Hoe is het nu met Matilda?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Netflix neemt regelmatig oude toppers onder handen. Nu is het de beurt aan Matilda, de bekende jeugdfilm in 1996. Zouden ze Mara Wilson, die toen de rol van het bovennatuurlijk begaafde meisje speelde, voor een bijrolletje terug laten komen? Als kindactrice werd haar een grote toekomst beloofd. Ze verdween echter na een paar jaartjes al buiten beeld. Hoe is het nu met deze 33-jarige dame?

Wie herinnert zich niet dat ondeugende meisje met magische krachten die een enorme chocoladetaart op het kwaadaardige schoolhoofd liet vallen? Tot welke generatie je ook behoort, Matilda was verplichte kost voor kinderen. In boek- of filmvorm. Het boek van Roald Dahl scoorde slecht op het witte doek, maar als videoband vond Matilda (1996) vaak haar weg naar jouw videorecorder.

Toch wist Mara Wilson (Matilda) het met haar beroemde snoetje niet tot gewilde Hollywoodster te schoppen. Waar ging het mis? Of is Mara, in tegenstelling tot Tila Tequila, niet zelf verantwoordelijk voor de implosie van haar carrière?

(Tekst loopt door onder foto)

Waar is ze nu?

Niet alleen wij vroegen ons af waar Mara Wilson in hemelsnaam gebleven is. Mara wil het zelf ook dolgraag weten! Ze schreef in 2016 het boek Where Am I Now?, over haar leven als kindster, en het opgroeien met de bijbehorende faam. Met een vader die in de tv-wereld zat, en een acterend broertje was de stap de bühne een logische.

Ondanks twee grote hits (naast Matilda schitterde ze ook in Ms. Doubtfire) worstelde Mara met het feit dat ze op een gegeven moment ‘niet schattig genoeg’ meer was voor Hollywood. Bovendien kampte de jonge actrice met een dwangstoornis en ADHD. Na het jaar 2000 was de koek al op. In plaats van bedelen naar rollen als tiener, gooide ze zich op het schrijven. Voor tv, maar dus ook in boekvorm. Is die cirkel met Roald Dahl tot nog een beetje rondgekomen!

Toch nog in beeld

Met een beetje geluk kan je Mara toch nog op je beeldscherm voorbij zien komen. Ze heeft het (stem)acteren namelijk stiekem nooit helemaal afgeleerd. In 2016 speelde ze een gastrolletje in Broad City, en ze verleende haar stemgeluid aan een handjevol animatieseries. Ook belandde ze op een aantal talkshowbanken om over haar boek te praten. Ondanks dat ze erg van haar bewuste obscuriteit lijkt te genieten, trekken we haar toch nog even de spotlights in. Sorry!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Indigo Oord laat luchtig jasje openhangen met bijna niks eronder (video’s!)

De bloedmooie Indigo Oord, voornamelijk bekend van The Bachelor, lijkt een hoop talenten te hebben. In een zéér opvallende video duikt ze samen op met een bekende Nederlandse hiphopartiest...

Win: Gratis kaarten voor bioscoopfilm The Fall Guy

The Fall Guy is een ode aan de stuntman: de man die alle klappen opvangt, en eigenlijk nooit genoeg waardering krijgt. Tot nu! Met Ryan Gosling en Emily Blunt aan boord gaat dit sowieso een bioscoop-hit worden!

Video: Je gelooft nooit wat Roxy Dekker draagt in haar nieuwe videoclip

De videoclip van het nieuwe nummer van Roxy Dekker is uit. Roxy heeft een wel heel opvallende outfit aan in deze video!