Humberto Tans voetbaltalkshow VTBL stopt

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Humberto Tan VTBL stopt

Voetbalprogramma’s genoeg, maar een groot gebrek aan kijkers! Voetbal Inside-vervanger VTBL op RTL7 moet na één seizoen alweer van de buis…

Ze zaten op dezelfde zender, sneden min of meer dezelfde onderwerpen aan, maar toch is het voetbaltalkshow VTBL niet gelukt om de kijker aan zich te binden. Na één matig bekeken seizoen stopt het door Humberto Tan gepresenteerde programma, dat moest gaan concurreren met het ‘machtige’ Veronica Inside (voorheen Voetbal Inside), alweer. Na wekenlang sleutelen en finetunen lukte het maar niet om met een ‘werkende’ formule op de proppen te komen. Hoe dat kan? We kunnen wel ’n paar redenen bedenken…

Net-niet-show

Hoewel VTBL ‘redelijk’ begon (meer dan 200.000 kijkers), kelderden de kijkcijfers snel voor de rest van de afleveringen. Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp lieten met hun move naar Talpa een gat achter dat gevuld werd door een ander team vol aparte karakters. Misschien wel iets té veel karakters! Bovenstaande foto zegt eigenlijk al genoeg. Waarom heeft een talkshow over het ‘simpelste’ spelletje ter wereld maar liefst vijf ‘gezichten’ nodig?

Dat brengt ons bij de casting: Humberto heeft natuurlijk bewezen een goede presentator te zijn, maar de voormalig RTL Late Night-host zat misschien toch niet helemaal lekker in z’n vel na het bekende debacle rond ‘zijn’ talkshow op RTL4. De toevoeging van Bart en Simon, die de ondankbare taak kregen om uitgekauwde en irrelevante internet-voetbalgrapjes te delen die de meeste kijkers eerder die week al op Facebook of Twitter voorbij hadden zien komen. De tafelgasten waren, voor wie Gijp en bijvoorbeeld Boskamp gewend zijn, ook niet echt ’n waardevolle toevoeging. Knorrig, ongeïnteresseerd, zelfingenomen of simpelweg saai werkt niet op tv. Of er nou oud-voetballers of verrassend irritante cabaretiers aan kwamen schuiven, steeds vroegen we ons af: worden deze lui überhaupt van tevoren gescreend op talkshow-geschiktheid?

Geen beeld

Om de gasten en presentatoren de volledige schuld in de schoenen te schuiven is niet helemaal eerlijk. Het is namelijk lastig ‘roeien met de riemen die je hebt’, als er helemaal geen riemen aanwezig zijn! Je raadt het al: VTBL beschikte op zondag nog niet over de juiste uitzendrechten! Zo zaten ze doodleuk over pas gespeelde voetbalwedstrijden te discussiëren zónder ondersteunend beeldmateriaal!

Achteraf is het natuurlijk makkelijk praten, maar was deze show vanaf het begin niet ten dode opgeschreven?

Laatste nieuws

Foto: Beeldschone Doutzen Kroes laat zich van allermooiste kant zien

Doutzen Kroes heeft vaak te maken met gemixte reacties online. De meeste mensen mogen haar gelukkig nog en voor hen heeft ze een verrassing. 

Video: Wild spelende Marieke Elsinga schudt heen en weer

Marieke Elsinga is momenteel aan het genieten van haar vrije dagen. Haar familie had echter hele andere plannen. 

Foto: Christina Curry scheert zich op vreemde plek

Christina Curry, de dochter van Patricia Paay, deelt een bijzondere video met de buitenwereld waarbij ze zich op een vreemde plek scheert. 

Gerelateerde berichten