Hoe is het nu met Matilda?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Netflix neemt regelmatig oude toppers onder handen. Nu is het de beurt aan Matilda, de bekende jeugdfilm in 1996. Zouden ze Mara Wilson, die toen de rol van het bovennatuurlijk begaafde meisje speelde, voor een bijrolletje terug laten komen? Als kindactrice werd haar een grote toekomst beloofd. Ze verdween echter na een paar jaartjes al buiten beeld. Hoe is het nu met deze 33-jarige dame?

Wie herinnert zich niet dat ondeugende meisje met magische krachten die een enorme chocoladetaart op het kwaadaardige schoolhoofd liet vallen? Tot welke generatie je ook behoort, Matilda was verplichte kost voor kinderen. In boek- of filmvorm. Het boek van Roald Dahl scoorde slecht op het witte doek, maar als videoband vond Matilda (1996) vaak haar weg naar jouw videorecorder.

Toch wist Mara Wilson (Matilda) het met haar beroemde snoetje niet tot gewilde Hollywoodster te schoppen. Waar ging het mis? Of is Mara, in tegenstelling tot Tila Tequila, niet zelf verantwoordelijk voor de implosie van haar carrière?

(Tekst loopt door onder foto)

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mara Wilson (@marawilson) op

Waar is ze nu?

Niet alleen wij vroegen ons af waar Mara Wilson in hemelsnaam gebleven is. Mara wil het zelf ook dolgraag weten! Ze schreef in 2016 het boek Where Am I Now?, over haar leven als kindster, en het opgroeien met de bijbehorende faam. Met een vader die in de tv-wereld zat, en een acterend broertje was de stap de bühne een logische.

Ondanks twee grote hits (naast Matilda schitterde ze ook in Ms. Doubtfire) worstelde Mara met het feit dat ze op een gegeven moment ‘niet schattig genoeg’ meer was voor Hollywood. Bovendien kampte de jonge actrice met een dwangstoornis en ADHD. Na het jaar 2000 was de koek al op. In plaats van bedelen naar rollen als tiener, gooide ze zich op het schrijven. Voor tv, maar dus ook in boekvorm. Is die cirkel met Roald Dahl tot nog een beetje rondgekomen!

Toch nog in beeld

Met een beetje geluk kan je Mara toch nog op je beeldscherm voorbij zien komen. Ze heeft het (stem)acteren namelijk stiekem nooit helemaal afgeleerd. In 2016 speelde ze een gastrolletje in Broad City, en ze verleende haar stemgeluid aan een handjevol animatieseries. Ook belandde ze op een aantal talkshowbanken om over haar boek te praten. Ondanks dat ze erg van haar bewuste obscuriteit lijkt te genieten, trekken we haar toch nog even de spotlights in. Sorry!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mara Wilson (@marawilson) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mara Wilson (@marawilson) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mara Wilson (@marawilson) op

Laatste nieuws

Foto: Beeldschone Maan de Steenwinkel zoekt de grens op met bizarre outfit

Maan de Steenwinkel trakteert haar fans tijdens menig optreden niet enkel op mooie muziek, maar ook op een mooie Maan. Toch viel ze deze keer het meest op dankzij deze extreme outfit!

Video: Nikkie Plessen floept bijna uit piepklein topje

Nikkie Plessen is dol op minimalisme. Niet alleen bewijst ze dat door kleine outfits te verzinnen voor haar shoppers, maar zelf draagt ze ook het liefst zo min mogelijk. Deze keer is ze misschien zelfs iets té ver gegaan...

Video: Victoria Koblenko ongewenst gefilmd tijdens dansje in galajurk

Victoria Koblenko danst en zingt mee met Oekraïense muziek. Niet in een afgelegen club ergens in Amsterdam, maar op een exclusief galafeest. Haar beste jurk trok ze snel uit de kast. Maar die mag niet gefilmd worden, zo lijkt het. Althans, niet helemaal...

Gerelateerde berichten