In de wintermaanden naar je werk fietsen? Houd hier rekening mee

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Of je nu een korte of een lange afstand moet afleggen: het is sportief om op de fiets naar je werk toe te gaan. Zo doe je meteen aan een stuk dagelijkse beweging! Zeker bij een kantoorbaan werkt dat in je voordeel, aangezien je de rest van de dag grotendeels zit. Die beweging doet goed! Daarnaast geeft zo’n fietstocht je energie aan het begin van de dag, en maakt het aan het eind van de dag dat je de werkdag goed kunt afsluiten. Fiets je ook ’s winters naar je werk toe? Houd dan rekening met de volgende zaken!

Warme kleding aan

Het kan in de wintermaanden behoorlijk afkoelen buiten. Als je al vroeg op je werk moet zijn, is de kans groot dat je soms ook bij vriestemperaturen moet fietsen. Dat is geen punt, zolang je je maar warm aankleedt. Een goede jas is onmisbaar voor de fietsavonturen. Regent het buiten? Draag dan een kwalitatieve regenjas heren, zodat je warm en droog blijft. Al is een regenjas niet altijd even warm. Wil je je goed kleden tegen de kou? Kies dan voor een comfortabele gewatteerde jas, met een uitmuntende voering. Met zo’n jas kom je ook direct stijlvol voor de dag! Draag verder warme accessoires, zoals een muts, sjaal en handschoenen.

Goede verlichting op de fiets

Aangezien het in de wintermaanden vroeg donker wordt, is het belangrijk om goede verlichting op je fiets te hebben. Zijn je lampjes kapot? Laat ze dan repareren bij de fietsmaker. Of zorg dat je extra fietslampjes bij je hebt, die je bijvoorbeeld aan je stuur kunt binden. Let wel: die losse lampjes kun je gauw kwijtraken. Als je ingebouwde verlichting in je fiets hebt, is dat over het algemeen betrouwbaarder. Zo ben je altijd goed zichtbaar op de weg!

Iets warms om te drinken meenemen

Als het echt koud is tijdens de fietstocht, is het een goed idee om iets warms om te drinken mee te nemen, in een thermosfles. Zo kun je ook van binnen opwarmen door een slok te nemen. En stel dat je pech onderweg krijgt: als je even langs de weg moet staan wachten, koel je al snel enorm af. Neem daarom een thermosfles met koffie of thee mee, die vast nog wel ergens in je tas past. Mocht je er tijdens de fietstocht niet aan toekomen om dit op te drinken, is het tijdens de verdere werkdag ook nog lekker.

Setje voor fietsreparatie meenemen

Over pech onderweg gesproken: dit wil je het liefst natuurlijk niet meemaken. Als je een beetje handig bent met fietsen, kun je een setje voor fietsreparatie meenemen. Mocht er iets gebeuren onderweg, kun je op die manier wellicht direct je fiets herstellen. Is dat geen optie? Dan is het zaak om bij pech naar de dichtstbijzijnde fietsenmaker op zoek te gaan. En hopelijk kun je je rit daarna snel weer vervolgen.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Zo zag je Lilian Marijnissen nog nooit: ex-politica trekt alles uit voor heerlijke foto’s

Lilian Marijnissen heeft een nieuwe foto online gezet, waarin je de politica op een manier ziet die je nog nooit van haar gezien hebt. 

Rico Verhoeven vluchtte op ochtend na huwelijksaanzoek snel weg uit bed bij Naomy van Beem (video!)

Rico Verhoeven heeft een hele grote slag geslagen op de Malediven; hij vroeg zijn vriendin ten huwelijk. De ochtend erna sloeg Rico echter alweer vroeg op de vlucht uit bed bij zijn verloofde Naomy...

Hélène Hendriks scoort historisch laag met De Oranjezomer: deze twee enorme problemen zitten haar dwars

'Tina Nijkamp slaat alarm: Catastrofale kijkcijfers voor De Oranjezomer met Hélène Hendriks!'