GTST-fans snakken naar Oude Tijden

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Katja Schuurman GTST

Het gaat niet zo goed met Goede Tijden, Slechte Tijden. De kijkcijfers bleven dit jaar dalen. Maar er is inmiddels aan de noodrem getrokken. Katja Schuurman, Lieke van Lexmond en andere ‘oudgedienden’ komen waarschijnlijk terug om de serie van de ondergang te redden!

Jessica, Robert, Charlie, Julian – ze stonden nog op de RTL-zolder in stoffige vitrines met daarop een kaartje: ‘in geval van nood, breek glas’. En nood is er zeker! De verjongingscampagne die een paar jaar geleden werd ingezet bij de langstlopende soapserie van Nederland, blijkt totaal niet te werken. De jonge kijkers blijven weg, en de ‘gewoontekijkers’ haken af. Zelfs Ludo Sanders kende de helft van zijn mede-Meerdijkers niet meer! Er is een aardverschuiving nodig om GTST weer nieuw, of eerder oud, leven in te blazen.

Vergrijzing in Meerdijk

De verandering werd een paar maanden geleden al ingezet. Nieuwe gezichten werden zonder pardon de deur gewezen zonder duidelijke uitleg. Direct daarna werd duidelijk dat Wilbert ‘Robert Alberts’ Gieske voor de zoveelste keer terugkeert. De verjongingsstrategie van een paar jaar geleden is in een ruk omgedraaid: RTL gaat voor abrupte vergrijzing in Meerdijk. Alsof een aardschok alle lang begraven relieken van Meerdijk blootgelegd heeft: Robert komt dus terug uit Japan, Cas ‘Julian’ Jansen is eindelijk terug van zijn wereldreis per motor, en neemt vermoedelijk ook Katja ‘Jessica’ Schuurman mee in z’n zijspan. Lieke ‘Charlie’ van Lexmond schijnt ook genoeg te hebben van haar Bed & Breakfast op Curaçao – en staat ook voor een terugkeer. Who’s next?

Out with the new, in with the old

Nu ze bij RTL toch aan het grafdelven geslagen zijn, waarom niet gewoon all the way gaan? Breng ze maar terug, die mooie oudgedienden! De schrijvers moeten hun fantasie flink aan gaan spreken om sommige comebacks enigszins geloofwaardig te maken. Want hoe gaan ze bijvoorbeeld Anouk van Nes‘ Roxy Belinfante, die vastzit voor een moordpoging, uit de gevangenis schrijven?

Anouk van Nes
Anouk van Nes

En waarom zouden Afrika, Amerika en Aziëreizigers Kim Verduyn (Angela Schijf), Gwen Faber (Peggy Jane de Schepper), Hedwig Harmsen (Georgina Verbaan) en Daantje Mus (Liesbeth Kamerling) terug willen komen naar Meerdijk? We verheugen ons nu al op de mogelijke verhaallijnen. Als het kan zo ouderwets ‘GTST-achtig’ mogelijk: iets met gevonden vuurwapens, vallende kroonluchters, vergiftigd voedsel, broodroosters in badkuipen, kunstroof, gijzelneming… het liefst allemaal tegelijk natuurlijk!

Peggy Jane de Schepper
Peggy Jane de Schepper
Liesbeth Kamerling
Liesbeth Kamerling
Angela Schijf en Georgina Verbaan
Angela Schijf en Georgina Verbaan

Beeld: RTL via Youtube

Meer GTST-drama:
Zware bevalling voor Cecilia Adorée in GTST
GTST bijna terug: dit zijn de mooie ‘nieuwkomers’
Hoe is het nu met de GTST-Mokkels?

Laatste nieuws

Puck Moonen slaat keihard terug met veelzeggende foto: ‘Te dik?’

Puck Moonen heeft weer een flinke hoeveelheid mooie foto's online gezet om een echt statement te maken naar haar haters!

Schaatsster Joy Beune (24) maakt haar enorme fout goed met heerlijke foto’s

Joy Beune is een grote fout begaan, maar weet het toch wel weer aardig goed te maken met haar leuke foto's.

Foto: René van der Gijp geniet van ‘grensoverschrijdend’ momentje met Hélène Hendriks

René van der Gijp, oud-profvoetballer en voetbalanalist, heeft weer eens voor opschudding gezorgd. Deze keer in het populaire actualiteitenprogramma Vandaag Inside, waar hij co-host Hélène Hendriks trakteerde op een onvervalste smakkerd op de wang. Van der Gijp, bekend om zijn lak aan de 'woke' regeltjes, liet hiermee weer eens zien dat hij zich door niets of niemand de les laat lezen.