‘Gouwe ouwe’ zijn nog steeds lekker

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Debbie Harry zwart wit

De Top 2000 is op kerstochtend afgetrapt met Crosby, Stills, Nash and Young. Een band die eindigt met het woord Young, maar dat verre van is. In de lijst der lijsten wordt het oude geëerd, maar door de toegenomen populariteit begint het steeds meer een mix van oud en jong te worden. Voordat alle vergane glorie uit de lijst is gemieterd, hier een rondje langs artiesten die we nog wel in de lijst willen houden.

De jongste binnenkomer moet de, net legale, Billie Eilish zijn. Zij is op plek 558 binnen gekomen met haar nummer Bad Guy. De hoogste binnenkomer uit eigen land dit jaar was Danny Vera met Roller Coaster. De Nederlandse artiest staat voor het eerst op de lijst en vanuit het niets maar liefst op de vierde plaats. Een hoop nieuw bloed in de Top 2000 dus. Maar wat is de lijst zonder de klassiekers, de evergreens, de meezingers, de oh-ja-zij zag-er-zooo-goed-uit-vroegers? Dus hier volgt een lijst van de mooiste zangeressen uit de lijst der lijsten voor jong te ontdekken en voor oud te herinneren.

Blonde Blondie

Blondie was zo’n band die waarbij de naam synoniem stond aan de frontvrouw. Want denk aan de band en het enige wat je voor je ziet is Debbie Harry. In de lijst staat de band al jaren met de hits Heart of Glass en Denis. Maar eerlijk is eerlijk, waarvoor de band voornamelijk herinnerd zal worden, is niet hun muziek. Blondie had al vroeg begrepen waar de fans voor kwamen: Debbie. De blonde verschijning werd voornamelijk beroemd omdat ze nog nooit van een bh had gehoord. Wat niemand erg vond om te aanschouwen.

Debbie Harry in Blondie

Maagd Madonna

Queen of pop Madonna, oftewel de zangeres die praktisch het gebruiken van je seksualiteit heeft uitgevonden, staat met zes nummers in de lijst. Madonna kwam uit een tijd waar subtiliteit in de popmuziek nog bestond. Waar er in de moderne popwereld je om de oren wordt gegooid met schuddende billen (ons hoor je niet klagen) ging het in de jaren ’80 iets anders aan toe. Daar brak Madonna een aantal taboes met spraakmakende videoclips en optredens. Vooral haar gebruik van religieuze symbolen die ze combineerde met s**s, werd niet door iedereen gewaardeerd. Wat haar toentertijd tot één van de meest controversiële artiesten maakte. Daarin is ze inmiddels keihard ingehaald. De artiesten van nu eten controverse als ontbijt.

(tekst gaat door onder afbeelding)

Madonna
Foto: Alberto Tolot

Nicks Fleetwood Mac

De legendarische band staat met maar liefst 18 nummers in de Top 2000. Hoogst genoteerde nummer is ‘Go Your Own Way’ van het album ‘Rumours’. Een plaat dat volledig aan cocaïne te danken is. Tijdens de opnames was cocaïne van zulk essentieel belang dat de bandleden overwogen om hun drugsdealer te bedanken in de credits van het album. Ook is het album beroemd omdat het gemaakt is voor en door mensen die met elkaar vreemdgaan. Waarom iemand vreemd gaat terwijl hij een relatie heeft met Stevie Nicks is een raadsel, maar het leverde in ieder geval een uitstekende muziek op. Stevie Nicks was niet alleen zangeres, maar ook liedjesschrijver in de band en staat zelfs in de lijst van Rolling Stones’ beste songwriters aller tijden. Talentvol dus én leuk om naar te kijken. Sommige mensen hebben ook alles mee.

Stevie Nicks in Fleetwood Mac

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sun✨Child (@sun.c.h.i.l.d) op

Laatste nieuws

Foto: Zangeres Elize puilt volledig uit haar razend strakke topje

Zangeres Elize heeft wel vaker verleidelijke outfits aan, maar het pakje wat ze nu heeft aangetrokken is echt heel bijzonder. 

Foto: Marieke Elsinga laat zich diep in haar shirtje kijken op zonnig terras

Marieke Elsinga heeft even besloten om zich nergens meer zorgen om te maken en te gaan genieten van het warme zonnetje.

Foto: Fien Vermeulen van Qmusic wandelt over strand in doorschijnend jurkje

Het was mooi weer en Fien Vermeulen heeft daar goed gebruik van gemaakt. De blondine paradeert over het strand in een ontzettend doorschijnend jurkje...