Frans Bauert aan rapcarriere

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het was een verassende week voor de rap-scene. Twee van de grootste namen binnen de hiphop brachten gister bijna uit het niets nieuw materiaal uit. Niet alleen Eminem domineerde de hitlijsten. Hij werd namelijk verstoten door de nieuwe Nederlandse koning van de rap, Stacksjouwer Frans Bauer!

Slim Shady himself dropte gister uit het niks zijn nieuw album Music to be Murdered by. Hij heeft hiervoor de samenwerking opgezocht met niemand minder dan Ed Sheeran. Klinkt best lekker, zo’n samenwerking tussen een skilled rapper en een getalenteerde zanger. Geen wonder dat ze boven aan de Itunes lijsten stonden. Maar niet voor lang, want een paar uur later dachten twee andere levende legendes exact hetzelfde. Rapper Donnie en Frans Bauer (voor ons nu Stacksjouwer) lanceerden hun nieuwe hit Geen Centen, Maar Spullen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Wat gebeurt er !! Binnen no time op 1!! Boven Post Malone, Drake etc !! Geweldig !!!

Een bericht gedeeld door Frans Bauer (@fransbauer) op

Kleine Frans en baas D.

Het klinkt misschien als een gekke combinatie, maar Donnie en Stacksjouwer hebben goud in handen. Donnie kennen we natuurlijk allemaal als de uitvinder van de ‘snelle planga’. En nadat Stacksjouwer Frans een filmpje online had gezet van zijn eigen snelle planga werden de twee al gauw vrienden.

Stacksjouwer “geniet lekker met mijn vrienden”. Dus een samenwerking met Donnie zat er  dik in. Maar ja, hoe krijg je dat voor elkaar? Hun stijl ligt gigantisch uit elkaar. Maar dat hoeft niet erg te zijn. Geen Centen, Maar Spullen is een mengeling van rap met polonaise. “Belachelijk” zul je wel denken. Nou rustig aan zuurpruim, want het nummer is best chill en lekker eigen. In de woorden van de Stacksjouwer zelf: “Laat de mensen maar lullen.”

Artistiek en geniaal

De beste nummers ontstaan vaak in de minste tijd. Pumped up Kicks werd in een middag geschreven en al Kanye’s nummers ontstaan vaak binnen een uur of twee. Ook hier blijkt dat maar weer al te goed waar. Stacksjouwer Frans had anderhalve week vrij en op aandringen van zijn kinderen besloot hij met Donnie het avontuur aan te gaan. Hiphop met volkszang blijkt trouwens goed te werken. Niet alleen valt de tekst makkelijk mee te zingen, maar de melodie blijft snel hangen en door het mengen van hun stijlen hebben ze een publiek van tussen de 15 en de 75 te pakken. In elk opzicht briljant. En het smaakt naar meer. Dat is mooi, want Stacksjouwer Frans’ motto “Ik leef mijn leven tot ik de pijp uit ga” betekent waarschijnlijk meer muzikale uitstapjes.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Mijn Stacksjouwer

Een bericht gedeeld door (@mariskabauer) op

Ook de video, waarin de twee laten zien hoe mooi het leven wel niet is, zelfs als je alles uitgeeft en dus geen cent meer te makken hebt, is een artistiek hoogstandje: Thrift Shop meets Romana op de scooter. En daarmee zitten de muzikanten gelijk in een lekker vreemd clipje waar je wel naar blijft kijken. Maar oordeel zelf. Enige waarschuwing, dit nummer krijg je de rest van de dag niet meer uit je hoofd.

 

Laatste nieuws

Noa van der Bij maakt niet alleen vriend Cody Gakpo blij met foto in superstrak topje

De knappe vriendin van Cody Gakpo, Noa van der Bij, weet wel hoe ze haar vriend en haar volgers gelukkig moet houden met deze mooie foto. 

AnneKee Molenaar deelt zeer zeldzame foto van zichzelf als 18-jarige

Sinds het moment Matthijs de Light populairder werd, kwamen we ook steeds meer te weten over zijn vriendin. AnneKee Molenaar werkte echter al aan de weg als model voordat ze bij het voetbalpubliek écht bekend werd. Van die tijd voordat wij haar allemaal kende deelt ze nu een bijzondere en zeker zeldzame foto. 

Wow: Sylvana IJsselmuiden brengt hoofd van volgers op hol met heerlijke foto

Sylvana IJsselmuiden heeft een heerlijk mysterieuze foto geplaatst en laat haar volgers helemaal op hol slaan met wilde gedachtes. 

Gerelateerde berichten