Irene Schouten mocht niet buiten schaatsen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Irene Schouten is on fire…ehm ice. Bij het WK schaatsen in Heerenveen won de Nederlandse schaatsster bij elkaar zo’n 18 medailles. Geen verkeerde uitslag. Al kon ze daardoor natuurlijk niet buiten het ijs op. En daar baalt ze flink van.

Nog minder dan een jaar tot de start van de Olympische Winterspelen in Peking. Dat betekent dat er flink gepresteerd moet worden door de Nederlandse schaatsers de komende maanden. Irene Schouten liet alvast zien hoe het moet. Ze pakte twee gouden en twee bronzen medailles. Daarmee is een ding duidelijk: Irene Schouten is in absolute topvorm.

Lees ook: Nederlandse schaatssters gaan voor goud

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Irene Schouten (@ireneschouten1)

Blij verrast

Irene is erg streng voor zichzelf. Dat moet ook wel een beetje als je aan de top wilt blijven. Daarom was ze zaterdag in eerste instantie redelijk teleurgesteld met haar bronzen medaille op de massastart. Dat was toch wel een beetje haar onderdeel en ze presteerde naar eigen zeggen niet goed genoeg. Die bronzen medaille, op haar favoriete onderdeel, deed veel pijn. Bij haar derde interview krijgt ze echter te horen dat ze een primeurtje te pakken heeft op Thialf. Ze is namelijk de eerste Nederlandse wereldkampioen op de 5 kilometer. Ze trekt meteen een grote glimlach en zegt met verbazing in haar stem ‘Dat wist ik niet, wat cool!’

Gaan voor goud

Een dagje later pakte ze het goud. Dat maakt alweer de 99ste gouden medaille voor Nederland bij het WK afstanden. Daarmee maakt irene het wel spannend, want wie sleept de volgende keer de 100ste gouden medaille binnen? Natuurlijk wil de topsportster dat het liefste zelf zijn en daarmee geeft ze zichzelf een flinke portie motivatie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Irene Schouten (@ireneschouten1)

Om een beetje te ontspannen en haar hoofd leeg te maken speelde Irene moordlustig potjes scrabble op haar telefoon. En die tactiek lijkt te hebben geholpen, want ze was in haar beste vorm toen ze daarna het goud wist te bemachtigen. Die knop in haar hoofd omzetten bleek de truc om haar te laten winnen. Misschien moeten ze bij de schaatsbond alle sporters standaard een smartphone met woordspelletjes meegeven tijdens de races.

Gemiste kans

Zoals elke topsporter weet komt succes tegen een prijs. En in het geval van Irene is dat ze het eerste en waarschijnlijk enige natuurijs van de eeuw misloopt. En daar baalt ze flink van. Alle foto’s en video’s van schaatsers op natuurijs waren niet makkelijk om onder ogen te zien, terwijl ze vast zat in de Heerenveense bubbel.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Irene Schouten (@ireneschouten1)

Ze heeft voor het gemak maar al haar social media uitgezet. Al die mensen die van dorp naar dorp schaatsen geeft haar flinke FOMO. Het enige waar Irene dan nog aan kan denken is buiten schaatsen. Maar ze moest de focus houden op het WK. Dus hoe jammer het ook is, ze moest met haar hoofd bij de wedstrijden blijven. Toen ze eenmaal de wereldtitel binnen had, kon ze echter niet wachten om naar buiten te gaan.

 

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Roxane Knetemann en Hélène Hendriks krijgen het warm van paaldans-act

Roxane Knetemann is erg dankbaar voor haar optredens bij VI, tenminste, behalve haar laatste optreden dan. Daar was ze flink van in de war.

Foto: Kelly Piquet deelt fijne strandfoto na enorme racismeboete voor vader Nelson Piquet

Kelly Piquet heeft een leuke nieuwe foto gedeeld als goedmakertje voor haar vaders harde woorden. En haar fans vinden dat best fijn. 

Video: Jutta Leerdam bewijst in mini-jurkje dat ze écht met Jake Paul aan het daten is

De knappe koningin van de Nederlandse schaatsbaan, Jutta Leerdam, is gespot met een van Amerika's grootste YouTube sensaties.