc Dutroux tegen te komen, die schijnt de plaatselijke schuilkelder te huren.

Kruishaar, Gelderland

Weer een Gelderse plaats met een waar je uit géne achter een bosje wil duiken. Of moeten we zeggen een , want dit gehucht in de gemeente Nijkerk ligt in een flink bebost gebied. Scheermesjes hebben deze plaats, vlakbij Amersfoort, hoogstwaarschijnlijk nog nooit ontdekt. Dus wanneer je een chick uit Kruishaar mee naar huis weet te nemen, weet je wat je te doen staat.

Lull, Limburg

Lange tijd bestond er in de Limburgse gemeente Venray een gehucht genaamd Lull. De inwoners vonden het natuurlijk de grootste en mooiste wijk van Nederland, maar de vrouwelijke lezers onder ons snappen natuurlijk wel waar die sentimenten vandaan komen. Het gehucht heeft de tand des tijds ook niet weten te doorstaan, en werd in 1996 een kopje kleiner gemaakt ten faveure van een nieuwbouwwijk: Sint Anthoniusveld. Desalniettemin zijn er nog steeds mensen die zich hard blijven maken om de oude naam in volle eer en glorie te herstellen.

Sexbierum, Friesland

Een van de dorpen in Nederland die waarschijnlijk het meest uit moet geven aan nieuwe naambordjes: Sexbierum. Van heide en verre komen jongeren in semi-beschonken toestand het Friesse dorpje opzoeken om ook eigenaar te kunnen worden van een heus ‘Sexbierum heet u welkom’-bord te bemachtigen.

Over het type mensen dat we aan gaan treffen in Sexbierum zijn we niet helemaal uit. Het lijkt ons in ieder geval niet heel aantrekkelijk om met je Kleine Generaal onzedelijk gedrag uit te oefenen op bierkrat, -fles of -viltje. Maar hè, ieder zijn ding toch?
Te veel om op te noemen

Uiteraard is dit maar een kleine greep uit de opmerkelijke plaatsnamen in Nederland. We zouden bijvoorbeeld nog uren door kunnen gaan over de inwoners van Mossel, Spekklef, Takkebos, Fiemel en . En wanneer we buitenlandse plaatsen zoals (Canada), (Frankrijk) en (VS) er ook nog eens bij zouden halen, waren we nu nog bezig met het lijstje. Wat een stel katten uit Katwijk allemaal niet los kunnen maken zeg.

Laatste nieuws

Marijn Kuipers laat heerlijk figuurtje zien in superstrak sportpakje (video!)

Marijn Kuipers deelt beelden van haar prachtige figuur terwijl ze aan het sporten is met een extreem strak pakje aan!

Naomy van Beem moet zich zorgen maken: Rico Verhoeven slaat smakelijk hapje aan de haak

Naomy van Beem moet zich zorgen maken: Rico Verhoeven slaat smakelijk hapje aan de haak

Jade Anna pakt uit met heerlijk doorschijnend setje: dit ziet Kenneth Taylor in de slaapkamer (foto’s!)

Jade Anna van Vliet heeft weer een ontzettend mooie collectie foto's online gezet waar iedereen van gaat smullen. Check het snel!