Johan Derksen breekt met oude liefde voor Pieter Omtzigt en Nieuw Sociaal Contract: ‘Streep erdoorheen’

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De Nederlandse voetbalanalist en mediapersoonlijkheid Johan Derksen staat niet bepaald bekend om zijn terughoudendheid als het op zijn meningen aankomt. Derksen, die in het verleden altijd trouw zijn stem aan de VVD gaf, heeft recentelijk zijn politieke hart verpand aan een nieuwe liefde: Pieter Omtzigt en zijn Nieuw Sociaal Contract. Het is een opmerkelijke wending voor de snordragende voetbalcommentator.

Johan Derksen: Yeşilgöz is nog niet klaar voor het grote werk

Tijdens een recente aflevering van Vandaag Inside liet analist Johan Derksen een politieke bom vallen: hij overwoog niet langer op de VVD te stemmen, maar neigde naar Omtzigt. “Yeşilgöz is nog niet klaar om het grote werk te doen,” sneerde hij. Maar zijn echte onvrede zat bij de VVD. “Zij zijn verantwoordelijk geweest voor de chaos waar we nu in verkeren, waarom zou je ze nog een 57ste kans geven,” grapte hij naar de gasten toe. Volgens Derksen heeft Omtzigt de kennis, nuchterheid, en de juiste mensen om zich heen. “Dan denk ik dat ik voor Omtzigt kies,” bekende hij.

Özcan Akyol Confronteert Derksen met Verleden

Aan tafel zat ook columnist Özcan Akyol, oftewel EUS, die opmerkte: “Caroline Van Der Plas was eerst Johans favorietje.” “Caroline gaat wel winst maken,” antwoordde Johan. Toen Wilfred begon over Frans Timmermans en vroeg: “Franje, maakt die nog een kansje?” leek Derksen wel van kleur te verschieten: “Een hele gevaarlijke kanshebber,” en hij noemde het zelfs “een ramp voor Nederland”. In de uitzending riep hij zelfs kijkers op niet op PVDA-GROENLINKS te stemmen. “Als zij het asielprobleem alleen maar groter willen zien worden, dan moet je op Frans stemmen,” waarschuwde Johan.

De verrassende wending van een jarenlange VVD-voorliefde naar het kamp van Omtzigt is misschien onverwacht, maar wie Derksen al langer volgt, kan de lijn herkennen. Omtzigts standvastigheid past wellicht beter bij Derksens karakter. Maar laten we niet vergeten: hoewel we Derksens uitspraken waarderen, nemen we ze soms met een korreltje zout. Was er niet dat verhaal over een kaars en een bewusteloze vrouw? Maar ja, voetbalanalyse is haast gelijk aan politieke duiding, toch?

Nieuwe partijprogramma Omtzigt spreekt Johan Derksen aan

Voor Derksen symboliseert de keuze voor Omtzigt en het Nieuw Sociaal Contract een vernieuwende richting voor Nederland. Hij staat hierin niet alleen. Veel Nederlanders voelen zich aangesproken door de boodschap van Omtzigt en zijn ambitie voor een transparanter en eerlijker Nederland. Omtzigt heeft in zijn verkiezingsprogramma aandacht besteed aan belangrijke thema’s zoals kinderopvang, migratie en bestaanszekerheid.

Omtzigt wil bijvoorbeeld jaarlijks 50.000 migranten in Nederland toelaten. “50.000 migranten is gelijk aan een vol Johan Cruijff ArenA,” zou Derksen waarschijnlijk zeggen. Wat betreft bestaanszekerheid is Omtzigt minder positief gestemd; in zijn verkiezingsprogramma wijst hij erop dat Nederland al tot de top 3 landen met de hoogste minimumlonen in Europa behoort. Dat zou Derksen, als een van de grootste sterren van Talpa, wellicht koud laten.

Daarnaast wil Omtzigt de woningcrisis aanpakken en, om in VVD-termen te spreken, wil hij extra gaan bouwen. Dit sluit aan bij uitspraken die de markante tv-persoonlijkheid, Johan Derksen, al eerder heeft gedaan.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Schaatster Gioya Lancee (25) presteert op Instagram nóg beter dan op schaatsbaan

Gioya Lancee heeft het lastig op de schaatsbaan... Maar op Instagram presteert ze in ieder geval wel goed!

Video: Rico Verhoeven toont trillende tepeltjes tijdens zieke zweetsessie

Rico Verhoeven deelt via zijn Instagram een nogal opvallende video. Naast dat de bekende kickbokser zonder shirt staat valt er nog iet opmerkelijks op.

Video: Lies Zhara probeert lastige standjes uit met Sean Demmers

Lies Zhara laat in een filmpje zien hoe ze verschillende verleidelijke standjes uitprobeert samen met YouTuber Sean Demmers.